De blogger en de blog liefthuis mamameteenblog

De blogger en de blog: Liefthuis.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit keer in de blogger en de blog de mamablogger Jodi van Liefthuis.nl met een fris en divers blog. Hier vind je artikelen over haar spruit, haar lief, haar thuis en haar leven. Vandaag in de rubriek kun je lezen hoe zij is begonnen met bloggen en wat haar hierin motiveert!

 

 

 

De blogger en de blog liefthuis mamameteenblog De blogger en de blog liefthuis mamameteenblog b

Introductie de Blogger

 • Naam: Jodi
 • Leeftijd: 29 (pffff kijk nog wel op tegen die 30 hoor)
 • Woonplaats en/of Provincie: Eindhoven
 • Beroep: docent Voortgezet speciaal onderwijs

 

De blogger en de blog liefthuis mamameteenblog a

Introductie Blog

 • Naam: Liefthuis.nl
 • Niche: Persoonlijke mamablog, maar ook interieur komt voorbij
 • Sinds Wanneer: 25 oktober 2015

Social Media:

 • Facebook: http://facebook.com/liefthuis
 • Instagram: liefthuis
 • Bloglovin: Lief thuis
 • Pinterest: Lief thuis

 

De  Vragen aan Jodi:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Al een paar jaar was ik fanatiek blog volger. Ik begon met de beautyblogs, maar ook de persoonlijke verhalen vond ik heel leuk om te lezen. Toen ik zwanger was kwamen daar de mamablogs bij. Ik heb altijd graag geschreven, maar vooral ook graag gekletst en mijn verhalen gedeeld. Toen ik bij de fysiotherapeut een nogal Awkward situatie meemaakte, dacht ik; dit moet ik delen. Dit was het laatste zetje om een domein aan te maken en twee weken later gooide ik mijn eerste blog online. Mega spannend, maar tot nu toe nog steeds heel blij dat ik de stap gezet heb.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

 

Aan de eettafel, lekker met een kopje cappucino. Heerlijk!! Ik zit ook regelmatig lekker ’s avonds op de bank met mijn macbook.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Goede vraag, hiervoor moet ik echt even gaan rekenen. Blogs schrijven, foto’s maken, inplannen enz. Soms meer soms minder. Dan moeten we nog promoten, emails en social media bijhouden. 10 tot 15 uur per week denk ik. Ongeveer. De ene week meer dan de andere. Wauw dat is best veel eigenlijk.

Wat maakt jou Blog uniek?

Mijn blog is een mengeling van heel persoonlijke en eerlijke artikelen, mama artikelen en de inrichting van ons paleis. Nieuwe dingen in de wereld te ontdekken en dit te delen met iedereen. Ik noem het regelmatig mijn marathon aan woorden en mijn marathon is uniek.
Ik deel alles wat me bezig houdt, blijf dicht bij mezelf en altijd eerlijk.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Jeetje dit is een lastige. Ik ben heel erg trots op de persoonlijke artikelen. Bijvoorbeeld over mijn miskraam. De reacties daarop vind ik zo bijzonder. Ook mijn vakantie foto’s vs reality: Het is niet altijd wat het lijkt, vind ik heel leuk. Even de andere kant van de mooie plaatjes laten zien.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Dit is een lastige keuze. Ik denk dat ik het schrijven het leukste vind. Vooral wanneer ik mijn gedachten en gevoelens precies zo op papier kan zetten zoals ik het bedoel. Ik probeer dat echt over te brengen. Het foto’s maken vind ik een grote uitdaging. Ik probeer goed te kijken naar wat ik mooi vind bij anderen en probeer van alles uit. Ook het filmen wat ik sinds kort erbij doe bevalt me wonderbaarlijk goed. Ik vind het ook gewoon leuk om steeds nieuwe dingen te leren over het bloggen.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik merk dat ik me met tijden druk kan maken om bezoekers aantallen. Dat ik onzeker word als ik ineens minder bezoekers krijg. Schrijven wil ik omdat ik het leuk vind en natuurlijk wil ik dat het gelezen wordt en dat mensen er blij van worden of dat ze er iets aan hebben, maar ik doe het niet voor de hoge aantallen. Dat moet ik mezelf af en toe echt weer even inprenten.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Ik heb er vooral veel aan gehad om met andere bloggers te overleggen en te sparren. Samen overleggen over hoe je bepaalde zaken kan aanpakken is echt fijn. Dit doe ik veel met Angela van mamametpassie.nl

 

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Mijn blog natuurlijk :p haha sorry dat is flauw. Ik volg zelf Sanne van laviesanne heel graag. Zij is voor mijn gevoel helemaal zichzelf in haar blog en daar hou ik van.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Jeetje wat een lastige vragen. Ehm Maxima zou ik wel eens willen ontmoeten haha, maar ook grotere bloggers zoals Sanne of Mascha zou ik wel eens aan de tand willen voelen over hoe zij bloggen enz.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Ik vind het heerlijk om mijn verhalen te delen. Door het bloggen ben ik creatief bezig en ik zie het iedere keer als een uitdaging om mezelf beter te maken. Het is een mega fijne hobby, maar ik merk ook dat het echt goed is om bepaalde dingen van je af te schrijven.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik heb niet perse een doel voor wat ik wil bereiken. De samenwerkingen druppelen binnen en daar ben ik mega trots op. Ik wil wel graag blijven groeien en steeds meer leren over het bloggen, maar ook wat er allemaal bij komt kijken. Als ik dan toch mag dromen, lijkt een gaaf persevent samen met andere bloggers wel heel erg gaaf.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik ben bang van vogels, heb een musicalopleiding gedaan, hou van lekker eten en wijntjes met vriendinnen. Hou van geld uitgeven, maar ben ook altijd bang dat we ‘failliet’ gaan en ik heb het liefste kind en de knapste vriend van de wereld. Zoiets? Haha lastig hoor zo’n vraag. Wil je meer van me weten, dan moet je maar even op mijn blog kijken.

 

Ik herken het heel goed, dat het zo fijn isom van je af te kunnen schrijven op je blog. En het interviewen van Maxima staat ook hoog op mijn lijstje!

Bedankt voor het invullen van de vragen Jodi!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Bianca en haar Blog FulltimeMama.nl.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
De blogger en de blog fulltimemama mamameteenblog
De blogger en de blog: FulltimeMama.nl

Ditmaal Bianca en haar blog FulltimeMama.nl in De blogger en de bog. De mamablog Fulltime Mama.nl is er voor alle...

Sluiten