MAATTABEL VOOR KINDERFIETS MAMAMETEENBLOG.NL (1)

De goede fiets voor mijn kind? Inclusief Maattabel.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nederland is het land van de fietsen en als je in mijn schuur kijkt, zul je dat zeker beamen. Want een fiets groeit helaas niet met je kind mee. Dus bij elke groeispurt van je kind zul je moeten checken of de fiets van je kind nog voldoet. Maar hoe weet je welke fiets past bij je kind? Lees hier een aantal tips en zie de handige maattabel!

MAATTABEL KINDERFIETS MAMAMETEENBLOG.NL

 

 

Afgelopen week is de school weer begonnen, de fietsen moeten weer uit de schuur! En ook hier is de fiets van mijn oudste dochter te klein geworden, tijd voor een nieuwe vervoermiddel. Maar waar let ik op bij het kopen van een nieuwe fiets voor mijn dochter?

Fiets Maattabel voor kinderen

Ten eerste bepaal je de grootte van de fiets die je nodig hebt voor je kind. Dit kun je op twee manieren doen.

  • De Kledingmaat/ lengte (methode A)
  • De Binnenbeenlengte opmeten (methode B)

Gelukkig heb je daar een mooie maattabel voor, waarin je zo kunt aflezen welke fietsmaat je nodig hebt voor jouw kind.

Kledingmaat/ Lengte methode

kinderfiets maattabel mamameteenblog.nl

De Binnenbeenlengte Methode

 

Deze manier is door de lengte van het binnenbeen van je kind te meten. Deze manier is nauwkeuriger dan de kledingmaat methode. Het opmeten van de beenlengte is vrij makkelijk: ga (zonder schoenen) met de voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar staan. Meet vervolgens de afstand van het kruis tot aan de grond; deze afstand is de binnenbeenlengte. Het getal in centimeters bij stap 1 vermenigvuldig je met 0,68. De uitkomst van deze rekensom is de framemaat, waarbij het getal altijd afrond naar boven.

Zadelhoogte

Het is fijn voor je kind, als hij of zij nog niet zo goed kan fietsen, wanneer het zadel iets lager staat. Zodat je kind met beiden voeten stevig op de grond kan staan.

Stuurbreedte

Daarnaast is het goed om te letten op de stuurbreedte. De algemene regel is dat het stuur even breed moet zijn als de schouderbreedte van je kind.

Veiligheid

Let op dat de fiets  ook een standaard heeft waarbij de fiets veilig staat, zeker met schooltassen is dit best een lastige klus als de fiets instabiel is.

Mocht je kind graag een lange jas ( bv een regenjas) dragen, zijn jasbeschermers zeker geen overbodige luxe.

En ook al is bij wet geregeld dat een fiets goede reflectoren heeft, het kan zeker geen kwaad om dit nog even te controleren.

Voor mijn dochter waren we ook op zoek naar een fiets. En we hebben wat leuks gevonden, je kunt leuke fietsen Fietsenopfietsen.nl vinden. En deze is het geworden, deze meidenfiets 14 inch bij Fietsenopfietsen.nl.

de juiste fiets voor je kind mamameteenblog.nl

Meisjesfiets 24 inch Vogue Transporter Mat Zwart

Productomschrijving

Meisjesfiets 24 inch Vogue Transporter Mat Zwart is een trendy en degelijke transportfiets waar meisjes in de leeftijd van ongeveer 8 tot 12 jaar elke dag veilig op kunnen fietsen in het verkeer. De voordrager is hip vormgegeven en daardoor krijgt dit klassieke detail een moderne uitstraling.

Het oversized frame is van stevig staal vervaardigd en de aluminium velgen zijn dubbelwandig uitgevoerd. Op de banden is er een veiligheidsstreep aangebracht die reflecteert in het in het donker. Als het donker is of wordt, dan kan eenvoudig de LED fietsverlichting van de Mat Zwarte Meisjesfiets 24 inch Vogue Transporter worden aangezet.

Onder het voorrek bevindt zich de koplamp en achter op het spatbord is de achterverlichting aangebracht. Om te remmen kan er van de praktische V-brake handrem of van de terugtraprem gebruik worden gemaakt. De 24 inch Vogue Transporter Mat Zwart is verder voorzien van een ringslot en beschikt over een dubbele standaard.

Naast dat er een tas op spullen op het voorrek geplaatst kunnen worden om te vervoeren, geldt dat daartoe ook op de bagagedrager een optie voor is. Daarbij kan van de snelbinders gebruik worden gemaakt. Als extra is deze leuke transport fiets voor meisjes voorzien van Single speed versnellingen.

 

We zijn erg blij met deze fiets en voornamelijk mijn dochter, die echt toe was aan een nieuwe fiets. Gelukkig hanteren wij ook nog het doorschuifsysteem, de nog-niet-zo-heel-oude-fiets van mijn oudste dochter kan nu doorgeschoven worden naar de volgende dochter. Dat verklaart meteen het aanzicht in mijn schuur met al die fietsen. En ik vermoed dat het er nog wel meer gaan worden, haha!

Wanneer heb jij voor het laatst een fiets gekocht voor je kind? En heb je hier ook een maattabel voor gebruikt?

Lees ook:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

2 gedachten over “De goede fiets voor mijn kind? Inclusief Maattabel.”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
barbecue mamameteenblog.nl
Barbecue, wijn en een lekker couscous recept!

Hoe fijn is het wanneer de barbecue weer aan kan! Want dat betekent  lekker eten, glaasje wijn, een hoop gezelligheid...

Sluiten