De blogger en de blog: Tessa en TessaIjmker.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 december 2021 by Barbara

Vandaag in de serie de blogger en de blog Tessa met haar blog TessaIjmker.nl(helaas niet meer online). Zoals ze zelf zegt: Deze blog is echt een dagboek voor mij, ik schrijf over allemaal dingen die me bezighouden en die ik graag met anderen wil delen.

Lezen jullie gezellig mee?

de blogger en de blog tessaijmker mamameteenblog.nl

Introductie de Blogger Tessa

 • Naam: Tessa Ijmker      
 • Leeftijd: 21
 • Woonplaats en/of Provincie: Nieuwleusen, Overijssel
 • Beroep: Blogger

 

Introductie Blog TessaIjmker.nl

 • Naam: Tessa Ijmker
 • Niche: Health en lifestyle
 • Sinds Wanneer: juni 2015

Social Media:

 • Facebook: https://www.facebook.com/tessaijmker.nl/
 • Twitter: https://twitter.com/tessaijmkerNL
 •  

De  Vragen aan Tessa:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik schreef al een tijdje op andere websites, maar op een gegeven moment wilde ik graag een plekje voor mezelf. Na een lange tijd jaloers te zijn geweest op andere bloggers (omdat ze een blog hadden) besloot ik zelf op zoek te gaan naar een plek waar ik kon bloggen.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

We hebben thuis een soort bar, daar zit ik graag aan om te schrijven. Maar ik moet toegeven, ik vind mijn bed ook heerlijke plek om te schrijven. Niet zo zeer vanwege de plek, maar wel vanwege de rust in mijn slaapkamer. Het is alleen onhandig om geen pen of papier naast je te kunnen leggen. Hoewel de meeste notities digitaal staan vind ik dat toch prettig.

Tessa, vertel, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Oh, dat is lastig. Ik heb twee blogs, naast www.tessaijmker.nl heb ik ook www.popcornmeisjes.nl. Daar doe ik minder schrijfwerk voor, maar regel ik vooral een hoop. Voor www.tessaijmker.nl doe ik zowel het schrijfwerk als het regelwerk, dus dat kost meer tijd. Ik gok, dat ik inclusief alles, zo’n 30 uur per week blog. Maar, het is wel een hobby waar je de hele dag mee bezig bent, dus je zou kunnen zeggen dat ik 24/7 aan de blog besteed.

Wat maakt je Blog uniek, Tessa?

Haha, dat is altijd lastig om te zeggen van je eigen blog, niet? Mijn blog is heel persoonlijk, en ik wil mensen ook niet de illusie geven dat ik fanatieker of gemotiveerder ben dan ik daadwerkelijk ben. Als ik een loopdip heb, geef ik dat openlijk toe, maar ook als ik weer eens ben afgehaakt met een schema. Je leest alles zoals het echt is, zonder mezelf beter op de kaart te zetten. Daarnaast zijn er maar weinig hardloopblogs met ‘langzame’ hardlopers. Kijk naar Annemerel, of Runninglau, die zijn allebei super snel.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Dat was mijn artikel ‘5 vieze gewoontes van hardlopers’. Niet zozeer, omdat het mijn beste stuk is, maar wel, omdat ik er toen heel veel reacties op heb gekregen. Zowel via de blog als via allerlei socialmediakanalen.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst, Tessa?

Dat is natuurlijk het schrijven zelf, maar ook de reacties vind ik ontzettend leuk aan het bloggen. Hoewel ik op mijn Google Analytics account ook wel kan zien of mensen zijn langsgekomen vind ik een reactie toch een veel leukere manier van bevestiging.

In welke valkuil ben je wel eens gevallen bij het bloggen?

Te snel willen starten. Toen ik eenmaal besloten had dat ik een blog wilde ben ik gelijk een Theme gaan zoeken voor WordPress. Voor ik het wist, had ik de blog online staan, maar had ik verder nog niet zo goed nagedacht over het hele bloggen. Ik had nog geen blog klaar staan, en dat, terwijl ik nu al meer blogs klaar zou hebben voordat ik ging beginnen. Ik ging heel overhaast te werk, en dat was niet goed. Bovendien was ik zo blij dat ik een blog had, dat hoeveelheid boven kwaliteit ging staan, en dat is te zien. Mijn blogposts waren niet goed van kwaliteit en de foto’s zo mogelijk nog slechter.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb je veel gehad?

