De blogger en de blog: Lotuswritings.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2022 by Barbara

In de rubriek de blogger en de blog is vandaag Merel en haar blog Lotuswritings.nl aan het woord. Een mamablog die een eerlijke kijk wil geven op het ouderschap. Dat is weleens serieus, maar veel vaker met een knipoog en een gezonde dosis zelfspot.

Lees je mee?

de blogger en de blog lotuswritings.nl 2 mamameteenblog.nl

Introductie de Blogger Merel

 • Naam: Merel
 • Leeftijd: 32
 • Woonplaats en/of Provincie: Zuid-Holland, onder de rook van Rotterdam
 • Beroep: freelance schrijfster

 

Introductie Lotuswritings.nl

 • Naam: Lotuswritings.nl
 • Niche: Mamablog
 • Sinds Wanneer: augustus 2015, maar echt serieus vanaf maart 2016

Social Media:

De  Vragen:

Wat heeft je doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik wilde graag aan de slag als freelancer, maar had op dat moment eigenlijk vrij weinig ervaring. Naast wat betaalde opdrachten ben ik toen gaan bloggen, in eerste instantie om een portfolio op te bouwen. Daarom deed ik vrij weinig aan promotie voor de blog. De teksten werden vooral gelezen door mijn naaste familie en een handvol bekenden. Langzaam rolde ik het blogwereldje in. Eerst door anderen te volgen via WordPress (en wat vond ik dat spannend!), maar later ook door actiever te worden op social media. Ik begon te groeien en daarom besloot ik in mei van dit jaar mijn eigen website te starten.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Aan de eettafel of op de bank met mijn laptop, beetje afhankelijk van het tijdstip. En waar ik ook prettig werk, is bij mijn ouders thuis (lekker stil).

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Veel meer dan ik eigenlijk van plan was. Per dag sowieso twee uur doordeweeks, maar worden dat er vier in totaal als ik social media meetel. Dan nog acht uur achter elkaar op vrijdag… Ik vermoed dat ik in totaal rond de dertig uur zit.  (En nog kom ik voor mijn gevoel soms tijd te kort)

Wat maakt jouw Blog uniek?

Ik denk mijn productiviteit. Sommige dagen verschijnen drie artikelen. Daarnaast hoop ik mijn bezoekers te laten lachen om mijn teksten of een enkele keer ook tot nadenken te zetten. Niet te vaak trouwens, het hoofddoel blijft ontspanning.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Een van mijn meest gelezen artikelen: https://www.demamagids.nl/zwanger-na-minipil/ over hoe ik zwanger raakte, ondanks de minipil. Dat was best heftig om te schrijven. Ik wilde echt niemand voor het hoofd stoten, want ik weet dat sommige vrouwen maandelijks huilend naar weer een negatieve test staren en mij overkwam de zwangerschap ‘zomaar’. Tegelijkertijd vond ik de nieuwswaarde die erachter zit (dat borstvoeding alleen niet altijd beschermt tegen zwangerschap) groter, dus koos ik ervoor het toch te schrijven. Ik ben trouwens heel blij dat het ons gebeurd is, maar het was echt even schrikken op dat moment.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Schrijven! Het bewerken van foto’s of uitzoeken van een geschikte afbeelding bij mijn blog zou ik graag uitbesteden. Contact via social media met andere bloggers of lezers vind ik ook erg leuk, maar daar kom ik te weinig aan toe. Ik probeer wel altijd te antwoorden, al lukt dat niet altijd.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen op Lotuswritings.nl?

Te snel publiceren: vooral in het begin herschreef ik mijn teksten geregeld na publicatie.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Jouw advies om eens te kijken op Facebook. Daar zijn verschillende groepen waar je informatie kunt vinden of je berichten kunt delen. Hier heb ik echt heel erg veel van opgestoken.

Welke blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Kortgeleden ontdekte ik De Paarse Eend (heel beeldend en ontzettend grappig) (www.depaarseeend.nl)

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Jeetje, moeilijke vraag! Misschien wel Patty Brard. Je houdt van haar of hebt niets met haar geloof ik; mij lijkt ze een ontzettend lief en warm mens, maar ook met een berg bagage. Volgens mij kan daar een heel interessant gesprek uit voortvloeien (op voorwaarde dat het klikt).

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Leuke contacten met andere moeders en, misschien nog belangrijker, het gevoel dat ik echt iets presteer en dat ik goed begin te worden in wat ik doe. Heel mooi! En dat ik dan af en toe nog extraatjes krijg of leuke uitjes mag maken, daar ben ik echt heel dankbaar voor.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Meer lezers en nog meer leuke contacten met andere bloggers en lezers.

Ook leuk om te lezen: In het vorige artikel is Esmée aan het woord van Website4mama. 

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik ben, in alle bescheidenheid, een kei in het uitbeelden van songteksten. Zo’n talent waar je in feite niets aan hebt dus haha. O en nu we het toch over songteksten hebben: ik versta ze meestal verkeerd. In de film ‘I give it a year’ zit een scène waar de man zich irriteert aan zijn vrouw, die ‘Here we are now, in containers’ zingt op Nirvana’s Smells like teen spirit… Had ik kunnen zijn.

Leuk om je antwoorden op de vragen te lezen. Vooral dat uitbeelden van de songteksten (misschien een vlogje waard?) en dat interview met Patty lijkt me ook super, dat komt er vast! Bedankt voor het invullen, Merel.

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Bol AlgemeenBol Algemeen

4 gedachten over “De blogger en de blog: Lotuswritings.nl”

 1. Leuk! Wat een productiviteit zeg. Ik hoop wel dat je het leuk houdt voor jezelf Merel! Kanjers zijn jullie allebei.

  Barbara, ik ben je niet vergeten, de mail komt nog 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie