zwanger-week-33-mamameteenblog

Zwanger week 33+ Echo

Zomer 2014. Zwanger, week 33. Het is aftellen geblazen. Nog twee weekjes werken en dan de laatste dingetjes regelen.
Bij de laatste controle van de verloskundige lag onze zoon nog in een stuit.
Maar dat had ik al op de echo gezien een week ervoor.
Ik had al het idee dat deze knul een groot kind gaat zijn en dat werd door de echo bevestigt.
Daarnaast ligt hij lekker met zijn hoofdje omhoog en zijn beentjes gestrekt ernaast.

zwanger-week-33-mamameteenblog

Zwanger van een beweeglijk kind

Het is een heel beweeglijk kind. En elke keer dat ik wat eet of drink, krijg ik direct een reactie.
Ik snap dat heel goed. Een kopje thee op je hoofd of een banaan en wat allemaal niet meer wat ik op een dag naar binnen schuif. Maar dan moet hij zich ook maar lekker omdraaien, heeft hij daar geen last meer van.
Hoewel, dan valt het natuurlijk allemaal op zijn billetjes.De verloskundige zie ik nog 1 keer en daarna ga ik door naar de gyneacoloog in het ziekenhuis.
Mijn vorige bevallingen waren nogal verschillend. De eerste bevalling was van de eerste wee tot de geboorte 3,5 uur. Nogal snel voor een eerste bevalling. Dat was op zich heel fijn, alleen de pijn was wel heftig. Ik kon er niet echt aan wennen en het was vanuit het niks naar volle kracht vooruit. De tweede bevalling duurde iets langer, namelijk 3 dagen. Van de eerste wee tot de keizersnee. De ontsluiting bleef hangen op 5 cm. En tja daar past een ruime acht pond wegende dochter niet doorheen. Een flinke tegenvaller.

 

Een natuurlijke bevalling of een keizersnede

Dat werd dus een keizersnee, helaas.
Het betekent voor deze bevalling dat hij medisch wordt.
Sterker nog ik mag kiezen. Een natuurlijke bevalling of een keizersnede.
Eerlijk gezegd een onmogelijke keuze vind ik. En vanaf het begin van de zwangerschap ben ik ook enorm aan het twijfelen. En switch van de ene keus naar de andere keus.Mijn verloskundige heeft een lichte voorkeur voor een keizersnede. Ik bemerk dat de gynaecoloog, welke ik twee weken geleden heb gesproken een sterke voorkeur heeft om het op de natuurlijke manier te doen.
Goed, ik wik en weeg en zal uiteindelijk een keus (moeten) maken.
Ik zal in mijn volgende blogje wat verder in gaan op de voors en tegens die mij bezig houden.

Zwangerschapsklachten

Wat zijn mijn klachten zover, werd mij pas gevraagd door een lezer(es).

Fysiek:
-Sinds week 32 heb ik bekkenklachten.
-Ik slaap wat minder, maar wel veel dieper.
-Sinds deze week veel meer harde buiken, vooral in de avond.
-Het griepvirus heeft ook bij ons toegeslagen en sinds het weekend zijn we een beetje lam van het niezen, hoesten en proesten en de algehele lamlendigheid.
– Ik merk ook dat ik overdag wat vermoeider ben.

Mentaal:
-Super-vergeetachtig (mommybrain)
-Ben veel bezig met babyklusjes in mijn hoofd.
-En krijg nu ook dat opgejaagde gevoel, joepie
– in combinatie daarmee wordt mijn lontje duidelijk korter.( arme omgeving)

 

Aangekomen?

Regelmatig wordt aan mij gevraagd hoeveel ik ben aangekomen.
Mijn verloskundige weegt niet, wat ik trouwens prima vind. Waarom ik dat prima vind? Ik weet wel wat ik ongeveer woog voordat ik zwanger werd. En probeer tijdens mijn zwangerschap niet al te gek te doen en vooral te luisteren naar mijn lichaam. Thuis sta ik ook niet tussendoor op de weegschaal, wel op het einde trouwens. Bij mijn vorige zwangerschappen werkte dit heel goed. En ben ik gemiddeld 12 kg per zwangerschap aangekomen, wat ik prima vind. Ik bemerk dat ik op deze manier minder bezig ben met mijn gewicht en meer bezig ben met wat mijn lichaam nodig heeft. Wanneer ik honger heb eet ik, en probeer ik ook gezonde keuzes te maken. Deze manier werkt echt supergoed voor mij en ben ik veel minder bezig met mijn gewicht en meer met het genieten van eten.
Ieder voor zich, maar dit werkt echt goed voor mij.

Hieronder volgen nog een paar afbeeldingen van de echo.

Echo week 33

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

2 gedachten over “Zwanger week 33+ Echo”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
zwanger week 31 mamameteenblog.nl
Zwanger week 31

Zomer 2014 zwanger week 31: De tijd vliegt!  Alweer in week 31 van mijn zwangerschap. Wat een tempo zit erin...

Sluiten