De blogger en de blog: Luiers en Cocktails

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 juni 2022 by Barbara

Wat blijft het leuk om in deze rubriek bloggers en blogger beter te leren kennen. Vandaag in de blogger en de blog: Cherish en haar blog Luiers en Cocktails. Deze blog is voor en door moeders die zichzelf niet kwijtgeraakt zijn, of zichzelf weer willen terug vinden. Want, zo zegt ze zelf; moeders met een leven zijn toch de allerleukste moeders?

Ben je ook nieuwsgierig geworden? Lees dan mee?

de-blogger-en-de-blog luiers & cocktails mamameteenblog 2

Introductie de Blogger

  • Naam: Cherish Tunzi
  • Leeftijd: 30
  • Woonplaats en/of Provincie: Rotterdam, Zuid-Holland
  • Beroep: Verhuurmakelaar

Introductie Blog

  • Naam: Luiers en Cocktails
  • Niche: Kinderen en mama blogs
  • Sinds Wanneer: 2016

Social Media:  www.luiersencocktails.nl

  • Facebook: luiers en cocktails
  • Instagram: luiersencocktails
  • Twitter: @luierscocktails

De  Vragen voor Cherish en Luiers & Cocktails:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Mijn vriend heeft me vooral aangespoord om mijn blogs te publiceren. Ik schreef al erg veel, maar dat bleef vooral veilig in Word staan. Had er nooit over nagedacht dat iemand interesse zou hebben in het wel en wee van mijn leven.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Op de een of andere manier schrijf ik het makkelijkst op de notitie app op mijn iPhone. Terwijl het heel onpraktisch is vloeien mijn gedachten heel simpel over in woorden. Meestal zit ik op de bank tijdens het schrijven.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

In totaal ben ik er een uur of 10 mee bezig. Maar dat is niet alleen het daadwerkelijke schrijven en online zetten. Voor mij zit de meeste tijd in de website aanpassen. Wanneer ik een onderwerp in mijn hoofd heb, staat het binnen een kwartier op papier.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Tsja, dat is natuurlijk heel erg lastig om over je eigen blog te zeggen. Wat mijn blog extra heeft in vergelijking met een hoop anderen die ik lees, is dat mijn blog niet alleen over het moeder zijn gaat. Juist het zoeken naar een balans tussen moeder en vrouw zorgt voor een hoop stof tot schrijven bij mij.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Dan ga ik denk ik voor De ochtendspits, want deze blog geeft heel puur mijn manier van leven weer. Hierin komt heel duidelijk de balans tussen moeder en vrouw in het gedrang. https://www.luiersencocktails.nl/kinderen/de-ochtendspits

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het leukste voor mij is het moment dat ik ineens een idee in mijn hoofd heb en er alles aan doe om het meteen op te kunnen schrijven. Die paar minuten tussen het idee en het op papier krijgen is gevuld met adrenaline. Net alsof ik bang ben om alles weer te vergeten en dus meteen moet beginnen, haha.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

De grootste valkuil voor mij is het openen van mijn laptop en mezelf opleggen dat ik een blog moet schrijven. Dat werkt voor mij niet en dan gooi ik uiteindelijk een hele hoop vrije tijd weg en word ik erg gefrustreerd omdat het dan niet lukt. Dus nee, schrijven op commando werkt voor mij echt niet.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

De tip om vooral dicht bij jezelf te blijven raad ik iedereen aan. Laat je niet verleiden tot het schrijven omdat het moet.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik zou heel graag Heleen van Royen willen vragen naar haar balans tussen vrouw en moeder zijn toen haar kinderen nog klein waren.

Wat heeft het bloggen jou tot nu toe gebracht?

Voor mij is bloggen een uitlaatklep, manier van ontspannen. Natuurlijk ontmoet ik ook veel leuke mensen met leuke verhalen

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik ben bezig met een nieuw onderdeel voor mijn blog. Hiervoor ben ik op zoek naar vrouwen die met een geheim leven. Dit kan van alles zijn, klein of groot. Deze geheimen wil ik in korte artikelen anoniem delen op mijn website. Dus mochten er nog mensen zijn die iets kwijt willen….

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Naast de liefde voor mijn vriend en kinderen heb ik een verslaving aan schoenen en kleding. Gelukkig hebben we een grote zolder thuis en ik voel me oprecht gelukkig wanneer ik de zolder op loop en al mijn kleding mooi uitgestald zie op kledingrekken haha.

Bedankt Cherish, voor het beantwoorden van de vragen! Heel herkenbaar die momenten van je idee tot het uitwerken van dat idee. En dat schrijven nooit op commando werkt! Artikelen ontstaan uit inspiratie zijn het leukst om te lezen voor je lezers, merk ik zelf.
Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Debbie en haar blog Debs Bakery & Kitchen.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Plaats een reactie