De blogger en de blog: Liefthuis.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 4 mei 2023 by Barbara

Dit keer in de blogger en de blog: de mamablogger Jodi van Liefthuis.nl met een fris en divers blog. Hier vind je artikelen over haar spruit, haar lief, haar thuis en haar leven. Vandaag in de rubriek kun je lezen hoe zij is begonnen met bloggen en wat haar hierin motiveert!

De blogger en de blog liefthuis mamameteenblog b

Introductie de Blogger

 • Naam: Jodi
 • Leeftijd: 29 (pffff kijk nog wel op tegen die 30 hoor)
 • Woonplaats en/of Provincie: Eindhoven
 • Beroep: docent Voortgezet speciaal onderwijs

 

Introductie Blog

 • Naam: Liefthuis.nl
 • Niche: Persoonlijke mamablog, maar ook interieur komt voorbij
 • Sinds Wanneer: 25 oktober 2015

 

Social Media:

 • Facebook: https://facebook.com/liefthuis
 • Instagram: liefthuis
 • Bloglovin: Lief thuis
 • Pinterest: Lief thuis

De  Vragen aan Jodi:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Al een paar jaar was ik fanatiek blog volger. Ik begon met de beautyblogs, maar ook de persoonlijke verhalen vond ik heel leuk om te lezen. Toen ik zwanger was kwamen daar de mamablogs bij. Ik heb altijd graag geschreven, maar vooral ook graag gekletst en mijn verhalen gedeeld. Toen ik bij de fysiotherapeut een nogal Awkward situatie meemaakte, dacht ik; dit moet ik delen. Dit was het laatste zetje om een domein aan te maken en twee weken later gooide ik mijn eerste blog online. Mega spannend, maar tot nu toe nog steeds heel blij dat ik de stap gezet heb.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Aan de eettafel, lekker met een kopje cappuccino. Heerlijk!! Ik zit ook regelmatig lekker ’s avonds op de bank met mijn MacBook.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Goede vraag, hiervoor moet ik echt even gaan rekenen. Blogs schrijven, foto’s maken, inplannen enz. Soms meer, soms minder. Dan moeten we nog promoten, emails en social media bijhouden. 10 tot 15 uur per week denk ik. Ongeveer. De ene week meer dan de andere. Wauw dat is best veel eigenlijk.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Mijn blog is een mengeling van heel persoonlijke en eerlijke artikelen, mama artikelen en de inrichting van ons paleis. Nieuwe dingen in de wereld te ontdekken en dit te delen met iedereen. Ik noem het regelmatig mijn marathon aan woorden en mijn marathon is uniek.
Ik deel alles wat me bezig houdt, blijf dicht bij mezelf en altijd eerlijk.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Jeetje dit is een lastige. Ik ben heel erg trots op de persoonlijke artikelen. Bijvoorbeeld over mijn miskraam. De reacties daarop vind ik zo bijzonder. Ook mijn vakantie foto’s vs reality: Het is niet altijd wat het lijkt, vind ik heel leuk. Even de andere kant van de mooie plaatjes laten zien.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Dit is een lastige keuze. Ik denk dat ik het schrijven het leukste vind. Vooral wanneer ik mijn gedachten en gevoelens precies zo op papier kan zetten zoals ik het bedoel. Ik probeer dat echt over te brengen. Het foto’s maken vind ik een grote uitdaging. Ik probeer goed te kijken naar wat ik mooi vind bij anderen en probeer van alles uit. Ook het filmen wat ik sinds kort erbij doe, bevalt me wonderbaarlijk goed. Ik vind het ook gewoon leuk om steeds nieuwe dingen te leren over het bloggen.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik merk dat ik me met tijden druk kan maken om bezoekers aantallen. Dat ik onzeker word als ik ineens minder bezoekers krijg. Schrijven wil ik omdat ik het leuk vind en natuurlijk wil ik dat het gelezen wordt en dat mensen er blij van worden of dat ze er iets aan hebben, maar ik doe het niet voor de hoge aantallen. Dat moet ik mezelf af en toe echt weer even inprenten.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Ik heb er vooral veel aan gehad om met andere bloggers te overleggen en te sparren. Samen overleggen over hoe je bepaalde zaken kan aanpakken is echt fijn. Dit doe ik veel met Angela van mamametpassie.nl

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Mijn blog natuurlijk :p haha sorry dat is flauw. Ik volg zelf Sanne van laviesanne heel graag. Zij is voor mijn gevoel helemaal zichzelf in haar blog en daar hou ik van.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Jeetje wat een lastige vragen. Ehm Maxima zou ik wel eens willen ontmoeten haha, maar ook grotere bloggers zoals Sanne of Mascha zou ik wel eens aan de tand willen voelen over hoe zij bloggen enz.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Ik vind het heerlijk om mijn verhalen te delen. Door het bloggen ben ik creatief bezig en ik zie het iedere keer als een uitdaging om mezelf beter te maken. Het is een mega fijne hobby, maar ik merk ook dat het echt goed is om bepaalde dingen van je af te schrijven.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik heb niet per se een doel voor wat ik wil bereiken. De samenwerkingen druppelen binnen en daar ben ik mega trots op. Ik wil wel graag blijven groeien en steeds meer leren over het bloggen, maar ook wat er allemaal bij komt kijken. Als ik dan toch mag dromen, lijkt een gaaf persevent samen met andere bloggers wel heel erg gaaf.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik ben bang van vogels, heb een musicalopleiding gedaan, hou van lekker eten en wijntjes met vriendinnen. Hou van geld uitgeven, maar ben ook altijd bang dat we ‘failliet’ gaan en ik heb het liefste kind en de knapste vriend van de wereld. Zoiets? Haha lastig hoor zo’n vraag. Wil je meer van me weten, dan moet je maar even op mijn blog kijken.

Ik herken het heel goed, dat het zo fijn is om van je af te kunnen schrijven op je blog. En het interviewen van Maxima staat ook hoog op mijn lijstje!

Bedankt voor het invullen van de vragen Jodi!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Bianca en haar Blog FulltimeMama.nl.

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Plaats een reactie