Review Dr. Leenarts producten voor de gevoelige huid.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 8 december 2021 by Barbara

We zitten alweer even goed in de herfst. Dat merk je aan de bijna kale bomen, de harde wind, het guurdere weer en ik merk dat ook altijd aan mijn huid. Ik heb een gevoelige huid en mijn kinderen ook. Ik merk het als ik even wat minder drink of wat minder gezond eet of als het weer guurder wordt. Mijn huid protesteert dan nog meer, door pukkeltjes of schilfertjes. Zelf zeep maken werkt al heel goed voor ons. Ik ben daarom heel voorzichtig bij het proberen van nieuwe merken douchegel of huidcrème. Toch vind ik het fijn af en toe wat nieuws te proberen en werd ik heel blij toen ik de producten van dr. Leenarts mocht proberen. Ik was erg benieuwd hoe mijn huid zou reageren, in deze review vertel ik je hoe het is bevallen en of ik het nog steeds gebruik.

Review Dr. Leenarts produkten voor de gevoelige huid mamameteenblog.nl

De producten:

Ik kreeg drie verschillende producten opgestuurd: de droge huid zalf, de verkoelende lotion en de bad & douche olie. Drie heel verschillende producten, die we hier intensief hebben gebruikt.

De droge huid zalf

De droge huid zalf is geschikt voor jong en oud, van baby’s tot ouderen. En komt veel voor. Op de site staat vermeld:

Bij een droge huid volstaan eenvoudige bodylotions meestal niet. Dit omdat ze niet vet genoeg zijn en veel water bevatten. Drs Leenarts heeft speciaal voor de droge huid een zalf ontwikkeld op vaseline-basis.

Gebruik: Dit product mag je zo vaak smeren als nodig is.

Mijn ervaring:

Het is een dikke zalf die lekker smeert, vooral na douche of bad. Het heeft geen geur en trekt redelijk snel in. Ik heb mijn kinderen het ook laten gebruiken, ook mijn dochter met eczeem, en zij vonden het erg prettig. De eczeem werd niet erger, eerder een stuk rustiger en bij een gezonde huid blijft deze tot bijna twee dagen zacht en verzorgt. Bij mijzelf moest ik toch elke dag smeren tegen het schilferen, maar 1 keer was voldoende. Een prettig product.

De verkoelende lotion

De verkoelende lotion is geschikt voor de huid met waterpokken en voor de huid met gordelroos, vooral in de fase waarin de huid veel gaat jeuken. De site vermeld:

Waterpokken kan voor veel jeuk zorgen. Deze verkoelende lotion voor waterpokken zorgt ervoor dat de blaasjes snel indrogen en werkt jeukstillend. Dit product is tevens uitstekend te gebruiken door volwassenen bij gordelroos.

Gebruik: Het gebruik is ook weer heel eenvoudig door meerdere keren per dag op de aangedane huid aan te stippen met de bijgeleverde aanstipper.

Mijn ervaring: 

Dit product heb ik pas 1 keer kunnen gebruiken en dit is bij mijn dochter geweest, die vaak last heeft van jeuk op de huid, zonder eczeem of anders. Onze ervaring is dat het erg goed helpt. Een nadeel is wel dat door de Zinkoxide er een witte laag op de huid achterblijft die ook kan afgeven. Maar als je dit vooraf weet kun je dit met een oude pyjamabroek verhelpen. Een zeer doeltreffend product, die ik nog even bewaar in de koelkast voor de waterpokken, die naar verwachting binnenkort  gaan komen bij de jongste telg in Huize B.

De bad & douche olie

De bad & douche olie is te gebruiken bij een droge, (eczeem)gevoelige huid. Zowel voor hele jonge kinderen als volwassenen is dit een fijn product. De site zegt:

Drs Leenarts Bad & Douche olie is 100% zeep- en parfumvrij en bestaat grotendeels uit olie. Deze olie vermengt zich geheel met het badwater, waardoor dit er melkachtig uit ziet. Na bad- of douche blijft er een subtiel laagje olie achter op de huid waardoor de huid direct verzorgt wordt.

Gebruik: Daar waar gewone zeep vaak de beschermlaag van de huid ‘wegwast’, zorgt deze olie juist voor herstel. Je kunt het toevoegen in het bad(-je) of direct op de huid aanbrengen onder de douche.

Mijn ervaring: 

Wat een superfijn product is dit. Ik gebruik hem in het bad bij mijn kinderen en bij mijzelf onder de douche. Het doet precies wat er staat, het verzorgt de huid. Het heeft geen geur, maar de huid voelt heel erg zacht. Hij is nu bijna op. Dat zegt genoeg, nietwaar?

Conclusie:

Van alle producten heeft niemand een overgevoeligheidsreactie gekregen. Ze zijn makkelijk in gebruik en hebben geen geur. Persoonlijk ben ik erg blij met deze producten en zal ik ze zeker vaker gaan gebruiken.

 

Kennen jullie het probleem van een droge huid of eczeem-huid? En wat gebruiken jullie?

Deze review bevat gesponsorde producten.

Ook leuk om te lezen:

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 gedachten over “Review Dr. Leenarts producten voor de gevoelige huid.”

  1. Ik heb een vochtarme huid, en zoek altijd naar goede producten.

    Wat me bij deze lijn erg opvalt is de foto van de dame op de verpakking. Dan moet ik altijd denken: ‘Waarom kozen ze daar voor? Is het omdat ze een ‘girl next door’ uitstraling heeft waardoor mensen haar vertrouwen en het spul dus kopen?

    Beantwoorden
  2. Ik heb altijd super last van droge handen! En dan van die hele rode vlekken er op. Heel erg naar en het jeukt ook nog eens heel erg!
    Ik ga dit zeker eens proberen, wie weet helpt het voor mij ook

    Beantwoorden

Plaats een reactie