De blogger en de blog: Emmeke.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 juni 2024 by Barbara

Ook dit keer weer een leuke blog in de spotlight in de blogger en de blog. Emmeke heeft een handwerk en illustratieblog: Emmeke.nl en woont en werkt in Amsterdam. In haar studio werkt ze aan diverse projecten in textiel. Dit doet ze zowel met de hand als op de brei- en naaimachine. Daarnaast illustreert ze in opdracht van diverse werkgevers zoals Flow en Libelle.

En toevallig ben ik een groot fan van Flow en al hun prachtige illustraties, met veel plezier heb ik Emmeke haar antwoorden gelezen op de vragen deze rubriek. 

De blogger en de blog emmeke 2 mamameteenblog.nl

Introductie de Blogger

  • Naam: Emmeke Eijsbouts
  • Leeftijd: 29
  • Woonplaats en/of Provincie: Amsterdam
  • Beroep: blogger, handwerker en illustrator op www.emmeke.nl

Introductie Blog

  • Naam: Emmeke, www.emmeke.nl
  • Niche: handwerk en illustraties
  • Sinds Wanneer: website sinds 2010. Blog sinds 2014.

Social media:

De Vragen aan Emmeke:

Wat heeft je doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik ben in 2009 afgestudeerd als docent beeldende vorming. Vrij snel na mijn afstuderen ben ik mijn website begonnen, aanvankelijk als online portfolio. In 2014 kwam daar de webshop bij, met ook een blogfunctie. De eerste tijd heb ik de blog alleen gebruikt om mijn grote projecten op te benoemen, dus nog steeds als portfolio. Verder gebruikte ik vooral m’n facebookpagina om de producten van mijn webshop te promoten en te plaatsen wat ik gemaakt had. Pas recent viel bij mij het kwartje dat ik ook daarvoor mijn blog kon inzetten. Inmiddels is mijn blog veel actiever. Met afwisselend blogs over de grote projecten die ik maak, samenwerkingen die ik doe, illustraties die ik teken, informatie over mijn producten uit de webshop en de DIY’s die ik maak.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te bloggen?

Nou ja, eerlijk gezegd zit ik het liefste op de bank te breien of te haken, of achter mijn tekentafel te tekenen. Maar de realiteit van een blog hebben is dat je ook heel wat uurtjes achter de computer zit. Die computer staat momenteel in de woonkamer, zodat ik ook op de computer kan werken als mijn zoontje aan het spelen is. Heerlijk uitzicht om die kleine te zien rommelen met z’n Duplo blokjes, terwijl ik foto’s of tekst upload.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Voor mijn blog zit ik heel veel uren te handwerken of te illustreren. Als je die meerekent dan zit ik wel op zo’n veertig uur per week. Maar gelukkig voelt dat niet zo, het is tenslotte ook mijn hobby. Als het gaat om regelen en computerwerk e.d. komt het op zon 20-25 uur per week neer.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Dat het een handwerkblog is die gevoed wordt door een jong iemand. En dat het gecombineerd wordt met blogs over illustraties. Omdat ik allebei die dingen erg leuk vind, krijgt mijn blog een vrij persoonlijke uitstraling, omdat het bij andere blogs meestal of – of is.  Ik hoop in de toekomst deze twee onderwerpen van mijn blog wat meer met elkaar te kunnen laten versmelten. Maar de bedoeling is dat zowel handwerkers als illustratoren voldoening uit mijn blog kunnen krijgen.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Duizend steken engelen geduld is duidelijk een topper geweest. Maar dat zal vast te maken hebben met dat mijn zoontje model staat voor het vestje en velen nieuwsgierig zijn hem te zien. Zoveel zet ik namelijk niet van hem online. Maar ook de inhoud van het artikel ligt me goed. Omdat de essentie van het handwerken duidelijk beschreven wordt.

Welk onderdeel van het bloggen vind je het leukst?

Het handwerken uiteraard. Het geeft zo’n voldoening als een truitje of knuffel na weken handwerken af is. Om er dan een blog aan te wijden en te zien hoe vaak het gelezen of geliket wordt, geeft een extra bevestiging dat het mooi is geworden wat ik heb gemaakt! En dat geeft bakken energie om weer iets nieuws te gaan maken.

In welke valkuil ben je wel eens gevallen bij het bloggen?

De blog is niet altijd even makkelijk te combineren met een peuter in huis. Soms wil ik maar door blijven gaan om aan mijn website te werken, en het frustreert me als ik dat dan niet kan doen, omdat er een peuter aan m’n been trekt die naar buiten wil. Soms fluit ik mezelf dan terug, mijn zoontje is belangrijker voor me dan de website, dus verplicht ik mezelf dan om m’n computer uit te zetten en lekker met hem naar de speeltuin te gaan.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb je veel gehad?

Het boek ‘How blogs work’ van de Belgische Stephanie Duval is als een bijbel voor me. Ik probeer de tips en structuur die dat boek biedt als een soort leidraad te zien. Mijn man werkt in de reclame, dus heeft ook veel goede inzichten als het om het commerciële kant van de blog gaat, dus hij geeft me ook regelmatig een goede tip.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Onder andere https://ing-things.blogspot.com/ voor handwerken, artisticmoods.com voor illustraties

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Er zijn wat mensen die ik op Instagram volg, omdat ik fan ben van hun werk. O.a. veel bekende illustratoren als Liekeland, Sanny van Loon of Caroline Cracco. Eigenlijk zou ik van alle succesvolle illustratoren graag willen horen hoe ze hun werk zo succesvol weten te verspreiden zodat het gepubliceerd wordt.

Wat heeft het Bloggen je tot nu toe gebracht?

De actieve blog bestaat nog niet zo lang, dus daarover kan ik niet iets specifieks benoemen wat het me gebracht heeft. Maar het heeft mijn website wel veel mooier en up-to-date gemaakt. Voorheen vond ik het altijd moeilijk om te zeggen wat ik voor werk deed, omdat ik onzeker over mijn website was. Maar tegenwoordig durf ik vol trots te zeggen dat ik een website met blog en shop run, en dat zelfverzekerde gevoel doet me erg goed!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Uiteraard hoop ik stiekem ook een groot publiek via mijn website en social media te kunnen bereiken, met bijvoorbeeld 20.000 instagram volgers en duizenden websitebezoeken per maand. Wie niet. Ik heb het idee om een boek uit te brengen met mijn eigen gebreide poppen/knuffels en illustraties. En mijn droom is dan natuurlijk  dat dit boek aanslaat als een bom!

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Eind maart gaan we verhuizen naar Diemen, waar we in een huis gaan wonen met een zolder. Deze kan ik dan helemaal gaan inrichten als mijn atelier. Momenteel staat bijna al mijn handwerkmateriaal opgeslagen, en leef ik met een basispakket om mijn werk te kunnen voortzetten. Maar ik zie er enorm naar uit straks al mijn stoffen, wolletjes en breimachine binnen handbereik te hebben! Dat zal vanaf dan ook absoluut zichtbaar worden op mijn blog.

Nawoord van Barbara

Zelf ben ik echt gek op haken en tekenen, dus ik vind het erg leuk om je blog af te struinen. Wat heb je overigens een prachtige blog en shop. Ik vind het leuk om te zien als iemand zijn werk zijn hobby is en dat dat er ook echt vanaf straalt. Bedankt Emmeke, voor het invullen van de vragen.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Sandra en haar Blog Meerdansandra.nl.

Voor meer leuke artikelen kun je me volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 gedachten over “De blogger en de blog: Emmeke.nl”

Plaats een reactie