De blogger en de blog: Janske.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Janske en haar blog Janske.nl in de rubriek de blogger en de blog. Janske schrijft op haar blog sinds januari 2016 en heeft een flinke schare volgers, waaronder mijzelf. Zoals zij zelf zegt: Met veel plezier schrijf ik over mijn leven als mama, genietmomentjes, leuke uitstapjes, koopjes jagen in shoplogs, dromen waarmaken, reviews en leuke diy’s… en verder alles wat me bezig houd!

 Lezen jullie mee, hoe zij het bloggen ervaart en welke tip haar helpt?

De blogger en de blog janske.nl mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Janske
  • Leeftijd: 33
  • Woonplaats en/of Provincie: Eindhoven, Noord-Brabant
  • Beroep: Coördinator Publieksinformatie & Ticketing bij de leukste concertzaal van Eindhoven

Introductie Blog

  • Naam: Janske.nl
  • Niche: Persoonlijke lifestyle blog / Mamablog
  • Sinds Wanneer: sinds februari 2012 op jansyluvzu@wordpress.com en vanaf 01/01/2016 op Janske.nl

Social Media: Janske.nl | Facebook | Instagram | YouTube | Pinterest

 

De  Vragen aan Janske 

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik hield altijd al van schrijven. Tijdens de zomers van ’05, ’06 & ’07 woonde en werkte ik in Amerika en hield ik al een online dagboek bij met al mijn avonturen. Deze was alleen voor mijn vrienden en familie. Daarna wilde ik graag een blog beginnen, maar was bang dat niemand het interessant zou vinden en zou lezen. Uiteindelijk ben ik begin 2012 toch begonnen met bloggen en ondanks dat ik toen vrij weinig bezoekers had, vond ik het heerlijk om te schrijven over alles wat mij bezig hield en ben ik nooit meer gestopt.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik zit het liefst achter een geweldig mooi bureau in een rustige kamer met een gezellig muziekje aan. Helaas heb ik geen eigen bureau om achter te bloggen en zit ik fancy achter mijn laptop aan de eettafel óf op de bank voor de tv met de laptop op schoot.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

O, dat verschilt best wel. De laatste tijd toch wel iets meer dan vroeger, (zeker omdat ik nu verlof heb) vooral omdat ik overstroom van inspiratie en ontzettend geniet van het bloggen. Ik denk nu zo ongeveer (bij elkaar … het schrijven, reageren, mailen, social media etc.) zo’n 15 tot 20 uur per week, maar dat is echt een schatting hoor. Jammer dat ik er niet per uur voor betaald krijg!

Wat maakt jouw Blog uniek?

Ik schrijf natuurlijk over veel onderwerpen waar andere bloggers ook over schrijven. Toch probeer ik zo open en eerlijk mogelijk mijn artikelen te schrijven. Ik maak het niet mooier dan het is en schrijf ook eerlijk over onderwerpen waar een ander zich voor schaamt en het liever niet met iedereen deelt. En ik doe dit juist wel (met wat druppeltjes angstzweet) en krijg reacties vol herkenning van andere vrouwen. Ik schrijf ze wel met een vleugje humor en een korreltje zout. Verder schrijf ik persoonlijke brieven aan mijn dochters en maak ik veel (al zeg ik het zelf) mooie foto’s die ik gebruik om mijn blog nog persoonlijker te maken.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Het meeste trots? Mijn eerste bevallingsverhaal is toch wel het bijzonderste, heftige, pure, persoonlijkste artikel tegelijk. Hij is ontzettend veel gelezen en ik won er zelfs een blogwedstrijd mee. Het is een van mijn heftigste en bijzonderste avonturen in mijn leven wat ik helemaal heb omschreven met alle details die daarbij horen. https://www.janske.nl/2014/10/15/daar-ben-je-dan-mijn-bevalling-deel-1/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Wanneer de woorden uit je vingers glijden en je helemaal enthousiast wordt van je eigen artikel. Zodra het dan online komt en mensen er ook nog eens enthousiast op reageren dan voelt dat zo fijn!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik heb eigenlijk niet zo veel valkuilen gehad. Soms had ik wel eens een stomme spelfout (taal is nu eenmaal niet mijn sterkste kant), maar buiten dat kan ik zo snel niets bedenken.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Blijf bij jezelf. Dat vind ik een hele goede en sterke tip. Zo lang ik bij mijzelf blijf, past mijn blog bij mij en blijven mijn trouwe bezoekers het leuk vinden. Zodra ik teveel van mijzelf af kom te staan denk ik dat het niet meer echt ‘Janske’ is. Dan ben ik ook niet meer uniek.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg ontzettend veel verschillende blogs. Er is er niet een waarvan ik echt alles lees, maar de meeste blogs die ik volg, bezoek ik bijna dagelijks. Vooral van bloggers waar ik in het dagelijks leven ook veel contact mee heb, vind ik leuk om te volgen. Zeker omdat ik benieuwd ben naar hoe het met ze gaat.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Bekende mama’s zoals Beyoncé om te vragen wat haar onzekerheden zijn als mama en wat haar keuzes zijn in opvoeding en waarom. Dat lijkt mij wel interessant.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Bloggen heeft mij een ontzettend leuke hobby gegeven die ik met veel plezier bijna dagelijks uit kan oefenen. Ik heb er veel leuke nieuwe (bloggende) vriendinnen aan overgehouden waar ik ontzettend blij mee ben. Ook heb ik steeds meer leuke samenwerkingen en ook mijn bezoekersaantallen groeien steeds harder. Dat is natuurlijk een mooi cadeau als je iets doet wat je ontzettend leuk vind. Want blijkbaar vinden anderen het ook leuk om mijn blog te bezoeken en komen ze steeds vaker weer terug. Dat blijft toch wel heel bijzonder!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik ben echt nog een gupje in de grote “bloggerszee”. Dat vind ik ook helemaal prima. Ik geniet van wat ik doe en van iedere leuke reactie die ik terug krijg van mijn bezoekers. Natuurlijk zou ik best nog wel verder willen groeien als blogger. Zou ik een fulltime blogger willen worden? Misschien wel. Maar mijn baan is ook ontzettend leuk en een vast inkomen is toch ook wel erg belangrijk. Dus dan houden we het gewoon als hobby, maar dromen mag!

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Misschien wist je nog niet …dat ik op 1 januari ben geboren, dat ik dol ben op kokos (en op dochterlief Coco), dat ik tot 2014 in het Engels schreef op mijn blog, dat ik sinds mijn 12e fan ben van de Backstreet Boys (en nee, ze zijn nog nooit uit elkaar geweest), dat ik sinds 2009 verloofd ben met mijn lief (die mij ten huwelijk vroeg met de hulp van een echte dolfijn) en dat ik op mijn 22ste bijna verongelukte in Amerika…dit alles kun je terugvinden op Janske.nl!

Wat ik zelf zo leuk vind op de blog van Janske, is dat het plezier van het bloggen er bij haar vanaf spat. Dit maakt dat ik deze blog graag volg. En dat van dat ongeluk, tjonge, ik had het al eens gelezen, maar het blijft heftig wanneer ik het weer lees!!

Bedankt voor je antwoorden, Janske!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Cindy, Leven als Mama.

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

Bol AlgemeenBol Algemeen

3 gedachten over “De blogger en de blog: Janske.nl”

Plaats een reactie