Mijn zwangerschap | Zwanger week 34

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 augustus 2022 by Barbara

Zomer 2014, zwanger week 34. Het was een week van laatste keren.
De laatste keer naar de verloskundige en de laatste week werken. Zwanger van mijn derde en mijn laatste kindje. Alles nog 1 keer meemaken. Nog 1 keer de malle molen in.

zwanger week 34 mamameteenblog.nl
zwanger week 34 mamameteenblog.nl

De laatste keer verloskundige

De laatste keer verloskundige in de vierendertigste week was niet zo veel bijzonders eigenlijk.
Mijn bloeddruk was goed, de hartslag baby is helemaal goed.
En ja, de kleine was gelukkig gedraaid met het hoofdje naar beneden.
Maar de verloskundige stelde ook vast dat ik nog genoeg ruimte heb in week 34, dat betekent dat de kleine nog prima kan draaien. En dat idee heb ik ook wel. Hij draait en beweegt nog volop. Soms heb ik het idee dat hij echt overdwars ligt.
Mmm, een eigenwijze dus.
Maar goed op naar de gynaecoloog volgende week.

Lees hier mijn update van mijn zwangerschap in week 36.

Verlof week 34

Het was deze week ook de laatste week werken, het verlof is begonnen.
Tja, dat vond ik nog best lastig.
Ik heb namelijk leuk werk als doktersassistente en leuke collega’s. Daarnaast werk ik 2 dagen per week en dat voelt voor mij echt als een uitje. Even uit de rompslomp thuis en even geen mama, maar een ander stukje van mijzelf. Het doet mij altijd weer goed.
Maar de laatste weekjes werd het toch fysiek wat zwaarder. De ochtenden beginnen kosten meer tijd, eer ik op volle kracht vooruit ben…met een heavy buik.
Maar Mentaal had ik het echt moeilijk met het idee om mijn collega’s en mijn werk 16 weken te moeten gaan missen.
De inhoud van mijn werk vind ik echt interessant en ondanks dat ik al jaren in het vak zit, leer ik elke week nog veel bij.

Afscheid

Als afscheid hadden ze me echt verrast met lekkere Donuts (jammie!) en ook een leuk cadeautje(zie foto). Lieve collega’s bedankt en tot snel!

zwanger week 34 kleertjes mamameteenblog.nl

Daarnaast ik afgelopen week een onwijs leuk cadeautje van de Bruna toegestuurd! Daar kun je ons gezin als boekengekken niet blijer mee maken! Bedankt Aafke van de Bruna, het boekje wordt nu al gelezen door mijn meisjes.

34 weken zwanger cadeautje mamameteenblog.nl

Maar hoe gaat met je, lukt het een beetje? Dit is zo’n beetje de meest gestelde vraag van afgelopen week.
Eerlijk gezegd gaat het best goed. Ja, het is druk. En soms best een beetje zwaar. Maar ik mag echt niet klagen(niet te veel tenminste).
Op de een of andere manier zijn mijn dochters superlief en heel meegaand.
Wat mij wel opvalt, is dat mijn misselijkheid weer terugkomt. Maar verder best chill.

Ook in mijn hoofd is het rustig. Er is best nog wat te doen in de voorbereidingen voor de kleine. Maar daar moet ik mezelf best toe aanzetten. Ik merk bij mezelf dat ik het ook heerlijk vind om lekker te broeden. Als een kip op haar ei. Heerlijk! Het is zeer waarschijnlijk ook het besef dat het straks best wat druk gaat worden en dat ik nu tijd voor mijzelf moet pakken waar ik kan. Even lekker wegdromen over van alles.
Nog maar een paar weekjes…

3 gedachten over “Mijn zwangerschap | Zwanger week 34”

  1. Lieve meid, wat schruijf je toch altijd leuk, heerlijk om te lezen. Ik visualiseer het altijd en zie je als kipje lekker broeden. Ja, de laatste lootjes, dus nog even genieten voor de hectiek uitbreekt. Ben blij voor je dat kleine puk nu goed ligt. Flink toespreken dat hij zo moet blijven liggen. Lieffie ik bel je van de week. 🙂 xxx.

    Beantwoorden

Plaats een reactie