Familiereizen | Onze reis door Suriname | Voorbij de helft

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 december 2021 by Barbara

We zijn alweer over de helft van onze reis door Suriname. Op dit moment verblijven we in Wanica, een stad die tegen Paramaribo aanligt. Hier logeren we in het huis van vrienden van ons. Het is een bekend huis omdat we hier vorig jaar ook verbleven met onze kinderen in de vakantie naar Suriname. Maar hoe bevalt onze familievakantie tot nu toe?

Familiereizen onze reis door suriname voor 3 maanden mamameteenblog.nl

De dagelijkse routine in onze reis door Suriname

De kinderen gaan nog steeds naar school in Paramaribo. Dat betekent dat we ongeveer in drie kwartier onderweg zijn met de auto naar school door de drukke ochtendspits. Omdat de school om 7.30u ’s morgens begint moeten we ongeveer om 6.40 u vertrekken.

We staan dan om 6.00 uur op en douchen en kleden ons aan. Zo rond 6.20 uur beginnen we met het ontbijt en maken we de lunch boxen klaar. De haren worden gekamd in staarten en vlechten en de tassen worden klaargemaakt.

Om 6.40 u stappen we met zijn allen in de auto. Het is best gezellig in de auto. Er worden op de radio vrolijke kinderliedjes gedraaid die zingen over hoe fijn het is om naar school te gaan. De meiden lachen er zich gek om. Ook kletsen we veel met elkaar over allerlei andere zaken.

Een lekker koffietje

Wanneer de meiden op school zijn, rijden we door naar één van onze favoriete koffietentjes. Daar hebben we er ondertussen best aardig veel van ontdekt hier in Paramaribo. Hier werken we onze mail, administratie en blog bij en genieten van een heerlijke cappuccino. Liam krijgt een lekker sinaasappelsap bij zijn boterhammetje.

Rond 8.30 u beginnen we met ons vrijwilligerswerk tot ongeveer 10.30u. Het ligt een beetje aan de hitte hoe lang we het volhouden. Ook is de korte regentijd nu aangebroken, dus hebben we af en toe een flinke bui erbij. Het is veel minder erg dan in NL, de regen is warm en het waait niet.

Zo rond 10.30 u rijden we richting ons huis en doen onderweg een paar boodschappen bij 1 van de vele Chinese supermarkten. Het is grappig om in de vakken tussen de het zoete beleg een pak Albert Heijn hagelslag te zien staan. De boodschappen zijn hier niet goedkoop trouwens. Tot nu toe gebruiken we ons berekende budget voor de boodschappen nog steeds maximaal. En dat verschilt nog steeds niet veel van wat we in Nederland betalen.

Wanneer we “thuis” komen, is het tijd voor het huishouden. De was, de afwas, vegen en stoffen zijn dagelijkse kost, net als thuis eigenlijk. Op het afwassen na dan, want daar hebben we thuis een mooie machine voor staan.
Gelukkig is het dan alweer tijd voor een heerlijk bakkie thee of koffie en spelen we veel met Liam, om dan zo rond 12.30 u weer richting de stad te rijden voor het ophalen van de meiden. Hun schooldag eindigt om 13.00 uur.

De middag

Bij thuiskomst van de meiden zorgen we dat er snel geluncht kan worden. Ze hebben dan ook vaak al best flinke trek. Aansluitend moeten ze dan wat huiswerk maken van school uit NL. Dit omdat de school hier 5 weken achter loopt en ze bij thuiskomt zo min mogelijk achterstand hebben met de nl school. Het is maar een half uurtje dat ze wat werkjes maken en daarna is het tijd voor wat ontspanning.

Vaak willen ze lekker samen spelen of gaan we ergens naartoe om een ijsje te eten. Ook hebben ze al wat vriendjes en vriendinnetjes gemaakt hier en zijn er al wat speelafspraken geweest.

Rond een uurtje of vijf ‘s-middags begin ik net als in Nederland aan het avondeten en net als in NL vragen ze dan om de paar minuten of ze iets lekkers mogen.
Grrr, sommige dingen veranderen nooit.

Na het eten is het lekker douchen, vaak een spelletje Ligretto (de nieuwe verslaving) en klaarmaken voor bed. Met als doel om niet te laat het bed in te duiken omdat we er alweer om 6 uur uit moeten.

Al met al hebben we ons ritme hier al aardig te pakken. En het gekke is, het ritme verschilt niet eens zoveel van thuis op onze reis door Suriname.


Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Familiereizen | Onze reis door Suriname | Voorbij de helft”

  1. Een mooi ritme hebben jullie! Wat grappig dat je daar ook gewoon Albert Heijn hagelslag hebt. Wel balen dat de boodschappen zo duur zijn. Hopelijk vinden jullie nog een manier om de kosten wat omlaag te krijgen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie