Back to school | In groep 3

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 20 maart 2023 by Barbara

Het was een hele operatie, maar het is gelukt. Vanmorgen hebben we onze meiden weer naar school gebracht! Na een heerlijke vakantie met veel leuke dingen is het weer tijd voor de routine en de regelmaat. En ik moet zeggen, ze hadden er ook wel zin in en afgelopen week merkte ik aan ze dat ze ook wel weer toe zijn aan school. 

school mamameteenblog.nl

Groep 3

Het is ook wel speciaal dit keer, mijn jongste dochter zit nu officieel in groep 3. De hele vakantie speelt het al door haar hoofd. Ik merk het in haar gesprekjes met haar en met haar zus. Welke klas zit jij straks, vraagt ze aan haar zus. Ik zit straks in groep 5, zegt Mylene. O, ik ga naar groep 3, merkt ze op, met een gezicht alsof het niets bijzonders is.

Het is grappig om haar zo te zien en in gedachten ga ik terug naar mijn schooltijd. Ja, ik weet nog wel wie mijn juffie was. Dat was Juffrouw van Blanken in de eerste klas en ik weet ook nog dat we een kleine klas hadden, met iets van 15 leerlingen. Overigens heette het toen nog klas en nog geen groep in die goed oude tijd.

Nieuwsgierig

Maar, o, wat is ze nieuwsgierig naar dit jaar. Het jaar waarin ze zal leren lezen en schrijven. Het jaar waarin ze geen kleuter meer is. Ik vind het nogal wat. En zij ook. Afgelopen weken hebben we wat voorbereid. Een nieuwe schooltas, een hele leuke, met roze en paars en een strik. En ook moesten er wat schoolspulletjes worden gekocht, zoals een pen en een grote gum, en extra tekenschriftjes, die waren echt nodig volgens haar grote zus.

Maar buiten dat ze in haar hoofd nu een stukje groter is, merk ik dat ze afgelopen week een stukje is gegroeid in de lengte. Ik let daar niet dagelijks op, maar zo ineens valt het je op. Dan kijkt ze anders, wijzer en ze beweegt wat anders en als ik dan goed kijk, zie ik dat haar kleding ook wat kleiner te zijn geworden.

Back to School

Gelukkig hebben we in de vakantie ook op dit vlak het nodige kunnen inslaan. En al ben ik absoluut niet gek op winkelen met drie kinderen, zo in de avonduurtjes achter de pc, wat webwinkeltjes doorrennen, vind ik heerlijk. Zo ‘liep’ ik ook deze webwinkel binnen.

back to school mamameteenblog.nl

Deze webwinkel Spartoo.com is van origine een Frans bedrijf en ik vind dat je dat wel terug ziet in de kleding en schoenen. Het is hip en ook van nette kwaliteit. Wat ik stiekem ook prettig vind, is dat je er kleding en schoenen vindt, is die je hier in Nederland niet zo snel weer terugziet. Het is wat exclusiever, zeg maar. Tenminste zolang  niet iedereen er gaat shoppen, natuurlijk.

Dus op dit vlak hebben we ons ook goed voorbereid voor het nieuwe schooljaar. Alhoewel je met kinderkleding wel aan de gang kan blijven. Ik heb maar meteen haar kledingkast uitgemest en ruimte gemaakt voor al het nieuws. Nu maar hopen dat ze even stopt met groeien.

Maar eerst mag ik haar zo gaan ophalen, ben zo benieuwd!

Wil je meer weten over hoe en welke kleding ik koop, lees de Shoppen voor Kids Tag!

2 gedachten over “Back to school | In groep 3”

  1. Leuk hè, ik was ook zo benieuwd met ophalen. Hoe ging het bij jullie? Onze twee middelsten moeten wel wennen. (Maar het is voor ons ook een nieuwe basisschool.) De oudste voelt zich als een vis in het water.

    Beantwoorden

Plaats een reactie