De blogger en de blog: Eethetbeter.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Annemieke en haar blog Eethetbeter.nl staan vandaag in ‘de picture’ van de rubriek de blogger en de blog. De naam vertelt het al, Eethetbeter.nl is een foodblog. En zoals ze zelf zegt:  “Eet het beter” is ontstaan omdat ik wil laten zien dat “beter eten” gezondheidsvoordelen heeft en bovendien heel smakelijk kan zijn! Ik plaats ongeveer drie nieuwe berichten per week, waarvan het grootste deel bestaat uit gezonde recepten voor het hele gezin. Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk om kinderen te laten zien dat leuk en lekker eten ook gezond kan zijn.

Een heel fijne en leerzame blog, vol heerlijke recepten. Hoog tijd om Annemieke en haar blog wat beter te leren kennen!

De blogger en de blog eet het beter mamameteenblog.nl

Introductie de Blogger

  • Naam:  Annemieke Statz
  • Leeftijd: 37
  • Woonplaats en/of Provincie: Ede (Gelderland)
  • Beroep: Senior Groepsleider Controlling en Foodblogger

 

Introductie Blog

  • Naam: Eet het beter
  • Niche: Gezonde recepten voor het hele gezin
  • Sinds Wanneer: eind 2013

Social Media:

 

De  Vragen aan Annemieke: 

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik startte met een opleiding tot Natuurvoedingsadviseur in 2013 en wilde de kennis die ik daarmee op deed meteen in de praktijk brengen door lekkere en gezonde recepten te delen, zodat de theorie beter zou blijven hangen.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Meestal zit ik aan de eettafel in de woonkamer. Ik ben trouwens productiever achter in de tuin, daar heb ik geen wifi wat ervoor zorgt dat ik me minder snel af laat leiden door social media 😉

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Inclusief koken en fotograferen denk ik dat ik er 15-20 uur per week mee bezig ben. Misschien zelfs wel meer!

Wat maakt jouw blog uniek?

Dat ben ik zelf, haha! Mijn blog is een afspiegeling van wie ik ben en voor zover ik weet loopt er nergens een kopie van mij rond 😉 Ik richt me specifiek op puur en onbewerkt eten voor het hele gezin, zonder me vast te pinnen op een bepaald dieet of leefstijl. Bovendien schrijf ik niet zomaar wat, de recepten zijn bedacht met mijn kennis als voedingsadviseur in het achterhoofd.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Trots is niet het juiste woord want volgens mij is het artikel dat nu in mijn hoofd naar boven komt een van de slechtste op mijn website… Toen ik in 2013 startte met mijn foodblog was mijn schoonvader ernstig ziek. Dat was overigens ook de aanleiding om me te gaan verdiepen in gezonde voeding. Het artikel waar ik op doel, een recept voor een oranje smoothie, heb ik op dat moment vanuit mijn hart geschreven. Helemaal onder de vreselijke foto’s en het lekkere recept vind je het stukje dat zo bijzonder voor mij maakt. Ik heb me voorgenomen er niets aan te veranderen om die reden, maar nu ik het weer zie… het is echt slecht!

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Ik word heel blij van reacties van lezers en van de foto’s die zij op social media posten van gerechten die ze hebben gemaakt dankzij mijn recepten. Ik vind het ook iedere keer weer leuk om een reviewpakket te openen.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Mijn grootste valkuil is het niet duidelijk zijn. Ik had eens de keuze uit verschillende reviewproducten en schreef uit beleefdheid dat het mij niet uitmaakte welke ik kreeg. Vervolgens zat ik met een product opgescheept dat eigenlijk niet bij mij paste. Dom natuurlijk! Sindsdien probeer ik duidelijk aan te geven wat ik wil.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

“Gewoon DOEN!” heb ik het meeste gehoord. Niet nadenken over hoe wat waar en waarom, maar gewoon een gratis WordPress blog aanmaken en starten met typen. Bijschaven kan altijd nog. De mensen die mij dit advies gaven kregen gelijk, soms moet je gewoon starten 🙂

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg heel veel blogs en er is niemand bij wie ik alles lees. Het meest onder de indruk ben ik van fitbeauty.nl. Teni schrijft zowel persoonlijk als informatief, heeft telkens vernieuwende onderwerpen en is daarnaast in het echt net zo lief en leuk als online. Een voorbeeld voor velen!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik heb enkele lezingen van Henk Fransen bijgewoond en was diep onder de indruk van zijn (holistische) kennis over gezondheid. Hij weet alle aspecten in het leven te verbinden om tot een geheel van (afwezigheid van) ziekte te komen. Daar zou ik graag eens met  hem over willen praten, uiteraard met de nadruk op voeding.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Behalve een gevulde agenda, boeken- en voorraadkast heeft het mij vooral veel plezier gegeven. Ik sta er in de ochtend mee op en ga ermee naar bed. Uit de raarste situaties krijg ik inspiratie voor nieuwe recepten. Het vult mijn hart met blijdschap om mensen te kunnen inspireren en mijn persoonlijke groei over fotografie bijvoorbeeld te zien.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik wil mijn bezoekersaantallen laten groeien om meer mensen te inspireren. Laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld is. Een bijdrage leveren aan een gezond Nederland. En eerlijk is eerlijk, ik zou er ook heel graag mijn geld mee verdienen. Geld geeft me vrijheid om verder te kunnen groeien, bij te leren en nog meer mensen te bereiken.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Behalve werknemer en foodblogger ben ik ook een heel trotse moeder van drie prachtige jongens. Zij zorgen ervoor dat het de moeite waard is mijn dromen na te jagen. Ik zou zo graag een bijdrage leveren aan een gezond en fit leven voor hun generatie en allen die daarop volgen!

 

Nawoord van Barbara:

Eethetbeter.nl is een heel fijne foodblog, waar ik regelmatig even langs wip om wat inspiratie op te doen voor mijn eigen gezin. Het feit dat ze ook extra bagage heeft in de vorm van een opleiding natuurvoedingsdeskundige, maakt dat ik extra geïnteresseerd ben in haar recepten. Heel bijzonder ook wat de motivatie is geweest voor het starten van je blog. Bedankt voor het invullen van de vragen Annemieke!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Jodi en haar Blog Liefthuis.nl.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Plaats een reactie