De Dreumes Tag | 15 vragen over mijn dreumes

Last Updated on 7 december 2021 by Barbara

Ik zag een leuke Tag voorbijkomen: De Dreumes Tag, op de blog GrazyGreatLife. En af en toe vind ik het heerlijk om een tag in te vullen (lees hier en hier en hier). Deze tag is wel toepasselijk daar ik regelmatig de vraag krijg: Hoe gaat het nu met Liam, als voormalig Refluxbaby, merk ik daar nog iets van? Voor de nieuwkomers op deze blog, Liam is onze Dreumes, a.k.a. de Boef B, voor de getrouwe lezers, Liam is onze Dreumes, beter bekend als Boef B, de klauter Kabouter of the Funnyman.  Hoe dan ook, wel fijn om een update te geven in de vorm van een Tag.

peuter-praat-niet-mamameteenblog

Wat is de leeftijd van de dreumes?

Liam is nu ruim 16 maanden.

Wat is zijn favoriete eten?

Liam is een echte lekkerbek, hij vindt echt alles lekker. Sinds deze week kan ik echter niet alles meer zonder toestemming in zijn mond stoppen. Eerst wordt het bekeken en daarna geproefd en uiteindelijk komt er een akkoord. Of niet. Maar als ik echt moet kiezen zijn het gebakken aardappeltjes en vis met olijven. Olijven vinden trouwens al mijn kinderen erg lekker. En tomatenketchup! Verder is er niets meer te bekennen van een reflux. Gelukkig, maar, hij groeit als kool en is al een echte beer, eh boef, Boef B!

Wat is zijn favoriete tussendoortje?

Als tussendoortje is alles lekker, maar voornamelijk een banaan en mandarijnen En dan het liefst zelf met een banaan in de hand door het huis lopend of met je vinder de mandarijn open pulken. Note: Bananen- en mandarijnen smurrie is echt vies als het in je vloerkleed is gestampt.

Wat is zijn favoriete drinken?

Hij heeft een duidelijke voorkeur voor zoet, alhoewel de dreumes ook water erg lekker vindt of een beetje thee. Wel het liefst een grote mensen beker met een rietje, dat staat wat stoerder.

Wat is zijn favoriete televisie programma?

Boef B houdt erg van televisie kijken en komt dan ook een beetje tot rust. Maar ook hier heeft hij wel een voorkeur met een natuurlijke neiging naar stoer. Met stip op 1 staat dan ook Thomas de stoomlocomotief en Peppa Big (OK Peppa is niet stoer, maar wel leuk).

Wat is zijn favoriete boek?

Ik heb tot nu toe nog geen boekenwurm in hem ontdekt. Hij houdt wel van boeken, maar dan om het te scheuren, tot groot verdriet van zijn grote zussen.

Wat is zijn favoriete speelgoed?

Eigenlijk vindt hij alles leuk en interessant, zolang het geen speelgoed is. Denk aan keukengerei, zoals pannen en deksels, of gereedschap, zoals een hamer. Let op: de speelgoedvariant van de hier genoemde objecten worden getolereerd, maar niet geliefd. Al moet ik zeggen dat sinds vorige week een speelgoedautootje ook even zijn aandacht had.

Wat is zijn favoriete kleur?

Kleuren zijn nog niet echt interessant voor hem.

Wat maakt hem verdrietig?

Het maakt Liam verdrietig als iemand anders verdrietig is of als hij niet krijgt wat hij graag wil. Beiden gevallen hoeven niet op zichzelf staande gebeurtenissen te zijn. Eerder volgt het één op de ander.

Hoe noemt hij papa en mama?

Liam praat nog niet zoveel, hij kan wel goed ja of nee knikken en objecten aanwijzen. Zijn non-verbale communicatie is erg goed ontwikkeld.

Wat is zijn favoriete knuffel?

Een knuffeldoekje in de vorm van een grijze Dino met aan zijn staart een speen geknoopt.

Wat is zijn favoriete activiteit?

In de tuin rotzooien en lekker stoeien met zijn zussen! Hier kan hij wel uren zoet mee zijn, maar vergis je niet, verlies hem nooit uit het oog. Het blijft een Boef.

Wanneer slaapt hij?

Hij slaapt  van 19 uur ’s avonds tot 7 uur s-morgens en rond het middaguur nog 2 uur. Maar pas sinds kort zit hier een beetje ritme in. Een enkele keer pakt hij ook nog 2 korte slaapjes op de dag i.p.v. 1 lange slaap.

Wat maakt hem druk?

Liam wordt druk van veel prikkels om hem heen, dan wordt het een soort van stuiterbal. Wel een stuiterbal met een enorme glimlach op zijn gezicht.

Wat maakt hem geweldig?

Zijn grote lach, humor, zijn knuffels en zijn kusjes en eigenlijk alles.

Hopelijk vond je het net zo leuk om te lezen, als dat ik vond om hem te schrijven, en mocht je De Dreumes Tag over willen nemen, voel je vrij! Ik ben ook benieuwd naar jullie dreumes!

Meer leuke Tags Lezen, hier vind je de Geluksmomenten Tag!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 gedachten over “De Dreumes Tag | 15 vragen over mijn dreumes”

  1. Wat een geweldig ventje. Hij houdt je bezig! Maar als je zijn smoeltje ziet… een boefje. Een mannetje dat jou makkelijk inpakt haha!!! Geniet er maar lekker van… de tijd vliegt!

    Beantwoorden

Plaats een reactie