De goede fiets voor mijn kind? Inclusief Maattabel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

Nederland is het land van de fietsen en als je in mijn schuur kijkt, zul je dat zeker beamen. Want een fiets groeit helaas niet met je kind mee. Dus bij elke groeispurt van je kind zul je moeten checken of de fiets van je kind nog voldoet. Maar hoe weet je welke fiets past bij je kind? Lees hier enkele tips en zie de handige maattabel!

MAATTABEL KINDERFIETS MAMAMETEENBLOG.NL

Afgelopen week is de school weer begonnen, de fietsen moeten weer uit de schuur! En ook hier is de fiets van mijn oudste dochter te klein geworden, tijd voor een nieuw vervoermiddel. Maar waar let ik op bij het kopen van een nieuwe fiets voor mijn dochter?

Fiets Maattabel voor kinderen

Ten eerste bepaal je de grootte van de fiets die je nodig hebt voor je kind. Dit kun je op twee manieren doen.

  • De kledingmaat/ lengte (methode A)
  • De binnenbeen lengte opmeten (methode B)

Gelukkig heb je daar een mooie maattabel voor, waarin je zo kunt aflezen welke fietsmaat je nodig hebt voor jouw kind.

Kledingmaat/ Lengte methode

kinderfiets maattabel mamameteenblog.nl

De Binnenbeenlengte Methode

Deze manier is door de lengte van het binnenbeen van je kind te meten. Deze manier is nauwkeuriger dan de kledingmaat methode. Het opmeten van de beenlengte is vrij makkelijk: ga (zonder schoenen) met de voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar staan. Meet vervolgens de afstand van het kruis tot aan de grond; deze afstand is de binnenbeenlengte. Het getal in centimeters bij stap 1 vermenigvuldig je met 0,68. De uitkomst van deze rekensom is de framemaat, waarbij het getal altijd afrond naar boven.

Zadelhoogte

Het is fijn voor je kind, als hij of zij nog niet zo goed kan fietsen, wanneer het zadel iets lager staat. Zodat je kind met beiden voeten stevig op de grond kan staan.

Stuurbreedte

Daarnaast is het goed om te letten op de stuurbreedte. De algemene regel is dat het stuur even breed moet zijn als de schouderbreedte van je kind.

Veiligheid

Let op dat de fiets  ook een standaard heeft waarbij de fiets veilig staat, zeker met schooltassen is dit best een lastige klus als de fiets instabiel is.

Mocht je kind graag een lange jas (bv een regenjas) dragen, zijn jasbeschermers zeker geen overbodige luxe.

En ook al is bij wet geregeld dat een fiets goede reflectoren heeft, het kan zeker geen kwaad om dit nog even te controleren.

Voor mijn dochter waren we ook op zoek naar een fiets. En we hebben wat leuks gevonden, je kunt leuke fietsen Fietsenopfietsen.nl vinden. En deze is het geworden, deze meidenfiets 14 inch bij Fietsenopfietsen.nl.

de juiste fiets voor je kind mamameteenblog.nl

Meisjesfiets 24 inch Vogue Transporter Mat Zwart

Productomschrijving

Meisjesfiets 24 inch Vogue Transporter Mat Zwart is een trendy en degelijke transportfiets waar meisjes in de leeftijd van ongeveer 8 tot 12 jaar elke dag veilig op kunnen fietsen in het verkeer. De voordrager is hip vormgegeven en daardoor krijgt dit klassieke detail een moderne uitstraling.

Het oversized frame is van stevig staal vervaardigd en de aluminium velgen zijn dubbelwandig uitgevoerd. Op de banden is er een veiligheidsstreep aangebracht die weerkaatst in het donker. Als het donker is of wordt, dan kan eenvoudig de led-fietsverlichting van de Mat Zwarte Meisjesfiets 24 inch Vogue Transporter worden aangezet.

Onder het voorrek bevindt zich de koplamp en achter op het spatbord is de achterverlichting aangebracht. Om te remmen kan er van de praktische V-Brake handrem of van de terugtraprem gebruik worden gemaakt. De 24 inch Vogue Transporter Mat Zwart is verder voorzien van een ringslot en beschikt over een dubbele standaard.

Naast dat er een tas op spullen op het voorrek geplaatst kunnen worden om te vervoeren, geldt dat daartoe ook op de bagagedrager een optie voor is. Daarbij kan van de snelbinders gebruik worden gemaakt. Als extra is deze leuke transport fiets voor meisjes voorzien van Single speed versnellingen.

We zijn erg blij met deze fiets en voornamelijk mijn dochter, die echt toe was aan een nieuwe fiets. Gelukkig hanteren wij ook nog het doorschuifsysteem, de nog-niet-zo-heel-oude-fiets van mijn oudste dochter kan nu doorgeschoven worden naar de volgende dochter. Dat verklaart meteen het aanzicht in mijn schuur met al die fietsen. En ik vermoed dat het er nog wel meer gaan worden, haha!

Wanneer heb jij voor het laatst een fiets gekocht voor je kind? En heb je hier ook een maattabel voor gebruikt?

Lees ook:

2 gedachten over “De goede fiets voor mijn kind? Inclusief Maattabel.”

  1. Thanks voor de tips! Na wat research en jouw uitleg zijn we uitgekomen bij een Woom bike, deze zijn dus specifiek afgesteld op de bouw van kinderen. Goed en ideaal dus om het fietsen te leren en te oefenen! De juiste maat is namelijk het allerbelangrijkste.

    Jo

    Beantwoorden

Plaats een reactie