Een beetje (kleding-) stijl is nooit weg

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Het wordt weer lente, ik zie het aan de bloemen in het gras en ik merk het aan de vogeltjes die fluiten. Waar ik het ook aan merk is mijn gekke drang naar opruimen in de lente. Als een wervelwind ga ik alles langs in huis en heb ik de behoefte om weg te gooien en soms ook te vervangen. Ook die ene kast. Die kast met al die kleding, kleding die ik bijna nooit draag en kleding die ik altijd draag. Allebei is het nodig. Ja echt, lief, het is nodig.

een beetje meer kleding stijl mamameteenblog

Een beetje (kleding-) stijl is nooit weg

Maar eerlijk is eerlijk er mag ook wel weer wat vervangen worden. En dat is lastig, want ik zit op het moment een beetje tussen stijlen in, ik weet niet of je dat herkent of dat dat normaal is, maar in de loop van de jaren verandert je smaak, je figuur en ook je wens om met de mode mee te doen. Ik heb nooit de wens gehad om een fashionblogger te worden, maar een beetje stijl is nooit weg.

Mijn doel wordt dus een kast vol met stijlvolle kleding.

Dus wat is wijsheid, vraag ik mijzelf af. Eerst maar eens opruimen à la Marie Kondo. Een manier die iedereen al kent, maar die ik pas ontdekt heb. Zo blijkt dat je maar 40% gebruikt van al je spullen! Nog even te gaan dus.

Maar dat tussen twee stijlen in zitten heeft misschien wel wat te maken met leeftijd. Niet vervelend bedoelt naar mezelf, maar sommige kledingstukken zijn nu echt passé en kunnen echt niet meer. Andere kleding ga ik steeds meer waarderen, de tijdloze kleding die altijd kan, die kwalitatief goed is, waarvan je weet, dat zit goed, staat mooi en zit lekker.

Dat ene leuke jurkje staat toch echt beter bij een jeugdige 30-er dan een 40 jarige mama met jonge kids. Accepteer het maar, zeg ik tegen mijzelf,  hoe eerder hoe beter.

Dus.

Terug naar de basis

Terug naar de basis. Ruimen in die kast. Alles op het bed. Dat is trouwens nog best veel. En dan nu vasthouden en voelen. Ja, dit is de Marie Kondo manier. Word ik blij van jou, mijn rok of broek? Of niet. En zo deel je de boel op, krijg je overzichtelijke stapels kleding en krijg je een haarfijn inzicht in je kleding behoefte, stijl of wat dan ook.

Goed, dan nu de hamvraag: Wat blijft er over? Waar word ik blij van? Mammamia! Dat is niet zo veel. En het is ook wel veel hetzelfde! Wat ben ik saai! (wat kleding betreft dan, hè?) Heb ik er altijd zo naast gezeten of is het gewoon ineens tijd, tijd om los te laten? Ik krijg ineens een onbedwingbare behoefte om te shoppen.

lees hier: hoe vind je het juiste overhemd voor hem

De behoefte om te shoppen

Eerst maar eens aanvullen wat goed is, de basis. Die basis is niet zo moeilijk, toch. Een mooie witte bloes, een mooie spijkerbroek, een mooie donkere broek, zwart of blauw, een paar mooie pumps, een colbert een mooie rok, en wat basic truitjes en bloesjes. Dat is fijn, want alles is te combineren, met elkaar en met een leuke accessoire helemaal aan te passen aan de trends van nu. Ben ik toch ineens weer hip en trendy!

Met 1 klik op de knop dwaal ik met mijn ogen over het internet. En voor ik het weet is mijn mandje bomvol met leuke kleding. Mmmm, misschien is dit niet zo Marie Kondo-achtig. Maar stiekem wel erg leuk. Ach, leeftijd is toch niet zo belangrijk, bepaal je je stijl zelf wel, is die elke keer weer anders en is mijn kast daarom zo vol!

En gelukkig heb ik weer genoeg ruimte in mijn kast, met dank aan Marie!

Heb jij ook last van opruim-kriebels in het voorjaar?

Dit artikel bevat een afbeelding van Shutterstock.com

2 gedachten over “Een beetje (kleding-) stijl is nooit weg”

  1. Ik heb ook heel erg de neiging om de bezem erdoorheen te halen. Ga het binnenkort toch maar eens doen. Sommige dingen draag ik al zo lang niet meer. En ik moet ook weer een goed excuus hebben om dan weer wat te kooen/maken.

    Beantwoorden
    • Het voelt wel lekker die ruime kast moet ik zeggen, maar moet nu oppassen dat ik hem niet weer helemaal opvul. Echt alleen maar kopen wat ik echt nodig heb. Dat is op zichzelf al een missie 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie