de-blogger-en-de-blog roeina.nl mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: Roelina.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De rubriek de blogger en de blog heeft deze keer Roelina en haar blog Roelina.nl in the picture. Een blog over het leven van een working mom, met passie voor creativiteit, lifestyle en het moderne moederschap. Een veelzijdige mamablog met een blogster die veel passies heeft. Ben jij ook benieuwd hoe zij alle ballen in de lucht houdt?

Lees gezellig mee met ons.

 

de-blogger-en-de-blog roeina.nl mamameteenblog.nl

 

de-blogger-en-de-blog roeina.nl mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Roelina Jut
  • Leeftijd: 35
  • Woonplaats en/of Provincie: Gelderland
  • Beroep: Marketing, communicatie, grafisch vormgeving

 

de-blogger-en-de-blog roeina.nl mamameteenblog.nl 2

Introductie Blog

  • Naam: Roelina’s blog: www.roelina.nl (gaat binnenkort veranderen naar Roelove ’s life: www.roelove.nl)
  • Niche: (werkende) mama’s
  • Sinds Wanneer: ruim 1 jaar

Social Media:

 

De  Vragen :

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Het is allemaal begonnen toen ik een manier zocht om het verhaal van onze dochter op te schrijven. Onze dochter is 2 weken naar haar geboorte aan een zeer zeldzame aandoening (Alveolaire Capillaire Dysplasie ACD) overleden. Waar ik aanvankelijk dacht dat ik het allemaal verwerkt had, bleek dit na de geboorte van onze zoon (een jaar erna) toch niet het geval te zijn. Ik ging in therapie en ik kreeg de tip het verhaal van mij af te schrijven. Ik startte een blog (www.hetsterkstemeisje.roelina.nl). Doordat ik hiermee startte begon ik ook andere blogs te volgen. Van het een kwam het ander en zo besloot ik ook een blog te gaan beginnen voor mijn andere kant van het moederschap, de leuke kant zeg maar. Zo ontstond Roelina’s blog.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te bloggen?

Dat maakt mij werkelijk niet uit. Het zit namelijk zo, ik werk naast mijn full time job als 24/7 moeder ook nog 36 uur in de week op een marketingafdeling van een verkoopkantoor. Ik heb veel te veel hobby’s, 2 grote honden, samen met mijn partner een eigen bedrijfje en wil dus ook nog af en toe bloggen. Wanneer ik dus tijd heb, waar dan ook, blog ik. Of dat nu op de bank is achter mijn laptop, op onze PC in ons kantoor of op mijn iPad onderweg, het is maar net wat uitkomt.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ik probeer om de dag (het liefst dagelijks trouwens maar dat lukt gewoon niet altijd) een artikel te plaatsen. Gemiddeld besteed ik 1 á 2 uur per dag, soms langer en soms korter, aan mijn blog. Maar het is wel echt een gemiddelde, want er zijn avonden dat de artikelen werkelijk uit mijn pen vloeien en avonden dat ik heulemaal niks, noppes, nada doe.

Wat maakt jou Blog uniek?

Poeh, dat is een moeilijke want er zijn zoveel concullega mamabloggers actief. Uniek is misschien wel het feit dat ik een behoorlijke ‘busy mom’ ben. Ik schrijf dan ook graag artikelen die heel dicht bij mij liggen. Over mijn drukke leventje waarin ik alle balletjes probeer hoog te houden. Over onderwerpen die ik leuk en interessant vind (en dat zijn er heel veel kan ik vertellen), over de dingen waar ik tegen aanloop in de opvoeding van mijn kroost, etc. Dit alles probeer ik dan altijd met een beetje humor te benaderen.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik ben natuurlijk trots op alle artikelen (duh J .

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Schrijven over mijn ervaringen als (working) mom en de bijbehorende opvoedperikelen van mijn kroost. Vooral aan de verhalen die ik schrijf over peuterlief beleef ik het meeste plezier. Want wat kunnen peuters ontembare wezentjes zijn zeg…? Maar ze leveren wel genoeg voer tot schrijven op J. Ook schrijven over ‘voor kinderen leuke plekken’ waar ik geweest ben of (voor mij) nieuw gespotte kindermodemerken, loop ik warm.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik schrijf lange teksten. Als communicatiedeskundige weet ik dat een te lange tekst vaak niet zo snel gelezen wordt. Maar ik kan het niet helpen, pentechnisch ben ik gewoon erg lang van stof. Gelukkig heb ik nooit de opmerking gehad van mensen dat mijn teksten te lang zijn, of dat ze niet leuk zijn om te lezen.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

