fbpx

Castor oil, waarom elk gezin een flesje in huis moet hebben.

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik voor in aanraking met Castor Oil, of ook wel wonderolie genoemd. Het zou de bevalling kunnen opwekken. Eerlijk gezegd heb ik het nooit hoeven te proberen, want mijn eerste kindje kwam ruim 2 weken te vroeg en mijn volgende twee kinderen kwamen met een keizersnede ter wereld. Maar sinds ik kinderen heb, ben ik mij veel bewuster van het belang van gezonde keuzes, ook in zaken als kleine kwaaltjes en ongemakken die je wel eens kunnen overkomen in een jong gezin.   Sinds ik meer weet over castor oil en er is veel om te weten over deze olie, heb ik nu altijd een flesje pure castoroil in huis van Holland & Barrett. Want een wonderolie is het zeker; en echt heel handig voor heel veel ongemakken en kwaaltjes in het gezin. Maar wat is Castor Oil?

Castor oil waarom health mamameteenblog.nl

Wat is castor olie?

Dit is een plantaardige olie die wordt verkregen uit de persing van de vruchten van de Ricinus Comunis, een plant die van nature voorkomt in tropische oorden. De olie wordt aangeduid met verschillende namen: Castor Oil, Wonderolie en Ricinusolie.

Al duizenden jaren wordt deze olie gebruikt voor cosmetische doeleinden, zoals je huid en je haar. Maar Castor Olie kan meer, veel meer! Hieronder heb ik een paar manieren beschreven

Castor Oil en Zonnebrand

Je wilt het niet, maar soms gebeurt het toch, een verbrande huid. En je weet dat je een verbrande huid zo snel mogelijk hoort te verzorgen, want het kan tot 24 uur na de verbranding nog zichtbaar verergeren en schade aanrichten. Wat kan Castor oil dan voor je doen?

Voor de verzorging van een zonverbrande huid gebruik je een half deel castor olie en een half deel kokosolie. Smeer dit op de aangedane huid, zo veel en vaak als nodig en wenselijk is. Je zult merken dat heel snel de brand uit de huid is en dat het genezingsproces inzet.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, zeker bij kinderen. Een heel fijne zonnenbrandcreme, waar ik goede ervaringen mee heb is van Dr Leenarts.

Castor Oil voorkomt littekenvorming en het heelt littekens

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een lelijk wondje dus ook. Bij de genezing van deze wondjes, vaak op onhandige plaatsen, zoals op het voorhoofd of de wang, wil je voorkomen dat er littekenweefsel onstaat. Zo’n plek heb je liever niet, zeker niet bij kleine kinderen.

Veel van deze littekens kun je voorkomen of flink verminderen met het gebruik van Castor Olie. Breng de olie direct aan op de huid en smeer het even in. Herhaal dit regelmatig.

Castor Oil en het behandelen van acne

Castor Oil kan veel voor je huid doen, ook bij acne. Heb je pubers in huis of ben je zelf behept met een minder mooie huid, gebruik dan de volgende tip met Castor Olie. Druppel wat olie op een watje en dep hiermee op de aangedane huid. Laat dit een nacht zitten en was het de volgende morgen er weer af. Herhaal dit net zo lang tot de acne verdwenen is en blijf het daarna gebruiken als onderhoud. Succes verzekert en zeg maar dag tegen al die dure anti-acne produkten.

Castor Oil en obstipatie

Zowel bij peuters die net zindelijk worden als bij een tiener die een paar dagen heeft platgelegen van een griepje, kunnen de darmen tijdelijk verstopt raken. Bij peuters een klein theelepeltje Wonderolie en bij tieners een eetlepel wonderolie door het drinken en je zult gegarandeerd van de verstopping verlost zijn.

Dit werkt geweldig, maar let wel op dat bij hardnekkige opstipatie of bij een pathologische beeld je ten alle tijden een huisarts moet raadplegen.

knoflook gezondheidsvoordelen mamameteenblog.nl

Weet je waarom knoflook zo gezond is? Lees hier waarom!

Wil jij ook Castor Oil proberen?

Dit zijn nog maar paar manieren waarop Castoroil te gebruiken is er zijn nog veel meer manieren. Het prettige van Castoroil is dat het een natuurprodukt is, wat past in een meer bewuste levenstijl van veel jonge gezinnen.Bij Holland & Barrett kun je al een flesje pure castorolie bestellen voor 9,39 euro.

LEES OOK: 

2 gedachten over “Castor oil, waarom elk gezin een flesje in huis moet hebben.”

  1. Ik ken dit niet, maar wat een wonder olie! Goed voor verschillende zaken. Vooral voor littekens is hier in huis erg makkelijk. Als ik bij Holland&Barrett ben ga ik eens kijken

Een reactie plaatsen

Lees vorig bericht:
Online geld verdienen mamameteenblog.nl
Geld verdienen met thuiswerk

Vorige maand was het alweer 2 jaar geleden dat ik stopte met werken. Na 18 jaar als doktersassistente en manager...

Sluiten