Bespaar Continu NL
Persoonlijk Zwangerschap

Zwanger week 34

14 juni 2014
Zomer 2014. Het was een week van laatste keren.
De laatste keer naar de verloskundige en de laatste week werken. Zwanger week 34.
zwanger week 34 mama met een blog

De laatste keer verloskundige

De laatste keer verloskundige was niet zo veel bijzonders eigenlijk.
Mijn bloeddruk was goed, de hartslag baby is helemaal goed.
En ja, de kleine was gelukkig gedraaid met het hoofdje naar beneden.
Maar de verloskundige constateerde ook dat ik nog genoeg ruimte heb, dat betekent dat de kleine nog prima kan draaien. En dat idee heb ik ook wel. Hij draait en beweegt nog volop. Soms heb ik het idee dat hij echt overdwars ligt.
Mmm, een eigenwijze dus..
Maar goed op naar de gynaecoloog volgende week.

Lees hier mijn update van mijn zwangerschap in week 36.

Laatste week werken

Het was ook de laatste week werken, het verlof is begonnen.
Tja, dat vond ik nog best lastig.
Ik heb namelijk leuk werk als doktersassistente en leuke collegaˋs. Daarnaast werk ik 2 dagen per week en dat voelt voor mij echt als een uitje. Even uit de rompslomp thuis en even geen mama, maar een ander stukje van mijzelf. Het doet mij altijd weer goed.
Maar de laatste weekjes werd het toch fysiek wat zwaarder. De ochtenden opstarten kosten meer tijd, eer ik op volle kracht vooruit ben…met een heavy buik.
Maar Mentaal had ik het echt moeilijk met het idee om mijn collegaˋs en mijn werk 16 weken te moeten gaan missen.
De inhoud van mijn werk vind ik echt interessant en ondanks dat ik al jaren in het vak zit, leer ik elke week nog veel bij.

Afscheid

Als afscheid hadden ze me echt verrast met lekkere Donuts (Yammie!) en ook een leuk kadootje( zie foto). Lieve collegaˋs bedankt en tot snel!

Daarnaast ik afgelopen week een onwijs leuk kadootje van de Bruna toegestuurd! Daar kun je ons gezin als boekengekken niet blijer mee maken! Bedankt Aafke van de Bruna, het boekje wordt nu al gelezen door mijn meisjes.

Maar hoe gaat met je, lukt het een beetje? Dit is zoˋn beetje de meest gestelde vraag van afgelopen week.
Eerlijk gezegd gaat het best goed. Ja, het is druk. En soms best een beetje zwaar. Maar ik mag echt niet klagen (niet te veel tenminste).
Op de een of andere manier zijn mijn dochters superlief en heel meegaand.
Wat mij wel opvalt is dat mijn misselijkheid weer terugkomt. Maar verder best chill.

Ook in mijn hoofd is het rustig. Er is best nog wat te doen in de voorbereidingen voor de kleine. Maar daar moet ik mezelf best toe aanzetten. Ik merk bij mezelf dat ik het ook heerlijk vind om lekker te broeden. Als een kip op haar ei. Heerlijk! Het is zeer waarschijnlijk ook het besef dat het straks best wat drukkerig gaat worden en dat ik nu tijd voor mijzelf moet pakken waar ik kan. Effe lekker wegdromen over van alles.
Nog maar een paar weekjes…

Facebook Comments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Zwanger week 33+ Echo - Mama met een Blog 6 oktober 2016 at 16:35

  […] Dat werd dus een keizersnee, helaas. Het betekent voor deze bevalling dat hij medisch wordt. Sterker nog ik mag kiezen. Een natuurlijke bevalling of een keizersnede. Eerlijk gezegd een onmogelijke keuze vind ik. En vanaf het begin van de zwangerschap ben ik ook enorm aan het twijfelen. En switch van de ene keus naar de andere keus.Mijn verloskundige heeft een lichte voorkeur voor een keizersnede. Ik bemerk dat de gyneacoloog, welke ik twee weken geleden heb gesproken een sterke voorkeur heeft om het op de natuurlijke manier te doen. Goed, ik wik en weeg en zal uiteindelijk een keus (moeten) maken. Ik zal in mijn volgende blogje wat verder in gaan op de voors en tegens die mij bezig houden. Hier een update van mijn zwangerschap in week 34.  […]

 • Reply zwanger week 33 - Mama met een Blog 6 oktober 2016 at 16:33

  […] Zwanger week 34 […]

 • Reply Anoniem 15 juni 2014 at 12:38

  Lieve meid, wat schruijf je toch altijd leuk, heerlijk om te lezen. Ik visualiseer het altijd en zie je als kipje lekker broeden. Ja, de laatste lootjes, dus nog even genieten voor de hectiek uitbreekt. Ben blij voor je dat kleine puk nu goed ligt. Flink toespreken dat hij zo moet blijven liggen. Lieffie ik bel je van de week. 🙂 xxx.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  Bugaboo of Joolz mamameteenblog.nl
  Bugaboo Of Joolz

  Na aanleiding van mijn vraag over wat voor advies mbt een kinderwagen kan ik melden dat `De Queste` is volbracht!...

  Sluiten