In beginsel blogte ik echt alleen maar voor mijzelf, zonder enig doel, gewoon omdat ik het leuk vind om te schrijven. Mijn doelgroep was eigenlijk alleen vrienden, familie en bekenden van. Ik deed tot voor kort dus vrij weinig aan het krijgen van (meer) bekendheid. Onlangs ben ik toch maar eens wat meer ‘serieus’ in de blogmaterie gedoken. SEO bijvoorbeeld, maar ook mij aansluiten bij blogcommunities is daar een voorbeeld van. Ik volg heel veel blogs en daar haal ik mijn tips vandaan. Ik ben momenteel ook bezig met een nieuw design. Alles om de blogboel naar een iets hoger plan te trekken. Ik vind het namelijk zo leuk om te doen, dit blijf ik voorlopig nog wel even volhouden.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Tja, ik schreef er al een artikeltje over (in het kader van de #30dayblogchallengeNL). Ik volg er legio, te veel om op te noemen eigenlijk. Mamablogs maar ook andere blogs over bijvoorbeeld voeding volg ik op de voet. https://www.iamafoodie.nl/ is er een van. Vooral de wetenschappelijke onderbouwing aan dit platform over (echt) gezond eten vind ik interessant. Hoe de gezondheidsclaims en voedingshypes van vandaag de dag worden weerlegd bijvoorbeeld.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik ben momenteel bezig met een concept voor interviews. Daarin wil ik me met name richten op powermoms. Het concept moet nog vorm krijgen maar het idee zit al wel een tijdje in mijn kop. Specifiek wie, dat weet ik nog niet. Maar een groot voorbeeld van mij en inspiratie voor dit concept, is mijn beste vriendin. Zij is zo’n powermom. Lichamelijk ziek, succesvol in haar job, marathonloopster én moeder…ze doet het allemaal. Ik bewonder dat enorm.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Haha, windeieren. Nee, grapje. Voornamelijk gewoon lol. Nogmaals ik doe het echt omdat ik het leuk vind. Niet omdat ik bekend of er rijk mee denk te worden. Bovendien geloof ik in het feit dat wanneer je iets met passie doet, je er vanzelf succesvol in wordt.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik zou natuurlijk mijzelf voorliegen, als ik zou zeggen dat ik niet wat meer bekendheid zou willen. Dat wil ik natuurlijk ook gewoon, net als ieder andere blogger. Dus het bereiken van meer mensen, lezers, volgers… dat is op dit moment mijn blogdoel.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik ben niet alleen een working mom die blogt, ik ben ook nog gewoon mijzelf. Misschien nog wel het allerbelangrijkste. Een creatieve duizendpoot die graag knutselt, frutsels, tekent, schildert en decoreert. Al dan niet samen met mijn kroost. Onze woonkamer hangt dan ook vol met creatieve uitspattingen die ik (of mijn partner, want hij is eigenlijk net zo) alleen of met onze kids hebben gecreëerd. Of het nu om tekeningen, schilderwerkjes of gepimpt meubilair gaat, ons huishouden van Jan Steen staat er bol van.

 

Wanneer ik je antwoorden lees van de vragen, merk ik dat er behoorlijk wat creativiteit bruist in al je ideeën. Leuk om te lezen dat je bezig bent met een concept voor onterviews en de aandacht die je hebt voor echte powermoms.  Er staat jouw lezers nog een hoop te wachten op je blog! Ik ben in elk geval heel benieuwd. Bedankt, Roelina, voor het invullen van de vragen.

 

 

 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Cherish en haar blog Luiers en Cocktails.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

3 gedachten over “De blogger en de blog: Roelina.nl”

  1. Leuk om te lezen van een drukbezette moeder! Ik heb mijn agenda juist altijd het liefst zo leeg mogelijk. Knap om zoveel ballen omhoog te houden. Ik had ze allang naar de kringloop gebracht en er maar overgehouden : )

    Ik vind de verschillende persoonlijkheden altijd weer leuk.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
review-dr-leenarts-mamameteenblog
Review Dr. Leenarts produkten voor de gevoelige huid.

We zitten alweer even goed in de herfst. Dat merk je aan de bijna kale bomen, de harde wind, het...

Sluiten