De blogger en de blog: meerdansandra.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Zoals Sandra zelf zegt, is haar blogniche niet onder 1 noemer te vangen. In de rubriek de blogger en de blog Sandra met Meerdansandra.nl. Sandra, een rijpe veertiger, gelukkig getrouwd, 3 tieners en 2 katten; schrijft blogs met een lach en een traan; uit het hart geschreven! Waarover? Je vindt op haar blog inspirerende portretten, reviews van producten en boeken, lekkere recepten en muziekherinneringen. Voor ieder wat wils dus.

De blogger en de blog meerdansandra.nl mamameteenblog.nl 2

 

Introductie de Blogger

 • Naam:  Sandra Raino
 • Leeftijd: 48 jaar
 • Woonplaats en/of Provincie: Zaandijk
 • Beroep: blogger, nee hoor dat is mijn hobby.

 

 

Introductie Blog

 • Naam: Meerdansandra.nl
 • Niche: voor ieder wat wils
 • Sinds Wanneer: 1 april 2016

Social Media:  

 • Facebook: https://www.facebook.com/meerdansandra/
 • Instagram: n.v.t.
 • Twitter: n.v.t.
 • Pinterest: n.v.t.

 

De  Vragen aan Sandra van Meerdansandra.nl

Wat heeft jouw doen besluiten om een blog te beginnen?

Het schrijven heeft er altijd al bij mij ingezeten. In mijn jeugd schreef ik de stukjes van onze voetbalwedstrijden in het voetbalkrantje (jaja, ik heb gevoetbald ….ooit ….) en ook zat ik in de schoolkrant. Vorig jaar ben ik blogs gaan schrijven voor just40.nl, ik maakte al reviews voor wiewathaar.nl en ook al regelmatig recensies van boeken. Kortom overal stond wat van mij. Op een gegeven moment dacht ik: “ik maak zelf een site, met alles wat ik nu al doe en nog een beetje extra’s erbij, dan kan ik zelf de stijl verzinnen en helemaal doen waar ik zin in heb” Zo gezegd, zo gedaan.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Voornamelijk aan de eettafel, lekker achter mijn laptop, poes erbij, radio aan. Je kunt mij zo ongeveer uittekenen!

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Dat verschilt van dag tot dag, soms maar een half uur en soms een paar uur. Het ligt helemaal aan datgene waar ik mee bezig ben. Voor sommige reviews/interviews moet ik ook de deur uit, telt dat ook mee?

Wat maakt jouw Blog uniek?

De variëteit, er is voor iedereen wat leuks/interessants. Daarnaast hoop ik dat je mijn persoon, mijn enthousiasme/betrokkenheid via mijn blogs bij mijn lezers aankomt.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Persoonlijk ben ik erg trots op de interviews die op mijn site staan, deze staan onder het kopje: portretten. Dit gaat over de pareltjes in onze samenleving, mensen met een mooi beroep, een verhaal, kortom die verdienen om in het zonnetje te staan. Daarnaast schrijf ik regelmatig over mijn zoon Antonio, hij heeft een vorm van autisme en door deze blogs te maken hoop ik mensen meer begrip voor hem en anderen met autisme krijgen.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het contact met mijn lezers, mijn fantastische bloggers en de mensen die ik interview etc. Kortom het hele menselijke aspect! Wat ik ook heel erg leuk vind, is dat je op plekken komt waar je normaal gesproken niet zo snel heen zou gaan of dingen meemaakt die de “gewone” mens niet doet. Ja, daar hou ik van!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Tot nu toe weinig valkuilen eigenlijk.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Blijf dicht bij jezelf. Als je voor je lezer gaat schrijven/denken dan werkt het niet.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Persoonlijk ben ik een hap & snapper, ik lees overal en nergens wat. Wel ben ik groot fan van Daphne Deckers, ik ben gek van haar stijl van schrijven!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Het feit dat ik hier nu al een half uur over nadenk, geeft aan dat ik het eigenlijk niet weet. Eenieder die op mijn pad komt met een mooi verhaal, daarin ben ik geïnteresseerd. Dat kan de buurman zijn, een schrijver of misschien wel de slager om de hoek. De interviews die ik doe, zijn over het algemeen met mensen uit mijn nabije omgeving en dat lijstje is nog steeds niet uitgeput.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Heel veel plezier en ik heb heel veel leuke mensen leren kennen.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Mijn droom is dat de hoofdredacteur van een landelijk weekblad (Libelle of iets aanverwants) mij mailt/belt en vraagt of ik daar wekelijks een column wil schrijven. Ja, si, qui, yesssss, natuurlijk! I’m your girl!

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Dit voorjaar heb ik een schrijfwedstrijd van de Flair gewonnen! Het thema was: Mijn wildste avontuur, ik stuur je de link. En? Wat vindt je ervan? https://meerdansandra.nl/2016/04/het-is-zover-eindelijk/

Nawoord van Barbara:

Het leuke van deze rubriek is toch wel dat ik zoveel leuke blogs leer kennen. Daar valt jouw blog ook onder. Het is erg divers, de artikelen over autisme en je zoon Antonio vind ik erg interessant. Daarentegen is je wildste avontuur erg leuk en terecht een winnaar. Zoals je zegt op je blog: artikelen met een lach en een traan. Bedankt voor het meedoen, Sandra.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Desiree en haar Blog Fittemamadees.com.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

1 gedachte over “De blogger en de blog: meerdansandra.nl”

Plaats een reactie