Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara
Mie in zwartebonensaus met garnalen blijft een fijn recept, het is namelijk makkelijk te bereiden en ook nog eens erg lekker. Daarnaast is dit recept ook ideaal om aan te passen voor degenen die meer van kip, rund of tofu houden. Een aanrader dus voor de lekkerbek met een druk schema.
Mijn zoontje kon niet wachten met eten en begon alvast met het eten van de garnalen, terwijl we nog een foto aan het maken waren. Haha, onze lekkerbek nummer 1 in Huize B.
Inhoud
Recept Mie in zwartebonensaus met garnalen
Hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
- Mie, 400 gram
- 200 gram garnalen, gepeld en gekookt
- Kokosmelk, een blikje
- Een pot Zwartebonensaus (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn of de Toko), hier gebruik je minimaal een theelepel van. Wij gebruiken hier zeker twee theelepeltjes van. Er zijn verschillende soorten, momenteel gebruik ik de onderstaande bonensaus. Het kan zijn dat een ander merk een andere hoeveelheid vraagt.
- Sesamolie, twee ’tablespoons’
- 1 Paksoi stuk
- Ui, een stuk
- een Knoflookteen
- gember, blokje van 2 cm, geraspt
- een rode Paprika
- Komijnzaad, gemalen, een volle theelepel
- Koriander, gesneden, een handje
- peper en zout
- sesamzaad
Benodigdheden
- Wok, voor de groente en mie
- Kookpan, voor de mie
- Bakpan, voor de garnalen
Bereiding
- Kook de mie in de kookpan
- Marineer de Garnalen
- Snijd de ui, paprika, paksoi en pers de knoflook
- Nu zet je de wok op het vuur en je voegt de sesamolie toe, zodra deze heet is voeg je de ui en knoflook toe tot de ui glazig wordt.
- Voeg nu de paprika toe aan het ui/ knoflookmengsel en daarna de paksoi toevoegen en 2 minuten mee roerbakken.
- Voeg daarna de zwartebonensaus naar hoeveelheid en smaak toe en roerbak ook weer voor 2 minuten mee.
- Nu kun je de Mie toevoegen in de Wokpan en roerbak je het goed door op middelhoog vuur.
- Giet het blikje kokosmelk erbij en laat het even op zacht vuur pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Ondertussen bak je op hoog vuur de garnalen, ongeveer 2 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de anderen kant.
- Voeg in de tussentijd de komijn, gember en peper/ zout toe.
- Altijd even proeven… en aanpassen daar waar nodig is.
- Heb je het idee dat jet toch te pittig is geworden, kun je met wat suiker de saus wat blussen.
- Voeg nu als laatste de Garnalen toe, de koriander, garneer nog een beetje met sesamzaad en een snufje liefde.
Enjoy!
Bijgerechten
Zoetzure komkommer salade of wat friszure Atjar!
Eet smakelijk!
Barbara,
Ik zou graag uw recept van mie in zwarte bonensaus eens klaarmaken. Maar ik heb een vraag wat de zwarte bonensaus betreft. Ik heb gekeken op de site van Albert Heyn. Maar welke saus bedoel je precies? Is dat het blik zwarte bonen in chilisaus? Of de Lee kum kee zwarte bonen knoflooksaus? Deze laatste echter is een geconcentreerde saus voor meevoudig gebruik. En volgens uw recept moet je een hele pot gebruiken.
Alvast bedankt voor uw antwoord.
Diane
Hoi Diane, bedankt voor je reactie. Op het moment van het schrijven van het artikel gebruikte ik een saus waar je de hele pot bij moest gebruiken. Nu gebruik ik ook de Lee kum kee zwarte bonensaus (verkrijgbaar bij AH en de toko). Voor een lichte smaak gebruik je 1 theelepel met saus, maar ik gebruik zeker 2 theelepels en soms wel 3. Hopelijk ben je zo op weg geholpen. Zwarte bonensaus kan per merk nogal van smaak verschillen. Bij de toko zul je waarschijnlijk meerdere keuzes hebben. Leuk om een keer te proberen!
Waar marineer je de garnalen in?
Meestal marineer ik met citroensap, olie, knoflook en wat kerrie of paprikapoeder. Maar je kan marineren naar eigen wens en smaak.
Kan je die zwarte bonen saus in eender welke supermarkt vinden? Het ziet er echt overheerlijk uit!
Ja, je kunt hem bij de AH en jumbo vinden, mocht het niet lukken zoek ik hem voor je op op het internet!