Ik lees heel veel tips over bloggen, omdat ik mijn blogs graag wil verbeteren. Ik denk dat de beste tips is die ik heb gekregen, om lid te worden van Facebook-groepen. Dat heeft me relatief veel bezoekers opgeleverd.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Dat zijn sowieso Annemerel en Runninglau. Annemerel blogt 2 keer per dag, en ik lees ze allemaal trouw. Laura is niet zo heel actief meer op haar blog, maar die is heel leuk te volgen via haar Instagram account. Dat doe ik dan ook graag.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Oké, het wordt nu saai, maar dat zijn ook Annemerel en Runninglau. Ik heb op mijn eigen blog een rubriek met interviews met hardlopers, en het lijkt mij heel leuk eens bekende hardlopers te interviewen. Zij zijn zeker heel bekend in de hardloop-blogwereld.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Een mogelijkheid om alles te delen wat ik wil delen, een voorliefde voor sociale media en heel veel plezier. Ik heb eigenlijk in alle aspecten van het bloggen veel plezier, alleen inspiratietekort vind ik heel vervelend. Ik ben heel blij met mijn plekjes op het web, en ik zou ze dan ook niet snel opgeven.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik zou graag willen groeien. Ik heb nu een kleine groep lezers die bij me langs komen, en net als iedere blogger hoop ik natuurlijk dat dat er meer worden. Daarnaast zou ik graag meer contact hebben met mijn lezers, want dat maakt het hele bloggen echt heel erg leuk.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten van jou, Tessa?

Jullie weten nu dat ik veel aan hardlopen doe, maar wat jullie nog niet weten, is dat ik nooit  ’s avonds in het donker zal lopen. Niet omdat ik bang ben in het donker, of omdat ik vind dat het gevaarlijk is, maar ik ben als de dood voor egels. Ik vind ze zo eng, dat ik echt niet in mijn eentje ga hardlopen in het donker. Ik durf er namelijk echt niet langs.

Leuk om je antwoorden te lezen, Tessa. Ik herken er veel in, en respect, je houdt gewoon twee blogs draaiende. Wat ik leuk vind om te lezen van je is dat je heel open en eerlijk bent op je blog, en dat trekt zeker lezers aan. En dat stukje over die vieze gewoontes is ook erg grappig!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van  Daisy van DaisyDingen.nl.

PS. Denk je nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

 • De blogger en de blog: Fitenpuur.nl
  Last Updated on 19 december 2022 by Barbara Vandaag vertelt Simone over haar blog Fitenpuur.nl in De blogger en de blog. Een Foodblog, maar dan gericht op recepten die glutenvrij & zuivelvrij zijn. Naar aanleiding van een allergie van één van haar kinderen is Simone zich meer gaan verdiepen in voeding en wat daar bij …

  verder lezen

 • De blogger en de blog: Salamistinkt.nl
  Last Updated on 19 december 2022 by Barbara In de rubriek dit keer Jacqueline en haar blog Salamistinkt.nl. Een voor mij nogal bijzondere naam, die zeker nieuwsgierig maakt. Jacqueline vertelt over haar blog: Salami stinkt is een blog dat zich richt op het makkelijker, mooier en leuker maken van het leven met een chronische ziekte …

  verder lezen

 • De blogger en de blog: Mama van Dijk
  Last Updated on 19 december 2022 by Barbara Wilma en haar blog Mama van Dijk in de spotlight in de rubriek De blogger en de blog. Een mamablog waar Wilma met passie schrijft over de ins en outs rondom het moederschap met hier en daar een heerlijke knipoog. Als trotse mama van Naomi (Februari ’15) …

  verder lezen

 • De blogger en de blog: Twijfelmoeder
  Last Updated on 15 augustus 2023 by Barbara In de rubriek De blogger en de blog Patricia aan het woord over haarzelf en haar blog TwijfelMoeder. Zoals zij het beste vertelt op haar blog:  TwijfelMoeder heb ik opgezet voor vrouwen – die net als ik – twijfelen over het feit of ze wel of geen …

  verder lezen

 • De blogger en de blog: enJOYce life
  Last Updated on 19 december 2022 by Barbara In de blogger en de blog dit keer Joyce aan het woord over haarzelf en haar blog enJoyce life. Op deze persoonlijke lifestyle blog schrijft zij wat haar bezig houdt en deelt haar creaties en aankopen. Ze blijft zichzelf ontwikkelen, probeert haar dromen en doelen te bereiken …

  verder lezen

 • De blogger en de blog: Huismama.nl
  Last Updated on 19 december 2022 by Barbara De tijd vliegt en zo vandaag alweer de nieuwe blogger in de spotlight in de blogger en de blog. Gera en blog Huismama.nl nemen je mee door de voor jullie bekende vragen. Nadat deze mama in september 2014 fulltime huismama werd, zoekt ze een nieuwe uitdaging.  Ze wilde graag …

  verder lezen

1 gedachte over “De blogger en de blog: Tessa en TessaIjmker.nl”

Plaats een reactie