school mamameteenblog.nl

Back to school

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het was een hele operatie, maar het is gelukt. Vanmorgen hebben we onze meiden weer naar school gebracht! Na een heerlijke vakantie met veel leuke dingen is het weer tijd voor de routine en de regelmaat. En ik moet zeggen, ze hadden er ook wel zin in en afgelopen week merkte ik aan ze dat ze ook wel weer toe zijn aan school. 

school mamameteenblog.nl

Groep 3

Het is ook wel speciaal dit keer, mijn jongste dochter zit nu officieel in groep 3. De hele vakantie speelt het al door haar hoofd. Ik merk het in haar gesprekjes met haar en met haar zus. Welke klas zit jij straks, vraagt ze aan haar zus. Ik zit straks in groep 5, zegt Mylene. O, ik ga naar groep 3, merkt ze op, met een gezicht alsof het niks bijzonders is.

Het is grappig om haar zo te zien en in gedachten ga ik terug naar mijn schooltijd. Ja, ik weet nog wel wie mijn juffie was. Dat was Juffrouw van Blanken in de eerste klas en ik weet ook nog dat we een kleine klas hadden, met iets van 15 leerlingen. Overigens heette het toen nog klas en nog geen groep in die goed oude tijd.

Nieuwsgierig

Maar, o, wat is ze nieuwsgierig naar dit jaar. Het jaar waarin ze zal leren lezen en schrijven. Het jaar waarin ze geen kleuter meer is. Ik vind het nogal wat. En zij ook. Afgelopen weken hebben we wat voorbereid. Een nieuwe schooltas, een hele leuke, met roze en paars en een strik. En ook moesten er wat schoolspulletjes worden gekocht, zoals een pen en een grote gum, en extra tekenschriftjes, die waren echt noodzakelijk volgens haar grote zus.

Maar buiten dat ze in haar hoofd nu een stukje groter is, merk ik dat ze afgelopen week een stukje is gegroeid in de lengte. Ik let daar niet dagelijks op, maar soms valt het je zo ineens op. Dan kijkt ze anders, wijzer ofzo en ze beweegt wat anders en als ik dan goed kijk, zie ik dat haar kleding ook wat kleiner te zijn geworden.

Back to School

Gelukkig hebben we in de vakantie ook op dit vlak het nodige kunnen inslaan. En al ben ik absoluut niet gek op winkelen met drie kinderen, zo in de avonduurtjes achter de pc, wat webwinkeltjes doorrennen, vind ik heerlijk. Zo ‘liep’ ik ook deze webwinkel binnen.

back to school mamameteenblog.nl

Deze webwinkel Spartoo.com is van origine een Frans bedrijf en ik vind dat je dat wel terug ziet in de kleding en schoenen. Het is hip en ook van nette kwaliteit. Wat ik stiekem ook prettig vind is dat je er kleding en schoenen vindt, is die je hier in Nederland niet zo snel weer terugziet. Het is wat exclusiever, zeg maar. Tenminste zolang  niet iedereen er gaat shoppen, natuurlijk.

Dus op dit vlak hebben we ons ook goed voorbereid voor het nieuwe schooljaar. Alhoewel je met kinderkleding wel aan de gang kan blijven. Ik heb maar meteen haar kledingkast uitgemest en ruimte gemaakt voor al het nieuws. Nu maar hopen dat ze even stopt met groeien.

Maar eerst mag ik haar zo gaan ophalen, ben zo benieuwd!

Wil je meer weten over hoe en welke kleding ik koop, lees de Shoppen voor Kids Tag!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

2 gedachten over “Back to school”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
snijblok keukenprinses tag
Ben ik een prinses in de keuken Tag

Al heel lang twijfel ik of ik deze blog zal omzetten naar een kookblog heb, of dat ik er 1 naast zal...

Sluiten