De blogger en de blog: Leven als Mama

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

In de blogger en de blog Cindy met haar blog Leven als Mama. Cindy blogt over haar persoonlijke reis door het moederschap. Hier vind je alles terug rondom zwangerschap en mama zijn, van persoonlijke ervaringen tot nuttige weetjes en leuke reviews.

Helaas is de blog niet meer online.

Lees je ook mee?

de blogger en de blog leven als mama mamameteenblog.nl

Introductie de Blogger

 • Naam: Cindy Matthijssen
 • Leeftijd: 28 jaar
 • Woonplaats en/of Provincie: Ede, Gelderland
 • Beroep: Coördinerend begeleider op een woongroep met ernstig meervoudig beperkte kinderen/jongeren

 

Introductie Blog

 • Naam: Leven als Mama
 • Niche: Mamablog
 • Sinds Wanneer: 28 februari 2016

Social Media:

 • Facebook: https://facebook.com/levenalsmama
 • Twitter: https://twitter.com/mamacindyblogt
 • Pinterest: https://pinterest.com/levenalsmama

De  Vragen aan Cindy van Leven als Mama:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik heb altijd al graag geschreven en vindt het leuk om persoonlijke verhalen en ervaringen te delen met anderen, waar zij zich in kunnen herkennen of door kunnen laten inspireren. Voordat ik mijn mamablog begon, heb ik ook al twee andere blogs gehad. Eerst een creatief blog, later een boekenblog. Beide blogs over hobbymatige dingen die mij bezig hielden, dus. Maar met de komst van kinderen, bleef er steeds minder hobby tijd over en nu daardoor zijn ook beide blogs een beetje stil komen te zitten. Ik miste het wel, en toen ontstond het idee om dan een mamablog te beginnen. In het moederschap zit je toch nooit stil! Er valt zoveel te vertellen, en dat deel ik graag met mijn lezers.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik heb niet echt een favoriete plek. De ene keer zit ik in de woonkamer aan tafel, dan boven op zolder aan een bureau of in de slaapkamer op bed. Net hoe het uitkomt!

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Oei, heel veel! Toch zeker wel een paar uur per dag.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Het is uniek doordat het mijn persoonlijke verhalen zijn, maar met onderwerpen die wel herkenbaar zullen zijn voor andere moeders. De leuke dingen komen aan bod, zoals kortgeleden het verjaardagsfeestje van mijn dochter, maar ook de minder leuke dingen, zoals die vreselijke kraamtranen of al onze ervaringen met de heupafwijking van mijn dochter. Herkenbaar, eerlijk en inspirerend: dat is wat ik streef te zijn.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Ik ben blij met ieder artikel die ik plaats, maar sommige hebben toch inderdaad wel een speciaal plekje. Bijvoorbeeld deze, die ik schreef een paar dagen voor de geboorte van Milas: Een nieuw leven wacht op ons.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het schrijven zelf, daar is het natuurlijk allemaal om begonnen. Maar ook de reacties van lezers, het bedenken van nieuwe artikelen, het opdoen van inspiratie, het lezen van andere mamablogs. Eigenlijk vind ik alles wel leuk haha, daardoor gaat er ook zo veel tijd in zitten!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik kan zo snel eigenlijk even niets bedenken, al zal dat vast en zeker al wel eens gebeurt zijn! Mijn eigen valkuil is wellicht dat ik zelf al snel enthousiast ben en dan dingen meteen post, terwijl ik dan achteraf denk dat ik daar wellicht even iets langer over had moeten nadenken, of sommige dingen even had moeten nalezen of anders had moeten aanpakken.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Ik ben nog heel erg lerende op blog gebied, dus alles was voor mij redelijk nieuw toen ik met mijn blogs begon. Ik wist bijvoorbeeld helemaal niets over SEO etc. en schreef maar wat omdat ik dat leuk vond! Toen ik daarop gewezen werd, heb ik me er wel in verdiept en dat soort dingen zijn toch wel handig om te weten.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik blog zelf nog niet zo lang, en ik moet eerlijk zeggen dat ik daarvoor ook nog geen mamablogs volgde. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Nu volg ik volg bijvoorbeeld graag het blog van Janske (janske.nl), zij schrijft met een leuke humor en haar beide kinderen zijn allebei ongeveer net zo oud als Ninthe en Milas waardoor het voor mij ook heel herkenbaar is. Maar zo zijn er nog véél meer blogs, ik blijf er iedere dag weer ontdekken!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Het lijkt me wel leuk om eens iemand met een groot gezin aan het woord te laten (5+ kinderen), over hoe het er in zo’n huishouden ongeveer aan toe gaat. Ik vind dat altijd zo fascinerend, het lijkt me ook geweldig om een groot gezin te hebben (al zullen wij het zelf waarschijnlijk bij 2 kinderen houden!).

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Naast een plek waar ik mijn ei kwijt kan, ook een hoop leuke nieuwe contacten en enthousiaste reacties van de mensen om mij heen. Ik vind het altijd erg leuk om te horen dat sommige mensen mijn blog bijna dagelijks lezen en nog met plezier ook! Dat doet me goed.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik zou het leuk vinden als mijn blog nog meer zal groeien en er nog veel meer leuke samenwerkingen mogen ontstaan. In het meest ultieme geval zou het fantastisch zijn als mijn blog uiteindelijk zo groot wordt dat je er voldoende inkomsten uit weet te halen, maar dit is natuurlijk maar voor een handjevol bloggers weg gelegd. Nu is het gewoon een uit de hand gelopen hobby, wat ook helemaal prima is natuurlijk.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Naast dat ik graag schrijf voor mijn blog, hoop ik ooit ook nog de tijd te vinden om een boek te schrijven en uit te brengen! En kom verder gerust een kijkje nemen op mijn blog, dan kom je zo ongeveer alles over mij te weten!

Alles rondom het bloggen is ook leuk, Cindy! Zo ervaar ik dat ook! Het is ook denk ik het leukste als je je blog als hobby kunt blijven zien, ongeacht of je er inkomsten uit haalt. Tenzij je natuurlijk je boek gaat schrijven, dat zou wel superleuk zijn. Succes in elk geval met als je mooie plannen rondom je blog!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Karlien, Reistipsmetkids.nl.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

1 gedachte over “De blogger en de blog: Leven als Mama”

 1. Het element van persoonlijke verhalen en herkenning is denk ik één van de redenen dat mensen blogs lezen. Leuk dat Cindy grote gezinnen interessant vindt. Ik heb een gezin met 5 kinderen : )
  En allemaal van dezelfde vader. (Want dat wordt nog wel eens gevraagd!)

  Beantwoorden

Plaats een reactie