Mie in zwartebonensaus met garnalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mie in zwartebonensaus met garnalen blijft een fijn recept, het is namelijk makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker. Daarnaast is dit recept ook ideaal om aan te passen voor degenen die meer van kip, rund of tofu houden. Een aanrader dus voor de lekkerbek met een druk schema.

mie in zwarte bonensaus met garnalen mamameteenblog.nl

 

Mijn zoontje kon niet wachten met eten en begon alvast met het eten van de garnalen, terwijl nog een foto aan het maken waren. Haha, onze lekkerbek nummer 1 in Huize B.

Voor de visliefhebbers is dit een echte aanrader: Kabeljauw in rauwe ham met asperges en zoete aardappel

Recept Mie in zwartebonensaus met garnalen

 

Hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • Mie, 400 gram
  • 200 gram garnalen, gepeld en gekookt
  • Kokosmelk, 1 blikje
  • 1 pot Zwartebonensaus (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn of de Toko)
  • Sesamolie, twee `tablespoons`
  • Paksoi 1 stuk
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 1 stuk
  • gember, blokje van 2 cm, geraspt
  • rode Paprika 1 stuk
  • Komijnzaad, gemalen,  1 volle theelepel
  • Koriander, gesneden,  1 handje
  • peper en zout
  • sesamzaad

Benodigdheden

  • Wok, voor de groente en mie
  • Kookpan, voor de mie
  • Bakpan, voor de garnalen

Bereiding

  • Kook de mie in de kookpan
  • Marineer de Garnalen
  • Snijd de ui, paprika, paksoi en pers de knoflook
  • Nu zet je de wok op het vuur en je voegt de sesamolie toe, zodra deze heet is voeg je de ui en knoflook toe tot de ui glazig wordt.
  • Voeg nu de paprika toe aan het ui/ knoflookmengsel en daarna de paksoi toevoegen en 2 minuten mee roerbakken.
  • Voeg daarna de zwartebonensaus toe en roerbak ook weer voor 2 minuten mee.
  • Nu kun je de Mie toevoegen in de Wokpan en roerbak je het goed door op middelhoog vuur.
  • Giet het blikje kokosmelk erbij en laat het even op zacht vuur pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Ondertussen bak je op hoog vuur de garnalen, ongeveer 2 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de anderen kant.
  • Voeg in de tussentijd de komijn, gember en peper/ zout toe.
  • Altijd even proeven… en aanpassen daar waar nodig is.
  • Heb je het idee dat jet toch te pittig is geworden, kun je met wat suiker de saus wat blussen.
  • Voeg nu als laatste de Garnalen toe, de koriander, garneer nog een beetje met sesamzaad en een snufje liefde.
  • Enjoy!

Bijgerechten

Zoetzure komkommer salade of wat friszure Atjar!

 

Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

 

Niets meer missen van Mamameteenblog? Vul hier je e-mailadres in.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

3 gedachten over “Mie in zwartebonensaus met garnalen”

Plaats een reactie

logo header mamameteenblog.nll

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.