De blogger en de blog: Roelina.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 december 2021 by Barbara

De rubriek de blogger en de blog heeft deze keer Roelina en haar blog Roelina.nl in the picture. Een blog over het leven van een working mom, met passie voor creativiteit, lifestyle en het moderne moederschap. Een veelzijdige mamablog met een blogster die veel passies heeft. Ben je ook benieuwd hoe zij alle ballen in de lucht houdt?

Lees gezellig mee met ons.

de-blogger-en-de-blog roelina.nl mamameteenblog.nl 1

Introductie Roelina de Blogger

 • Naam: Roelina Jut
 • Leeftijd: 35
 • Woonplaats en/of Provincie: Gelderland
 • Beroep: Marketing, communicatie, grafisch vormgeving

 

Introductie Blog

 • Naam: Roelina’s blog: www.roelina.nl (gaat binnenkort veranderen naar Roelove ’s life: www.roelove.nl)
 • Niche: (werkende) mama’s
 • Sinds Wanneer: ruim 1 jaar

Social Media:

De  Vragen :

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Het is allemaal begonnen toen ik een manier zocht om het verhaal van onze dochter op te schrijven. Onze dochter is 2 weken naar haar geboorte aan een zeer zeldzame aandoening (Alveolaire Capillaire Dysplasie ACD) overleden. Waar ik eerst dacht dat ik het allemaal verwerkt had, bleek dit na de geboorte van onze zoon (een jaar erna) toch niet het geval te zijn. Ik ging in therapie en ik kreeg de tip het verhaal van mij af te schrijven. Ik startte een blog (www.hetsterkstemeisje.roelina.nl). Doordat ik hiermee startte, begon ik ook andere blogs te volgen. Van het een kwam het ander en zo besloot ik ook een blog te gaan beginnen voor mijn andere kant van het moederschap, de leuke kant zeg maar. Zo ontstond Roelina’s blog.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te bloggen?

Dat maakt me werkelijk niet uit. Het zit namelijk zo, ik werk naast mijn fulltime job als 24/7 moeder ook nog 36 uur in de week op een marketingafdeling van een verkoopkantoor. Ik heb veel te veel hobby’s, 2 grote honden, samen met mijn partner een eigen bedrijfje en wil dus ook nog af en toe bloggen. Wanneer ik dus tijd heb, waar dan ook, blog ik. Of dat nu op de bank is achter mijn laptop, op onze PC in ons kantoor of op mijn iPad onderweg, het is maar net wat uitkomt.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ik probeer om de dag (het liefst dagelijks trouwens, maar dat lukt gewoon niet altijd) een artikel te plaatsen. Gemiddeld besteed ik 1 á 2 uur per dag, soms langer en soms korter, aan mijn blog. Maar het is wel echt een gemiddelde, want er zijn avonden dat de artikelen werkelijk uit mijn pen vloeien en avonden dat ik helemaal niets, noppes, nada doe.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Poeh, dat is een moeilijke want er zijn zoveel concullega mamabloggers actief. Uniek is misschien wel het feit dat ik een behoorlijke ‘busy mom’ ben. Ik schrijf dan ook graag artikelen die heel dicht bij me liggen. Over mijn drukke leventje waarin ik alle balletjes probeer hoog te houden. Over onderwerpen die ik leuk en interessant vind (en dat zijn er heel veel kan ik vertellen), over de dingen waar ik tegen aanloop in de opvoeding van mijn kroost, etc. Dit alles probeer ik dan altijd met een beetje humor te benaderen.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik ben natuurlijk trots op alle artikelen.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Schrijven over mijn ervaringen als (working) mom en de bijbehorende opvoedperikelen van mijn kroost. Vooral aan de verhalen die ik schrijf over peuterlief beleef ik het meeste plezier. Want wat kunnen peuters ontembare wezentjes zijn zeg…? Maar ze leveren wel genoeg voer tot schrijven op J. Ook schrijven over ‘voor kinderen leuke plekken’ waar ik geweest ben of (voor mij) nieuw gespotte kindermodemerken, loop ik warm.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik schrijf lange teksten. Als communicatiedeskundige weet ik dat een te lange tekst vaak niet zo snel gelezen wordt. Maar ik kan het niet helpen, pentechnisch ben ik gewoon erg lang van stof. Gelukkig heb ik nooit de opmerking gehad van mensen dat mijn teksten te lang zijn, of dat ze niet leuk zijn om te lezen.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

