De blogger en de blog: Mamaisthuis.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Esther en haar blog Mamaisthuis staat deze week in de spotlight in de rubriek De blogger en de blog. Zoals ze zelf vertelt: Mamaisthuis is een blog voor mama’s to be en mama’s die al even meedraaien. Wat mamaisthuis biedt?; openheid, troost bieden, taboe doorbrekend zijn en een plek van herkenning bieden.

Klinkt leuk. Lezen jullie mee?

De blogger en de blog mamaisthuis mamameteenblog 1

 

Introductie de Blogger

  • Naam: Esther
  • Leeftijd: bijna 40, help!!
  • Woonplaats en/of Provincie: Vleuten
  • Beroep: Recruiter/ consultant werving en selectie, maar momenteel thuis bij de kids

Introductie Blog

  • Naam: www.mamaisthuis.nl
  • Niche: mamablog
  • Sinds Wanneer: september 2015

Social Media:

  • Facebook: mamaisthuis
  • Instagram: mamaisthuis
  • Twitter: mamaisthuis 

 

 

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik kwam helaas thuis te zitten. Altijd de ambitie gehad om werk en een gezin te combineren, maar ik was al langer ziek en vorig jaar kreeg ik dan ook een diagnose waar ik mij bij neer moest leggen. Ik miste het contact met collega’s en bedrijven en heb altijd al een passie gehad voor schrijven. Zo besloot ik een blog te beginnen, winst: contact met mensen en iets voor mijzelf los van het gezin.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik zit meestal op de bank, maar eigenlijk is dit een slechte houding. Als ik fit ben, zit ik aan de keukentafel.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ik denk zo’n 3 a 4 uur met het echte schrijven. Ik zou heel graag meer willen, maar dat lukt mij momenteel niet.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Mamaisthuis onderscheidt zich door de vele mooie en openhartige verhalen. Ik vind het echt zo mooie en waardevol om mensen te mogen interviewen. Door deze verhalen wordt mamaisthuis een plek waar je eigenlijk de samenleving ontmoet. Deze bestaat namelijk ook uit heel veel mooie en unieke verhalen.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik ben eigenlijk trots op alle verhalen op de blog, zoveel dappere mensen die openhartig hun verhaal hebben gedaan. Het verhaal van Debby en Patty raakt mij omdat het heel dichtbij komt en zij het aangedurfd hebben om hun verhaal te vertellen, iets wat mij nog niet zo goed lukt omdat er nog zo weinig begrip voor is.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Ik vind het contact met de verschillende soorten mensen heel erg leuk, en het contact met bedrijven. Door het totaalplaatje heb ik het gevoel weer een beetje onderdeel van de samenleving te zijn!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik ben nog niet echt in een valkuil gevallen, maar dat komt ook omdat ik nog niet zolang bezig ben en goed informeer bij andere bloggers als ik iets niet zeker weet.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Ik denk de gouden tip van mijn eigen lief: beginnen met een blog J Ik liep er al langer mee in mijn hoofd, maar wist niet zo goed hoe te beginnen. Dat het mij zoveel zou geven en het zo’n succes zou worden had ik niet durven dromen

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik vind meerdere blogs heel erg leuk, maar vooral dames die op een natuurlijke en leuke manier vloggen vind ik echt tof. Dat is iets wat ik echt niet zou kunnen. Zoals Kelly van Kelly Caresse en Twinkelbella. Leuk en natuurlijk!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik heb niet een bepaald persoon. Dingen komen op mijn pad, mensen met een belangrijk verhaal en dat kan van alles zijn. Vooral dingen die te weinig beschreven worden deel ik graag op de blog om zo openheid te bieden en taboes te doorbreken.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Heel veel (werk) plezier wat ik kwijt was toen ik niet meer kon werken, passie voor schrijven een plek kunnen geven en mooie warme contacten.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik wil vooral dat een breed publiek net zo happy van mamaisthuis wordt als ik zelf. Uiteindelijk zou ik heel graag willen dat het mij een financieel stukje onafhankelijkheid geeft, maar dit is niet het belangrijkste doel.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Dat ik altijd al de ambitie heb gehad om iets van mijzelf te hebben, onafhankelijk te zijn en dat ik nu eindelijk mijn gedrevenheid en perfectionisme om een goede manier weet in te zetten.

De mooie verhalen op je blog zijn ook hetgeen wat je blog zo fijn maakt om te lezen voor mij, daarnaast merk ik duidelijk je gedrevenheid en plezier die je hebt in je blog. Bedankt voor het meedoen, Esther.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Jessica en haar Blog LifebyJess.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

2 gedachten over “De blogger en de blog: Mamaisthuis.nl”

Plaats een reactie