zwanger jongen meisje volkswijsheden mamameteenblog.nl

Zwanger van jongen of een meisje

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zomer 2014. Wat mij opvalt is dat veel mensen aan mij vragen of deze zwangerschap anders is.
Het begint met de vraag: Hoe voel je je nu?
Vaak weten ze dan nog niet of ik zwanger ben van een jongen of een meisje.
Wanneer ik zeg dat ik mij eigenlijk prima voel, zeker voor een derde zwangerschap en dat ik echt niet mag klagen, zie je dat ik effe gescand word. Van boven naar beneden en weer terug.
Dan volgt de vraag: Weet je al wat het wordt?
Wij zijn daar helemaal niet moeilijk in en iedereen mag weten wat het wordt en dus antwoord ik vrolijk, ja hoor, dat weet ik. Met daar achteraan: Het wordt een jongen.

Zwanger van een jongen of een meisje mamameteenblog.nl

 

Verrassing

Het is belangrijk dat je gesprekspartner net niet genoeg tijd heeft om adem te halen. Want anders krijg je een heel ander gesprek.
Namelijkdat ze echt niet hoeven weten wat het wordt en dat het vroeger niet anders was en dat een verassing ook heel leuk is.
Tuurlijk was het vroeger zo, maar toevallig vind ik het fijn om het te weten en toevallig helpt het mij om een beetje voor te bereiden op wat er komen gaat. Maar ieder zijn ding, toch?
Stel alleen de vraag niet, zou je zeggen. Dat denk ik ook wel even, heel even.
Want nieuwsgierig ben ik ook wel op z`n tijd.

Jongen of Meisje

Heel belangrijk is het dus dat ze net niet genoeg tijd hebben om in te ademen.
Zodra je namelijk hebt geroepen dat het een jongen of een meisje wordt, krijg je tig volkswijsheden over je heen.
Zo van: ja, dat zag ik al, want je neus zit scheef of je haren staan omhoog of zoiets.
Ach, je maakt er een gezellig kletsje van en je vervolgt je dag.

Maar voor mijzelf vond ik het wel geinig om wat wijsheden op te zoeken en te checken of mijn eerste twee zwangerschappen nu echt zo anders zijn dan mijn derde zwangerschap.
Gewoon voor de leuk en ook een beetje als bewijs voor later. Want dat geheugen van mij…

Volkswijsheden

volkswijsheden jongen of meisje mamameteenblog.nl

Ook leuk om te lezen: zwanger week 37/ 38

De eerste kolom omschrijft de volkswijsheden, de tweede en derde kolom geven aan hoe ik het heb ervaren bij een zwangerschap van een meisje of een jongen.
De vierde kolom geeft aan wat het volgens de volkswijsheid zou moeten zijn. Vervolgens heb ik de cel groen gemaakt als het klopt en rood als het niet klopt.

Mijn Conclusie:

Van de 29 wijsheden kloppen er 12.
Tja, bij mij zeggen ze dus niet zo veel, helaas.
Maar wel een geinig overzichtje voor later, toch? Hoe zal ik het vinden..een mama van een jongen?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

3 gedachten over “Zwanger van jongen of een meisje”

  1. Leuk hoor zo'n overzichtje. Ook als ze niet kloppen is het toch grappig om zulk soort uitspraken te lezen. Zit toch een geschiedenis achter, van toen ze nog niet konden gluren naar het geslacht.

  2. Ik zou het niet meer weten, alleen dat bij jou het lang duurde voor je het zag dat ik zwanger was. Verder vond ik het verhaal van jou weer erg leuk om te lezen. En die wijsheden altijd leuk om te vergelijken met je eigen zwangerschap. Jij hebt een puntbuik, draag het flink naar voren, ja dan is het toch echt een jongetje. 1 volkswijsheid die uitkomt haha!!!

  3. Haha herkenbaar 🙂 Ik krijg ook constant die vraag 'of ik al weet wat het is' en als ik dan snel zeg 'het is een jongen' dan schrikken ze altijd dat ik een antwoord geef. Stel de vraag dan niet denk ik dan ook 😉
    Die volkswijsheden lijken hier ook niet echt te kloppen, ik tel er maar drie die bij mij van toepassing zijn ..

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
zwanger week 34 mamameteenblog.nl
Zwanger week 34

Zomer 2014. Het was een week van laatste keren. De laatste keer naar de verloskundige en de laatste week werken....

Sluiten