De blogger en de blog: Go or No Go

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 december 2021 by Barbara

Het blijft leuk om de bloggers en hun blog beter te leren kennen.  Vandaag alweer deel 12 in de serie De blogger en de blog en dit keer is het Linda met haar blog: Go or No Go.  Een blog waar van alles wat leuk kán zijn voor kinderen wordt gereviewd. Daarnaast wisselt zij de reviews graag af met inspiratie artikelen.

Een verfrissende en duidelijke blog met een recht door zee mentaliteit. Lees je mee?

de blogger en de blog go or no go mamameteenblog.nl

 

  • Naam: Linda
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie: Noord-Brabant
  • Beroep: Planner

 

 

Introductie  de Blog

  • Naam: Go or No Go
  • Niche: Kinderen
  • Sinds Wanneer: Oktober 2015

Social Media:

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik speelde al een tijdje met het idee om een blog te beginnen. Ik ben dol op schrijven en ik wist dat ik het heerlijk zou vinden om mijn creativiteit kwijt te kunnen in een blog.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Op de bank met mijn laptop op schoot. Dat vind ik heerlijk zitten en gelukkig krijg ik er tot op heden geen rugklachten van.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ik schat ongeveer 8-10 uur per week nu. In het begin was dat veel vaker, omdat ik dan uren bezig kon zijn met de lay-out bijvoorbeeld. Maar inmiddels ben ik daar heel tevreden over en dat levert me een hoop tijd op.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Ik schrijf eerlijke, duidelijke reviews. Wat ze uniek maakt, is dat ik iedere review of dagje uit beoordeel met een Go of een No Go. Lekker duidelijk en recht door zee. Daarnaast probeer ik altijd veel foto’s toe te voegen, omdat mijn ervaring is dat ik bij het lezen van een review juist ook heel erg naar de foto’s kijk en het uiteindelijke oordeel, en niet altijd de hele tekst doorlees. Dat is ook de reden dat ik mijn teksten relatief kort maar krachtig probeer te houden. Artikelen met 1000+ woorden zul je niet gauw tegenkomen op mijn blog.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik vind de dagje-uit-artikelen altijd het leukste om te schrijven. Het artikel over het golfslagbad in Oss werd heel goed gelezen en dat maakte mij wel heel trots! https://www.go-or-no-go.nl/2016/02/review-golfbad-oss.html

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het reviewen van nieuw speelgoed is natuurlijk heel erg leuk om te doen. Mijn kinderen vinden dat ook super leuk want we zijn echte spelletjes-freaks.
Daarnaast vind ik het heel tof dat ik winacties mag organiseren en volgers blij mag maken.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Poe, goede vraag. Als ik erover nadenk, denk ik dat een valkuil was dat ik in het begin wel eens samengewerkt heb met een bedrijf dat eigenlijk niet paste op mijn blog. Maar ik vond het zo leuk dat ik een samenwerkingsvoorstel kreeg, dat ik er redelijk snel op in ging. Achteraf zou ik dat niet nog een keer doen. Ik werk nu alleen samen met bedrijven waarvan de producten ook goed bij mijn blog passen

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Wees niet te verlegen en onderneem zelf ook actie voor contacten met Pr-bureaus of bedrijven. Ik heb super leuke contacten met Pr-bureaus, maar zij hebben mij niet allemaal zelf gevonden. Ik heb zelf enkele Pr-bureaus aangeschreven waarvan ik wist dat ze bedrijven vertegenwoordigden die perfect paste bij mijn blog. Daar werk ik nu heel vaak mee samen en dat is voor ons beide erg leuk.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Mijn vriendinnetje Liset heeft een eigen blog over fitness, health en food. Ze deelt gezonde, maar super lekkere recepten. Daarnaast maakt ze handige filmpjes van fitness-oefeningen die ze uitvoert, zodat je dat thuis gemakkelijk na kunt doen. Haar blog heet Mama’s en Fitness.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik zou wel eens diegene willen interviewen die een gaaf spel bedacht heeft. Bijvoorbeeld diegene die Kolonisten van Catan heeft bedacht, of Cluedo of andere populaire spellen. Ik zou heel benieuwd zijn hoe een idee voor zo’n spel tot stand komt, en of hij/zij dat dan helemaal alleen bedacht heeft of een heel team.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Veel lezers die me bedanken voor reviews. Dat vind ik zo gaaf, dat ik iets kan bijdragen aan mensen die een aankoop willen doen. Dat zij naar aanleiding van mijn review beslissen of ze het wel of niet gaan kopen.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik vind het wel een mijlpaal als ik op de 500 artikelen zit. Ik heb er nu bijna 300 online staan, dus ik heb nog even te gaan!

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Dat ik naast mijn blog en werk (22 u per week) ook nog eens een deeltijd opleiding HRM volg! Zo houd ik mezelf in ieder geval lekker bezig 😉

Een bezige bij, Linda! Leuk om te lezen hoe jij erin staat. Maar ook knap hoe jij jouw niche met het reviewen met producten en uitjes zo goed hebt weten uit te bouwen. En hoe gaaf is het dan als je lezers je ook bedanken! Bedankt voor je openhartige antwoorden.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van  Tessa en haar blog TessaIjmker.nl

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

2 gedachten over “De blogger en de blog: Go or No Go”

  1. Fascinerend dat ze het leuk vindt om winacties te organiseren. Ik vind die juist verschrikkelijk! Vanwege de organisatie en de administratieve rompslomp. Maar ik lees dat ze planner is van beroep en daar past het wel heel goed bij denk ik : )

    Beantwoorden

Plaats een reactie