Winter-Uitje met de kinderen in de kerstvakantie: Coolevent Scheveningen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Wat een heerlijk uitje met de kinderen hebben wij gehad in Scheveningen. We zijn uitgenodigd om naar het Coolevent te komen met de kinderen. Afgelopen jaren heeft Scheveningen een aardige metamorfose ondergaan. Niet alleen de boulevard en de pier zijn aanpast, maar ook de vele leuke activiteiten die elk seizoen plaatsvinden zijn uitgebreid. Zo ook het Coolevent Scheveningen deze winter.

coolevent scheveningen kinderen mamameteenblog

Wat is het Coolevent Scheveningen?

Voor de 10e keer dit jaar  is Scheveningen weer in winterse sfeer gebracht: van 13 november 2016 t/m 15 januari 2017 wordt de badplaats van Den Haag omgetoverd tot een waar winterparadijs.  

  • Een ijsbaan op het Kurhausplein
  • Een Ice Roetsjbaan op de Boulevard
  • ICE Expo Scheveningen *Famous art in Ice

Een ijsbaan op het Kurhausplein

Met jonge kinderen waarvan er 1 nog een middagslaapje doet, hebben we gekozen om wat vroeger op de dag richting Scheveningen te gaan. Wij zijn begonnen op de ijsbaan, wat een enorme belevenis was voor de kinderen, want die hadden nog nooit geschaatst. Met een paar gehuurde schaatsen, die overigens prima zaten, voor ons allemaal, zijn we het ijs op gegaan! De schaats-skills kwamen direct naar boven bij alle drie de kinderen.

Het was nog niet zo heel erg druk en er was genoeg ruimte om je vrij te bewegen. (Langs de rand voor ondergetekende, ik ben echt geen schaats-talent.) Er waren speciale schaatsstoeltjes voor de minder stabiele schaatsertjes, waar veel gebruik van werd gemaakt. Mijn oudste bleek echter meteen te kunnen schaatsen natuurtalentje en bleef maar rondjes schaatsen, net als haar vader trouwens. De middelste vond het eerst maar niks, maar met het stoeltje heeft ze aardig wat rondjes gemaakt in haar eentje. Ik denk dat als we langer waren gebleven ze geen stoeltje meer nodig had gehad. Mijn peuter had speciale kinderschaatsjes gekregen, waar hij duidelijk meer balans mee had dan ik. Alhoewel hij niet echt geschaatst heeft, heeft hij veel plezier gehad. Al met al drie stralende koppies op het ijs gezien.

Voor een leuke indruk van de ijsbaan heb ik hier een leuk filmpje.(2 min)

Een Ice Roetsjbaan op de Boulevard

Toen het wat drukker werd, zijn we met de kinderen richting de Roetsjbaan gegaan op de boulevard. Mylene, onze stoere dochter, kon niet wachten en is enkele keren achter elkaar naar beneden geroetsjt. Ook hier geldt, hoe vroeger op de dag je komt, hoe rustiger het is. Na een half uur, stond er een lange rij tot onder aan de trap en ook al gaat de rij het snel, als je degene bent die staat te wachten, wordt het snel wat koud. Tijd voor wat warms!

We zijn bij Galleria op de Boulevard lekker gaan lunchen. Naast de open haard met een pizza voor de kinderen en een lekkere pasta voor ons konden we snel weer opwarmen. Het was hier ook niet zo druk en de sfeer is hier lekker rustig. Achter in het restaurant is een speciale ruimte voor de kinderen om even lekker te spelen, zodat mama en papa nog even hun wijntje konden opdrinken. Tijd voor de Ijsexpo.

ICE EXPO Scheveningen *FAMOUS ART IN ICE

In een tent op de boulevard staat de Ice Expo. Ik had werkelijk geen idee wat ik kon verwachten. Maar in de geïsoleerde tent staan verschillende ijssculpturen. Het thema is:

FAMOUS ART IN ICE

De wereldberoemde kunststukken zijn van het meisje met de Parel tot de Farao. Het is een donkere tent met veel licht op het de kunstwerken, wat het een speciaal en mooi effect geeft. De kinderen vonden het mooi om te zien en het was meteen een mooie afsluiting van ons uitje in Scheveningen.

coolevent scheveningen kinderen mamameteenblog

De sfeer op Scheveningen is echt winters, de activiteiten zijn afwissselend. Ik kan niet anders zeggen dan dat we een superleuk uitje hebben gehad met de kinderen. Hun stralende, maar vermoeide koppies op de achterbank op de terugweg bevestigt het nogmaals.

Voor meer leuke uitjes deze vakantie kun je hier nog een tip vinden. 

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

Ook leuk om te lezen:

4 gedachten over “Winter-Uitje met de kinderen in de kerstvakantie: Coolevent Scheveningen”

Plaats een reactie