Bespaar Continu NL
De Blogger en de Blog

De blogger en de blog: TessaIjmker.nl

27 oktober 2016

Vandaag in de serie de blogger en de blog Tessa met haar blog TessaIjmker.nl. Zoals ze zelf zegt: Deze blog is echt een dagboek voor mij, ik schrijf over allemaal dingen die mij bezighouden en die ik graag met anderen wil delen.

Lezen jullie gezellig mee?

de blogger en de blog tessaijmker 1 mamameteenblog.nlde blogger en de blog tessaijmker mamameteenblog.nl

Introduktie de Blogger Tessa

 • Naam: Tessa Ijmker      
 • Leeftijd: 21
 • Woonplaats en/of Provincie: Nieuwleusen, Overijssel
 • Beroep: Blogger

 

 

 

 

de blogger en de blog tessaijmker 2 mamameteenblog.nl

Introduktie Blog TessaIjmker.nl

 • Naam: Tessa Ijmker
 • Niche: Health en lifestyle
 • Sinds Wanneer: juni 2015

Social Media:

 

 

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik schreef al een tijdje op andere websites, maar op een gegeven moment wilde ik graag een plekje voor mezelf. Na een lange tijd jaloers te zijn geweest op andere bloggers (omdat ze een blog hadden) besloot ik zelf op zoek te gaan naar een plek waar ik kon bloggen.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Wij hebben thuis een soort bar, daar zit ik graag aan om te schrijven. Maar ik moet toegeven, ik vind mijn bed ook heerlijke plek om te schrijven. Niet zo zeer vanwege de plek, maar wel vanwege de rust in mijn slaapkamer. Het is alleen niet handig om geen pen of papier naast je te kunnen leggen. Hoewel de meeste notities digitaal staan vind ik dat soms toch prettig.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ow, dat is lastig. Ik heb twee blogs, naast www.tessaijmker.nl heb ik ook www.popcornmeisjes.nl. Daar doe ik minder schrijfwerk voor, maar regel ik vooral een hoop. Voor www.tessaijmker.nl doe ik zowel het schrijfwerk als het regelwerk, dus dat kost meer tijd. Ik gok, dat ik inclusief alles, zo’n 30 uur per week blog. Maar, het is wel een hobby waar je de hele dag mee bezig bent, dus je zou kunnen zeggen dat ik 24/7 aan de blog besteed.

Wat maakt jou Blog uniek?

Haha, dat is altijd lastig om te zeggen van je eigen blog, niet? Mijn blog is heel persoonlijk, en ik wil mensen ook niet de illusie geven dat ik fanatieker of gemotiveerder ben dan ik daadwerkelijk ben. Als ik een loopdip heb geef ik dat openlijk toe, maar ook als ik weer eens ben afgehaakt met een schema. Je leest alles zoals het echt is, zonder mezelf beter op de kaart te zetten. Daarnaast zijn er maar weinig hardloopblogs met ‘langzame’ hardlopers. Kijk naar Annemerel, of Runninglau, die zijn allebei super snel.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Dat was mijn artikel ‘5 vieze gewoontes van hardlopers’. Niet zozeer omdat het mijn beste stuk is, maar wel omdat ik er toen heel veel reacties op heb gekregen. Zowel via de blog als via allerlei social mediakanalen.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Dat is natuurlijk het schrijven zelf, maar ook de reacties vind ik ontzettend leuk aan het bloggen. Hoewel ik op mijn Google Analytics account ook wel kan zien of mensen zijn langsgekomen vind ik een reactie toch een veel leukere manier van bevestiging.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Te snel willen starten. Toen ik eenmaal besloten had dat ik een blog wilde ben ik gelijk een theme gaan zoeken voor wordpress. Voor ik het wist had ik de blog online staan, maar had ik verder nog niet zo goed nagedacht over het hele bloggen. Ik had nog geen blog klaar staan, en dat terwijl ik nu al meer blogs klaar zou hebben voordat ik ging beginnen. Ik ging heel overhaast te werk, en dat was niet goed. Bovendien was ik zo blij dat ik een blog had, dat kwantiteit boven kwaliteit ging staan, en dat is te zien. Mijn blogposts waren niet goed van kwaliteit en de foto’s zo mogelijk nog slechter.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Ik lees heel veel tips over bloggen, omdat ik mijn blogs graag wil verbeteren. Ik denk dat de beste tips is die ik heb gekregen, om lid te worden van facebookgroepen. Dat heeft mij relatief veel bezoekers opgeleverd.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Dat zijn sowieso Annemerel en Runninglau. Annemerel blogt 2 keer per dag, en ik lees ze allemaal trouw. Laura is niet zo heel actief meer op haar blog, maar die is heel leuk te volgen via haar instagramaccount. Dat doe ik dan ook graag.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Oke, het wordt nu saai, maar dat zijn ook Annemerel en Runninglau. Ik heb op mijn eigen blog een rubriek met interviews met hardlopers, en het lijkt mij heel leuk eens bekende hardlopers te interviewen. Zij zijn zeker heel bekend in de hardloop-blogwereld.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Een mogelijkheid om alles te delen wat ik wil delen, een voorliefde voor sociale media en heel veel plezier. Ik heb eigenlijk in alle aspecten van het bloggen veel plezier, alleen inspiratietekort vind ik heel vervelend. Ik ben heel blij met mijn plekjes op het web, en ik zou ze dan ook niet snel opgeven.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik zou graag willen groeien. Ik heb nu een kleine groep lezers die bij mij langs komen, en net als iedere blogger hoop ik natuurlijk dat dat er meer worden. Daarnaast zou ik graag meer contact hebben met mijn lezers, want dat maakt het hele bloggen echt heel erg leuk.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Jullie weten nu dat ik veel aan hardlopen doe, maar wat jullie nog niet weten is dat ik nooit ’s avonds in het donker zal lopen. Niet omdat ik bang ben in het donker, of omdat ik vind dat het gevaarlijk is, maar ik ben als de dood voor egels. Ik vind ze zo eng, dat ik echt niet in mijn eentje ga hardlopen in het donker. Ik durf er namelijk echt niet langs.

Leuk om je antwoorden te lezen, Tessa. Ik herken er veel in, en respect, je houdt gewoon twee blogs draaiende. Wat ik leuk vind om te lezen van je is dat je heel open en eerlijk bent op je blog, en dat trekt zeker lezers aan. En dat stukje over die vieze gewoontes is ook erg grappig!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van  Daisy van DaisyDingen.nl.

 

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Facebook Comments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply De Rubriek de Blogger en de Blog! - Mama met een Blog 23 januari 2017 at 14:34

  […] Tessa heeft een blog, TessaIjmker.nl, die zoals zij zegt: echt een dagboek is voor mij, ik schrijf over allemaal dingen die mij bezighouden en die ik graag met anderen wil delen. […]

 • Reply De blogger en de blog: Go or No Go - Mama met een Blog 1 november 2016 at 06:01

  […] Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van  Tessa en haar blog TessaIjmker.nl […]

 • Reply Vlijtig Liesje 28 oktober 2016 at 12:48

  Ik loop op het moment noodgedwongen in het donker, maar vind het best eng. Dus ik snap Tessa heel goed.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  de blogger en de blog daisy dingen 2 mamameteenblog.nl
  De blogger en de blog: Daisy Dingen

  In de rubriek de blogger en de blog, deze keer Daisy en haar blog Daisy Dingen. Een mamablog met veel...

  Sluiten