LegoWorld 2016, het leukste uitje voor legofans

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 september 2022 by Barbara

Afgelopen herfstvakantie is gastblogger Marjolein op stap gegaan met de kinderen naar LegoWorld, het  jaarlijkse lego event voor legofans in de Jaarbeurshallen in Utrecht, dit jaar alweer de 16e editie. De aankondiging lees je hier, maar hier is het verslag van het Event zelf! Lees je mee?

lego-world-2016-mamameteenblog-6

Lego

Au! Dat is het eerste waar ik aan denk bij Lego. Hebben de kinderen met de Lego gespeeld vind je de steentjes dagen later nog door je huis. Denk je dat je alles hebt opgeruimd, het liefst ’snachts als je duf en op blote voeten door het huis loopt kom je tot de ontdekking dat je in ieder geval ‘één steentje vergeten bent. Waar je vol in staat. AU!
Maar bij Lego denk ik ook aan úren speelplezier en kinderen die op hun bouwwerken zo trots zijn als een (lego)aap met zeven staarten. Planken vol waar alles tentoongesteld staat en bouwwerken die je elke keer weer verrassen. He, ooit was dat toch een vliegtuig?? Nu is het een brandweerauto met propellers en zwaailichten van de politieauto.

lego-world-2016-mamameteenblog-7

LegoWorld

lego-world-2016-mamameteenblog-9

Zijn jouw kinderen ook zo gek op Lego? En is Denemarken net een beetje te ver? Dan is een bezoek aan LegoWorld echt een goed idee. In de herfstvakantie ging ik er samen met mijn oudste zoon en zijn vriend naar toe. We wilden er vroeg zijn want de heren hadden bedacht dat het wel heel cool zou zijn als ze als eerste naar binnen konden. Dus ’s morgens in de vroegte op een klein stationnetje, namen we de trein naar Utrecht.
Hoewel er meer dan voldoende parkeerruimte bij de jaarbeurs is was het erg relaxed om met de trein te gaan.


In de stationshal stond de WegwijsLego jawel, de weg te wijzen. Om kwart over 9 kwamen we aan en hoewel we niet de eerste waren stonden we wel vrij vooraan in de rij. Er werd alvast een plattegrond gescoord en tijdens het wachten werd de route uitgestippeld. Eerste stop: een eigen lego poppetje maken gevolgd door een ritje in de Octopus bij Lego Friends. Oké, we waren dan niet als eerste binnen, ze beleefden wel de eerste rit van de Octopus van die dag. Een goed idee om dit meteen te doen want na 12 uur was de rij bij deze attractie ontzettend lang.

Lego Technic

lego-world-2016-mamameteenblog-11

Lego Technic stond daarna op het programma. Naast technisch Lego wat al in elkaar en wordt gedemonstreerd staan er ook tafels vol lego om je eigen Pull Back auto in elkaar zetten. Op een racebaan kon je vervolgens testen hoe ver je auto kwam en er waren diverse hindernisbanen.

Soms moest de auto een beetje bij gesleuteld worden om de hindernissen te kunnen nemen, maar daar was dan ook alle ruimte en materiaal voor.
De jongens keken hun ogen uit bij de robots en …
Lego die je kan programmeren. Dat vonden ze wel wat! Nog even sparen. Er stond een starterspakket voor ruim 300 euro 😉

Raceauto`s en Boten

lego-world-2016-mamameteenblog-3

De jongens maakten veel foto’s van bouwwerken die ze thuis zelf wilden namaken of op hun verlanglijstje wilden zetten. Er waren ook diverse raceauto’s op ware grootte nagemaakt, helemaal van lego. Supergaaf! En je snapt dat hier veel foto’s werden gemaakt. Het zou nóg leuker geweest zijn als je erin mocht zitten en er dan een foto werd gemaakt. Dat vonden ze wel een tip voor volgend jaar.

Een ander adembenemend bouwwerk was de 12 meter lange boot van DFDS Seaways. Even raden uit hoeveel steentjes de boot bestaat, een formuliertje invullen met je antwoord en wie weet win je een reis met de échte boot. Het was wel lastig schatten want het was echt een mega schip!

En wat dacht je van deze coole GT3RS?

lego-world-2016-mamameteenblog-1

 

Voor meisjes en jongens

Nog even van een springkussen, een rondje over de stormbaan en toen was het tijd om naar huis te gaan. In de trein werden al plannen gemaakt om volgend jaar weer te gaan. Als je een dagje uit wil met het hele gezin is het zeker een aanrader. Nu lag de focus vooral op de grote jongens dingen, maar meisjes zullen zich geweldig vermaken bij de diverse dingen van Lego Friends en kleinere kindjes gaan helemaal los bij de Duplo. Er waren zoveel enthousiaste gezichtjes te zien, heel erg leuk. Maar hou dus wel rekening met de drukte, die loopt behoorlijk op in de loop van de dag.
In de trein naar huis werd er nog lang nagepraat over een superleuke dag.

Ze kunnen niet wachten tot Legoworld 2017!

Reserveer jij hem ook vast voor 2017?

Plaats een reactie