De blogger en de blog: Mama Minke

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 29 maart 2024 by Barbara

Vandaag in de serie de blogger en de blog: Minke met haar blog https://puurjael.nl/. Deze blog, zo beschrijft zij zelf, gaat over: Wat een thuisblijfmama bezig houdt, voornamelijk over geloof, kids en een hoop liefde.

Lees je mee over deze blogger en haar blog?

de-blogger-en-de-blog mama minke mamameteenblog 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Minke
  • Leeftijd: 26
  • Woonplaats en/of Provincie: Ede
  • Beroep: Thuisblijfmama en blogger

 

  • Naam: www.mamaminke.nl
  • Niche: Ik schrijf voor (christelijke) mama’s met kinderen tussen de 0-4 jaar. Soms komt er ook iets voor creatievelingen online (journaling bible) of iets voor oudere kinderen (over bijvoorbeeld het tijdschrift Alef).
  • Sinds Wanneer: 2014 (ervoor ook wel wat geschreven over het zoeken naar een baan, maar vanaf 2014 echt met regelmaat).

Social Media:

  • Facebook: https://www.facebook.com/mamaminke/
  • Twitter: https://twitter.com/MinkevdEijk
  • Pinterest: https://nl.pinterest.com/minkevdeijk/

 

 

De  Vragen aan Mama Minke:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik ben thuis bij onze kinderen en vind dat echt super. Toch wilde ik graag ook iets doen dat echt voor mijzelf is. We vinden het fijn om zelf voor onze kinderen te zorgen. Daarbij is het vanwege mijn gezondheid heel vermoeiend om te werken en daarnaast nog veel te doen met de kinderen en het huishouden. Bloggen kan ik doen waar en wanneer ik wel (dit interview is onder het slaapje van mijn dochter en mijn zoontje is met papa even weg). Ideaal dus voor mij om te doen. En zo blijf ik ook op de hoogte van de leuke baby en kinderproducten die er zijn.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Meestal blog ik in de woonkamer. Dat is het meest praktische. Als de kinderen in huis zijn ben ik gewoon in de kamer, al blog ik dan eigenlijk nooit. Zijn ze er niet, dan hoef ik niet steeds naar boven te lopen. De mooiste foto’s kan ik ook beneden maken. Een win-win situatie dus. Als ik ’s avonds blog dan doe ik dit op bed. We sluiten de dag met de kinderen boven af en dan blijf ik zelf ook lekker boven.

Zeg eens, Minke, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Ik heb het nog nooit bij gehouden, maar veel meer dan je van tevoren bedenkt. Het schrijven is al snel 2 uur per artikel gemiddeld. Dan nog foto’s maken en bewerken. Delen op social media en het online zijn op social media. Ik gok toch op gemiddeld 12 uur per week.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Mijn blog is een combinatie van moederschap, hobby’s en geloof. Voor ieder wat wils eigenlijk. Ik probeer daar ook een balans in te vinden. Ik vind het super om te schrijven over mijn geloof en de mooie dingen, maar ik vind niet dat ik mijn geloof op moet dringen aan een ander (al kun je ook gewoon mijn blog niet lezen natuurlijk). Daarbij vind ik het super leuk om over mijn kinderen te schrijven, maar wil ik de mensen komen voor journaling bible niet te veel ‘lastig vallen’ met kinderpraat. Het schrijven over afvallen en eten geeft mij een stok achter de deur om er nu ook echt iets aan te doen. Om het vol te houden en ook het sporten te blijven doen. Al snap ik dat niet iedereen het leuk vind om daar over te lezen. Zo probeer ik dit alles te combineren. Al schrijf ik gewoon over alles wat ik leuk en interessant vind.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik vind het heel mooi om te zien dat het artikel van de mamabloggersdag heel goed gelezen is en de winactie zo goed ontvangen is. Fijn dat mijn lezers de boekjes ook kunnen waarderen. Ook ben ik heel trots op het artikel over mijn bijzondere kinderen. Ik besloot eens te laten lezen wat het is dat een eerste kind meer aandacht krijgt dan een 2e of volgend kind. Dat is niet leuk en ik vind het eigenlijk schrikbarend hoeveel herkenning er was. Laten we met z’n allen er voor zorgen dat alle kinderen even bijzonder, uniek en speciaal zijn. Dat er geen onderscheid meer is tussen een eerste en een volgend kindje.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Een lastige vraag. Ik vind het schrijven erg leuk, maar dat is niet mijn sterkste kant vanwege mijn dyslexie. Ook vind ik foto’s maken heel leuk, maar ook lastig omdat ik dat nog niet zo goed in de vingers heb. Ik denk dat het een combinatie is van alles; het is leuk om verschillende dingen te doen en dat kan met bloggen. Je kunt plannen, fotograferen, schrijven, onderzoeken, netwerken, nieuwe producten ontdekken. Het is zo veel en juist die combinatie is super.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Het moeten. Voor mij is mijn blog een uitlaatklep, een hobby die is uitgegroeid tot iets groters dan dat. Toch blijft het van mij en mijn hobby. Het moeten schrijven is dus iets van mijzelf. Er is niemand die mij op de vingers tikt als ik eens een week niets schrijf. Er zullen vasten lezers zijn die dat jammer vinden en dat vind ik heel spijtig. Toch moet ik voor mezelf kiezen. Er is gewoon maar 24 uur in een dag, ik heb beperkte tijd en energie en is het gewoon even op. Dan gaan we een week later gewoon met nieuwe energie verder.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Laat je niet misleiden door de grote bloggers. Het lijkt allemaal heel leuk. Alle perspakketjes, perstrips en aandacht. Wat je niet zit is de tijd, energie en het geld wat de blogger er zelf heeft ingestoken. De reacties die zeer negatief kunnen zijn ook hard aankomen. Het zijn net echte mensen weet je. Tuurlijk is het super tof om producten te krijgen, dat zal ik niet ontkennen. Ben je daarom gaan bloggen dan kun je beter stoppen. Je krijgt niet zomaar een product, daarvoor moet je eerst iets opgebouwd hebben. Daar gaat veel tijd en energie in zitten. Dat moet je willen. Ik dacht in het begin wel eens ‘Hoe doen zij dat toch allemaal?’. Daarbij vergat ik dat zij al veel langer bezig zijn dan ik. Ik blog als hobby, andere als werk. Daar zit verschil in. Dat mag, ik vind het super om te doen wat ik nu doe. Als ik een keer iets krijg voor mijn blog is dat alleen maar super leuk, speciaal en bijzonder. De kers op de taart zeg maar.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen, Minke?

