doktersassistente mamameteenblog.nl

Eén van de leukste beroepen

beroep doktersassistente mamameteenblog.nl
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Gisteren was het een dag voor mijn werkgever en zat ik achter de telefoon als doktersassistente.
Het vak doktersassistente vind ik oprecht 1 van de leukste beroepen die ik mij kan voorstellen.
Het bestaat uit zoveel verschillende facetten, dat het mij nooit verveeld.

Zo heb je de telefoon triage, een manier om door de juiste vragen te stellen aan de patiënt er achter zien te komen hoe urgent een situatie is. Dit vergt een hele hoop geduld, maar ook een zo duidelijk mogelijke manier van communiceren. Een uitdaging om mensen die zich niet lekker voelen te helpen. Ik haal er toch elke keer weer voldoening uit.Een ander facet van het vak zijn de medische handelingen. Hier valt bijvoorbeeld het bloedprikken onder, of het afnemen van uitstrijkjes, maar ook oren uitspuiten of het toedienen van injecties. Bij alle medische handelingen, er zijn nog veel meer, heb je altijd dat stukje menselijk contact. Dat zijn boeiende momenten.

Doktersassistente is sowieso een beroep met veel verschillende mensencontacten.
De mensen die mij wat beter kennen, weten dat ik niet per se mensen om mij heen nodig heb om een leuke dag te hebben, sterker, je kunt mij gerust een week in mijn huis opsluiten en dan nog is de kans erg klein dat ik het mensencontact gemist heb. Ik zal niet snel mij niet snel vervelen met mijzelf.

Je zal wel denken, waarom dan dit beroep? Dat is vrij eenvoudig, ik ben geen mensenhater, ik vind mensen reuze interessant en verrassend. Hoe vaak ik mij niet in iemand vergist heb is ontelbaar.
Die eerste indruk van mensen is maar een dun laagje van wat er werkelijk onder zit. En in dit beroep ontkom je niet aan dat laagje eronder. Ik blijf het fascinerend vinden.

Zo had ik gister op mijn medische handelingen spreekuur een wat oudere dame van ruim in de 70 jaar. Ze kwam met haar rollator de spreekkamer binnen en ze was vreselijk benauwd.
De `lichte` walm van sigarettenrook was niet te ontkennen en al kuchend en kortademig deed ze haar beklag over het tekort aan adem.
Ze kwam niet voor haar longen bij mij, maar ik vroeg toch voorzichtig dat ze vast al wat aan het minderen was met roken. Het lukte haar niet vertelde ze, al zo vaak geprobeerd. Het probleem zat hem in haar eenzaamheid. Wanneer ze in het ziekenhuis lag taalde ze niet naar een sigaret, maar thuis kwamen de muren op haar af.

En langzaam kwam het laagje onder de eerste indruk naar boven. Ze vertelde dat ze 5 kinderen had, maar ze waren allemaal boos op haar. Haar tweede man was niet, op zijn zachts gezegd  niet lief geweest voor haar. Ze had een uitweg gezocht, eieren voor haar geld gekozen zogezegd, en was toen de jongste oud genoeg was om voor zichzelf  te zorgen er vandoor gegaan.

De man lag alweer jaren onder de zoden, maar de pijn was nog lang niet weg. De sigaretten verzachten de eenzaamheid een beetje en de kortademigheid was een kleine prijs hiervoor.

Deze mevrouw is maar 1 van vele verhalen die je te horen krijgt.
En ook hier geeft het voldoening, al kan ik haar situatie niet verbeteren. Ik heb haar geholpen op medisch vlak en ik ben een luisterend oor geweest.
Wanneer ik de deur sluit van mijn werk zit mijn hoofd vol met deze verhalen en ik neem ze mee naar huis.  Moe, voldaan en weer een stukje wijzer.

Het blijft 1 van de leukste beroepen die ik mij kan voorstellen.
Wat is jouw beroep?

 

elsa- prinses mamameteenblog.nl (1)

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

2 gedachten over “Eén van de leukste beroepen”

  1. Doktersassistent is inderdaad een geweldig beroep, ik ben en werk als huidtherapeut en herken zowel het sociale als medische. Je komt de gemeenste mensen tegen die na het derde consult los komen en zeer kwetsbaar en lief blijken. Daarnaast zal ik nooit die dame -echt al op leeftijd a la oma- vergeten die al huppelend binnenkwam en wegging. Wat een levensspirit. Zo wil ik mij later ook voelen. Mensen, een prachtig, bijzonder ras

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
De Blogspiratie Tag Mamameteenblog.nl
De Blogspiratie Tag

Ik werd getagd door Judith van Pinkpress.nl voor deze superleuke Blogspiratie Tag. Bedankt Judith! Hier komt ie: Welke afbeelding heeft voor...

Sluiten