Familiereizen suriname 3 maanden mamameteenblog.nl

Familiereizen | Onze reis door Suriname | Voorbij de helft

We zijn alweer over de helft van onze reis door Suriname. Op dit moment verblijven we in Wanica, een stad die tegen Paramaribo aanligt. Hier logeren we in het huis van vrienden van ons. Het is een bekend huis omdat we hier vorig jaar ook verbleven met onze kinderen in de vakantie naar Suriname. Maar hoe bevalt onze familievakantie tot nu toe?

Familiereizen onze reis door suriname voor 3 maanden mamameteenblog.nl

ReizenReizen

De dagelijkse routine in onze reis door SurinameDe kinderen gaan nog steeds naar school in Paramaribo. Dat betekent dat we ongeveer in drie kwartier onderweg zijn met de auto naar school door de drukke ochtendspits. Omdat de school om 7.30u smorgens begint moeten we ongeveer om 6.40 u vertrekken.

We staan dan om 6.00 uur op en douchen en kleden ons aan. Zo rond 6.20 uur beginnen we met het ontbijt en maken we de lunch boxen klaar. De haren worden gekamd in staarten en vlechten en de tassen worden klaargemaakt.

Om 6.40 u stappen we met zijn allen in de auto. Het is best gezellig in de auto. Er worden op de radio vrolijke kinderliedjes gedraaid die zingen over hoe fijn het is om naar school te gaan. De meiden lachen er zich gek om. Ook kletsen we veel met elkaar over allerlei andere zaken.

Een lekker koffietje

Wanneer de meiden op school zijn, rijden we door naar 1 van onze favoriete koffietentjes. Daar hebben we er ondertussen best aardig veel van ontdekt hier in Paramaribo. Hier werken we onze mail, administratie en blog bij en genieten van een heerlijke cappuccino. Liam krijgt een lekkere sinaasappelsap bij zijn boterhammetje.

Rond 8.30 u beginnen we met ons vrijwilligerswerk tot ongeveer 10.30u. Het ligt een beetje aan de hitte hoe lang we het volhouden. Ook is de korte regentijd nu aangebroken, dus hebben we af en toe een flinke bui erbij. Het is veel minder erg dan in NL, de regen is warm en het waait niet.

Zo rond 10.30u rijden we richting ons huis en doen onderweg een paar boodschappen bij 1 van de vele Chinese supermarkten. Het is grappig om in de vakken tussen de het zoete beleg een pak Albert Heijn hagelslag te zien staan. De boodschappen zijn hier niet goedkoop trouwens. Tot nu toe gebruiken we ons berekende budget voor de boodschappen nog steeds maximaal. En dat verschilt nog steeds niet veel van wat we in Nederland betalen.

Wanneer we “thuis” komen, is het tijd voor het huishouden. De was, de afwas, vegen en stoffen zijn dagelijkse kost, net als thuis eigenlijk. Op het afwassen na dan, want daar hebben we thuis een mooie machine voor staan.
Gelukkig is het dan alweer tijd voor een heerlijk bakkie thee of koffie en spelen we veel met Liam, om dan zo rond 12.30u weer richting de stad te rijden voor het ophalen van de meiden. Hun schooldag eindigt om 13.00 uur.

De middag

Bij thuiskomst van de meiden zorgen we dat er snel geluncht kan worden. Ze hebben dan ook vaak al best flinke trek. Aansluitend moeten ze dan wat huiswerk maken van school uit NL. Dit omdat de school hier 5 weken achter loopt en ze bij thuiskomt zo min mogelijk achterstand hebben met de nl school. Het is maar een half uurtje dat ze wat werkjes maken en daarna is het tijd voor wat ontspanning.

Vaak willen ze lekker samen spelen of gaan we ergens naartoe om een ijsje te eten. Ook hebben ze al wat vriendjes en vriendinnetjes gemaakt hier en zijn er al wat speelafspraken geweest.

Rond een uurtje of 5 ‘s-middags begin ik net als in Nederland aan het avondeten en net als in NL vragen ze dan om de paar minuten of ze iets lekkers mogen.
Grrr, sommige dingen veranderen nooit.

Na het eten is het lekker douchen, vaak een spelletje Ligretto (de nieuwe verslaving) en klaarmaken voor bed. Met als doel om niet te laat het bed in te duiken omdat we er alweer om 6 uur uit moeten.

Al met al hebben we ons ritme hier al aardig te pakken. En het gekke is, het ritme verschilt niet eens zoveel van thuis op onze reis door Suriname.Booking.com


Lees ook: 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

1 gedachte over “Familiereizen | Onze reis door Suriname | Voorbij de helft”

  1. Een mooi ritme hebben jullie! Wat grappig dat je daar ook gewoon Albert Heijn hagelslag hebt. Wel balen dat de boodschappen zo duur zijn. Hopelijk vinden jullie nog een manier om de kosten wat omlaag te krijgen.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Televisie en internetgebruik mamameteenblog.nl
Televisie en internetgebruik | Welke regels hebben wij in huis?

Onze kinderen zijn gek op internet en tv. Wanneer we het televisie en internetgebruik niet in de gaten houden, zitten...

Sluiten