Ik vind de blog van Lisanneleeft erg leuk. Hoe zij omgaat met ziek zijn en toch allemaal leuke dingen doet. Ook de blog van Geertje vind ik goed. Lekkere recepten zonder pakjes en zakjes, eerlijke artikelen over onderwerpen waar niet iedereen over (durft) te schrijven.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Ik zou wel eens een interview willen doen met Adele. Zij stopt nu met optredens om voor haar kind te zorgen. Super goede keuze en ik zou graag willen weten hoe ze tot die keus kwam. Of ze na die tijd weer wil optreden. Misschien heeft ze nog tips voor moeders die eigenlijk bij hun kind willen zijn en hoe ze dat kunnen bereiken.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Een eigen plekje op het internet. Veel lieve medebloggers leren kennen waar ik, Minke, fijn contact mee heb. Ik heb veel geleerd over bijvoorbeeld dragen van je kind, verzorgingsproducten, kinderspeelgoed en kindermerken. Altijd fijn als je zelf kinderen hebt en zo kun je andere informeren. Ik heb veel informatie kunnen delen en dat vind ik ook belangrijk. Kennis niet voor jezelf houden, maar andere informeren en zelfs inspireren.

Wat wil je nog bereiken met je blog, Minke?

Ik zou graag groter willen groeien om zo nog meer mensen te bereiken. Verder hoop ik dat het mijn plekje blijft op het internet, maar dat anderen als ze dat willen ook hun verhaal willen delen. Er zijn dingen die niet leuk zijn om mee te maken. Het is fijn om dat herkenning te vinden en met anderen er over te kunnen praten. Dan voel je je even wat minder alleen. Het zou fijn zijn om daar een platform voor te zijn.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Even denken. Ik ben heel eigenwijs, zo niet creatief en heb te veel ideetjes in mijn hoofd. Helaas is de uitkomst van die ideetjes niet goed (lees gewoon slecht), maar dan heb ik wel lol gehad. Ik hou van voetbal en ga ook graag naar wedstrijden van PSV (ja ja, een meisje dat graag naar PSV gaat met haar man). Als we eind van het voetbalseizoen weer een feestje hebben ben ik helemaal gelukkig.

Goed idee om Adele te interviewen, Minke! Ik ben best benieuwd hoe zij het ervaart om te zorgen voor een klein kind en tegelijkertijd een wereldster te zijn. Daarnaast denk ik dat je inderdaad als platform voor andere moeders ook al veel interessants kunt brengen. Zoals het laatste artikel van Charlotte op je Blog. Bedankt voor het meedoen met deze serie!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Linda en haar blog Go or no Go.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “De blogger en de blog: Mama Minke”

Plaats een reactie