review-dr-leenarts-mamameteenblog

Review Dr. Leenarts produkten voor de gevoelige huid.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

We zitten alweer even goed in de herfst. Dat merk je aan de bijna kale bomen, de harde wind, het guurdere weer en ik merk dat ook altijd aan mijn huid. Ik heb een gevoelige huid en mijn kinderen ook. Ik merk het als ik even wat minder drink of wat minder gezond eet of als het weer guurder wordt. Mijn huid protesteert dan nog meer, door pukkeltjes of schilfertjes. Zelf zeep maken werkt al heel goed voor ons. Ik ben daarom heel voorzichtig bij het proberen van nieuwe merken douchegel of huidcrème. Toch vind ik het fijn af en toe wat nieuws te proberen en werd ik heel blij toen ik de producten van dr. Leenarts mocht proberen. Ik was erg benieuwd hoe mijn huid zou reageren, in deze review vertel ik je hoe het is bevallen en of ik het nog steeds gebruik.

 

Review Dr. Leenarts produkten voor de gevoelige huid mamameteenblog.nl

 

De produkten:

Ik kreeg drie verschillende producten opgestuurd: de droge huid zalf, de verkoelende lotion en de bad & douche olie. Drie heel verschillende producten, die we hier intensief hebben gebruikt.

De droge huid zalf

De droge huid zalf is geschikt voor jong en oud, van baby’s tot ouderen. En komt veel voor. Op de site staat vermeld:

Bij een droge huid volstaan eenvoudige bodylotions meestal niet. Dit omdat ze niet vet genoeg zijn en veel water bevatten. Drs Leenarts heeft speciaal voor de droge huid een zalf ontwikkeld op vaseline-basis.

Gebruik: Dit product mag je zo vaak smeren als nodig is.

Mijn ervaring:

Het is een dikke zalf die lekker smeert, vooral na douche of bad. Het heeft geen geur en trekt redelijk snel in. Ik heb mijn kinderen het ook laten gebruiken, ook mijn dochter met eczeem, en zij vonden het erg prettig. De eczeem werd niet erger, eerder een stuk rustiger en bij een gezonde huid blijft deze tot bijna twee dagen zacht en verzorgt. Bij mijzelf moest ik toch elke dag smeren tegen het schilferen, maar 1 keer was voldoende. Een prettig product.

De verkoelende lotion

De verkoelende lotion is geschikt voor de huid met waterpokken en voor de huid met gordelroos, vooral in de fase waarin de huid veel gaat jeuken. De site vermeld:

Waterpokken kan voor veel jeuk zorgen. Deze verkoelende lotion voor waterpokken zorgt ervoor dat de blaasjes snel indrogen en werkt jeukstillend. Dit product is tevens uitstekend te gebruiken door volwassenen bij gordelroos.

Gebruik: Het gebruik is ook weer heel eenvoudig door meerdere keren per dag op de aangedane huid aan te stippen met de bijgeleverde aanstipper.

Mijn ervaring: 

Dit product heb ik pas 1 keer kunnen gebruiken en dit is bij mijn dochter geweest, die vaak last heeft van jeuk op de huid, zonder eczeem of anderszins. Onze ervaring is dat het erg goed helpt. Een nadeel is wel dat door de Zinkoxide er een witte laag op de huid achterblijft die ook kan afgeven. Maar als je dit van tevoren weet kun je dit met een oude pyjamabroek verhelpen. Een zeer doeltreffend product, die ik nog even bewaar in de koelkast voor de waterpokken, die naar verwachting binnenkort  gaan komen bij de jongste telg in Huize B.

De bad & douche olie

De bad & douche olie is te gebruiken bij een droge, (eczeem)gevoelige huid. Zowel voor hele jonge kinderen als volwassenen is dit een fijn produkt. De site zegt:

Drs Leenarts Bad & Douche olie is 100% zeep- en parfumvrij en bestaat grotendeels uit olie. Deze olie vermengt zich geheel met het badwater, waardoor dit er melkachtig uit ziet. Na bad- of douche blijft er een subtiel laagje olie achter op de huid waardoor de huid direct verzorgt wordt.

Gebruik: Daar waar gewone zeep vaak de beschermlaag van de huid ‘wegwast’, zorgt deze olie juist voor herstel. Je kunt het toevoegen in het bad(-je) of direct op de huid aanbrengen onder de douche.

Mijn ervaring: 

Wat een superfijn product is dit. Ik gebruik hem in het bad bij mijn kinderen en bij mijzelf onder de douche. Het doet precies wat er staat, het verzorgt de huid. Het heeft geen geur, maar de huid voelt heel erg zacht. Hij is nu bijna op. Dat zegt genoeg, nietwaar?

Conclusie:

Van alle producten heeft niemand een overgevoeligheidsreactie gekregen. Ze zijn makkelijk in gebruik en hebben geen geur. Persoonlijk ben ik erg blij met deze producten en zal ik ze zeker vaker gaan gebruiken.

Kennen jullie het probleem van een droge huid of eczeem-huid? En wat gebruiken jullie?

Deze review bevat gesponsorde producten.

Ook leuk om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

3 gedachten over “Review Dr. Leenarts produkten voor de gevoelige huid.”

  1. Ik heb een vochtarme huid, en zoek altijd naar goede producten.

    Wat me bij deze lijn erg opvalt is de foto van de dame op de verpakking. Dan moet ik altijd denken: ‘Waarom kozen ze daar voor? Is het omdat ze een ‘girl next door’ uitstraling heeft waardoor mensen haar vertrouwen en het spul dus kopen?

  2. Ik heb altijd super last van droge handen! En dan van die hele rode vlekken er op. Heel erg naar en het jeukt ook nog eens heel erg!
    Ik ga dit zeker eens proberen, wie weet helpt het voor mij ook

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
de-blogger-en-de-blog luiers & cocktails mamameteenblog
De blogger en de blog: Luiers en Cocktails

Wat blijft het leuk om in deze rubriek bloggers en blogger beter te leren kennen. Vandaag in de blogger en...

Sluiten