merelnest-zwanger-week-36-mamameteenblog

Zwanger week 36

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zomer 2014. Ik lig met mijn ogen dicht in het donker. Ik ben 36 weken zwanger. Moe, maar echt wel wakker.
De kleine voel ik in mij bewegen. Mijn baarmoeder reageert er direct op en mijn buik wordt knetterhard.
Het is een grote knul zei de echoscopiste deze week. De schatting is dat hij nu 3350 gram weegt. En dan moet ik nog 4 weken!
Hij is nu al groter dan mijn oudste dochter toen ze geboren werd. Wat een gek idee.

zwanger-week-36-mamameteenblog
 

Dromenland

Ik doe mijn ogen open en terwijl de contouren in mijn slaapkamer langzaam zichtbaar worden, zie ik de rieten wieg staan.
Morgen nog even de lakentjes strijken schiet er door mijn hoofd.
Oh ja en een proefdruk laten maken van het geboortekaartje.
Naast mij hoor ik mijn lief ademen, hij is lekker in dromenland.
Ik draai mij om, dat is best een ding, maar het lukt.
Oeps, nu ligt de kleine tegen blaas. Zal ik nu of zal ik nog even wachten voordat ik ga plassen.

Mijn jongste dochter wordt wakker, ze huilt. Ik ga even bij haar kijken.
Volgens mij heeft ze slecht gedroomd. Echt wakker is ze nog niet.
Zal ik even bij je komen liggen? vraag ik haar. Ze antwoord huilend. Ik begrijp er eerlijk gezegd niets van, maar doe toch een poging om bij haar te gaan liggen.
Zou het bedje ons beiden houden, schiet er door mijn hoofd. Anders klust papa het maar weer goed…
Met mijn hand op haar buikje wordt ze rustig en hoor ik de regelmatige ademhaling weer terugkeren. Ze draait zich om en legt haar handje op mijn hoofd. Ik moet er een beetje om glimlachen.
Oh ja, ik moest plassen. Nog even volhouden, dan is ze net iets dieper weg en kan ik langzaam wegsluipen.

Het merelnest

Plots schiet het berichtje van mijn buurvrouw door mijn hoofd.
Ze hebben een merelnest vlakbij het keukenraam.
Zo mooi om te zien, schreef ze en stuurde mij een paar fotoˋs mee. Ik had wel gezien dat er een nest in de buurt moest zijn, maar waar?
Ik stel mij zo voor dat de merels nu ook lekker op hun nestje zitten.
Vast een stevig nestje, anders zakken ze er dadelijk nog doorheen. Ah, papa merel is vast ook een goede klusser.
Samen met mama merel heeft hij het overdag maar druk. Ik hoor ze flink fluiten en daarmee aangeven dat dit hun territorium is. Ze vechten wat af met andere vogelsoorten, die naar hun zin veel te dicht bij hun kroost komen.
En dan dat af en aan vliegen met al dat eten.
Onvermoeibaar zijn ze.
Het is inderdaad heel mooi om te zien.

Hier kun je mijn update lezen van mijn zwangerschap in week 37/38.

O ja, ik moest plassen, langzaam beweeg ik mij uit bed. Mama gaat terug naar haar eigen bedje, fluister ik mij dochter zachtjes toe. Ik kom zo nog even bij je kijken.
En, terwijl ik de kamerdeur open laat staan, sluip ik naar het toilet.
Ah, dat is een opluchting.
Hoe laat zou het eigenlijk zijn? Ik kijk op de klok terwijl ik weer in mijn bedje rol, half een.

Ik voel mij langzaam wegdoezelen..
O nee.. moet ik nu weer?
Nog even wachten maar..

Slaap lekker…

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

2 gedachten over “Zwanger week 36”

  1. Wat heerlijk weer om je stukje te lezen. Frans en ik moesten erg lachen om je plas gebeuren. En je eindigde ook erg grappig. Hoop dat je nog een beetje hebt kunnen slapen. Liefs en x mama.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
zwanger jongen meisje volkswijsheden mamameteenblog.nl
Zwanger van jongen of een meisje

Zomer 2014. Wat mij opvalt is dat veel mensen aan mij vragen of deze zwangerschap anders is. Het begint met de...

Sluiten