In het begin blogte ik echt alleen maar voor mijzelf, zonder enig doel, gewoon omdat ik het leuk vind om te schrijven. Mijn doelgroep was eigenlijk alleen vrienden, familie en bekenden van. Ik deed tot voor kort dus vrij weinig aan het krijgen van (meer) bekendheid. Kortgeleden ben ik toch maar eens wat meer ‘serieus’ in de blogmaterie gedoken. SEO bijvoorbeeld, maar ook mij aansluiten bij blogcommunities is daar een voorbeeld van. Ik volg heel veel blogs en daar haal ik mijn tips vandaan. Ik ben momenteel ook bezig met een nieuw design. Alles om de blogboel naar een iets hoger plan te trekken. Ik vind het namelijk zo leuk om te doen, dit blijf ik voorlopig nog wel even volhouden.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Tja, ik schreef er al een artikeltje over (in het kader van de #30dayblogchallengeNL). Ik volg er heel veel, te veel om op te noemen eigenlijk. Mamablogs, maar ook andere blogs over bijvoorbeeld voeding volg ik op de voet. https://www.iamafoodie.nl/ is er een van. Vooral de wetenschappelijke onderbouwing aan dit platform over (echt) gezond eten vind ik interessant. Hoe de gezondheidsclaims en voedingshypes van vandaag de dag worden weerlegd bijvoorbeeld.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik ben momenteel bezig met een concept voor interviews. Daarin wil ik me vooral richten op powermoms. Het concept moet nog vorm krijgen, maar het idee zit al wel een tijdje in mijn kop. Specifiek wie, dat weet ik nog niet. Maar een groot voorbeeld van mij en inspiratie voor dit concept, is mijn beste vriendin. Zij is zo’n powermom. Lichamelijk ziek, succesvol in haar job, marathonloopster én moeder…ze doet het allemaal. Ik bewonder dat enorm.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Haha, windeieren. Nee, grapje. Voornamelijk gewoon lol. Nogmaals ik doe het echt omdat ik het leuk vind. Niet omdat ik bekend of er rijk mee denk te worden. Bovendien geloof ik in het feit dat wanneer je iets met passie doet, je er vanzelf succesvol in wordt.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik zou natuurlijk mijzelf voorliegen, als ik zou zeggen dat ik niet wat meer bekendheid zou willen. Dat wil ik natuurlijk ook gewoon, net als ieder andere blogger. Dus het bereiken van meer mensen, lezers, volgers… dat is op dit moment mijn blogdoel.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik ben niet alleen een working mom die blogt, ik ben ook nog gewoon mijzelf. Misschien nog wel het allerbelangrijkste. Een creatieve duizendpoot die graag knutselt, frutsels, tekent, schildert en decoreert. Of samen met mijn kroost. Onze woonkamer hangt dan ook vol met creatieve uitspattingen die ik (of mijn partner, want hij is eigenlijk net zo) alleen of met onze kids hebben gecreëerd. Of het nu om tekeningen, schilderwerkjes of gepimpt meubilair gaat, ons huishouden van Jan Steen staat er bol van.

Wanneer ik je antwoorden lees van de vragen, merk ik dat er behoorlijk wat creativiteit bruist in al je ideeën. Leuk om te lezen dat je bezig bent met een concept voor interviews en de aandacht die je hebt voor echte powermoms.  Er staat jouw lezers nog een hoop te wachten op je blog! Ik ben in elk geval heel benieuwd. Bedankt, Roelina, voor het invullen van de vragen.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Cherish en haar blog Luiers en Cocktails.

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

1 gedachte over “De blogger en de blog: Roelina.nl”

 1. Leuk om te lezen van een drukbezette moeder! Ik heb mijn agenda juist altijd het liefst zo leeg mogelijk. Knap om zoveel ballen omhoog te houden. Ik had ze allang naar de kringloop gebracht en er maar overgehouden : )

  Ik vind de verschillende persoonlijkheden altijd weer leuk.

  Beantwoorden

Plaats een reactie