Bespaar Continu NL
Zwangerschap

Nee-Kan-Gewoon-Niet, Toch?

3 februari 2014

Het was zo tegen het einde van oktober dat ik mij anders voelde. Niet echt te omschrijven anders. Gewoon anders.
Het zal toch niet…?
Nee, dat kan niet. Toch maar even testen dan? Ik bedoel het duurt nog Dágen voordat ik mijn menstruatie krijg. Maar echt, ik vertrouw het niet. Maar het kan niet. Kan-gewoon-niet.
Nou, ja, allés kan, maar…nee-kan-gewoon-niet.

Nee-Kan-Gewoon-Niet, Toch? mamameteenblog.nl

Wanneer testen?

Drie tot vier dagen voor de menstruatie testen is niet slim, toch? Want stel dat de test negatief is, heb ik dan een betrouwbaar antwoord op mijn vraag?
Nee. Maar… ach nee-kan-gewoon-niet, toch?
Goed, Bar, niet zeuren, toch gewoon doen!

Onzeker word ik ervan. Ik heb een compleet gezin, twee prachtige gezonde dochters. Nog completer?

 

Nee, nog completer?

Ja! Het wordt nog completer. De test is positief! Positiever wordt het waarschijnlijk niet.
Dit bericht moest even bij mij inzinken.
Oké, het verklaart hoe ik mij nù voel. Misschien maar eerst even afwachten of ik niet echt ongesteld wordt. Ik bedoel hoe vaak gaat het niet fout zonder dat je het weet. Dat lees je toch wel eens?

Manlief is relaxed en blij. En ik? Niet.
Ik heb de afgelopen maanden de tijd in stukjes gehakt. Eerst mijn menstruatie afwachten, goed, deze kwam dus niet. Dan nog maar een weekje afwachten. Eh, dan maar de verloskundige bellen. Die adviseerde met klem een echo, voor zo rond de 7 weken. Gewoon even afwachten of er echt wat zit en of er ook een hartje klopt. Lijkt me prima idee. Dan wachten we gewoon nog een weekje of twee. Kan echt van alles gebeuren.

Een garnaal met een kloppend hartje

Hoe ik mij voelde? Waardeloos. Emotioneel wat instabiel. Niet blij en ook niet verdrietig. Fysiek aardig misselijk. En zoo moe en niet lekker.
De echo is duidelijk, een garnaal met een kloppend hartje. Ziet er allemaal goed uit. Maar het is nog vroeg zei de echoscopiste. Dat is zo waar. Het is nog vroeg, het kan nog echt alle kanten uit.

 

Termijn echo 10 weken

Nieuwe afspraak maar, voor een termijnecho, zo rond de 10 weken. Effe afwachten nog.
Komt goed, Bar, blijf ik tegen mezelf zeggen, linksom of rechtsom. Ondertussen ervaar ik de zwangerschapskwaaltjes steeds meer als hinderlijk.
De dagelijkse rompslomp gaat door, de zorg thuis voor mijn meiden, mijn werk, het huishouden. Ondertussen raak ik geobsedeerd door eten. Wat kan ik verdragen en wat absoluut niet en hoe zat dat ook alweer met voedingssupplementen?
Even googelen maar.

 

Een wonder

Na best een fysiek pittige periode is de termijn echo aangebroken. De echo laat mij een prachtig klein mensje zien met alles erop en eraan. Het spartelt en zwemt en heeft er duidelijk zin.
Het enthousiasme van de echoscopiste is aanstekelijk. Wat is dit toch bijzonder en een wonder.

Het wordt gewoon weer een avontuur!
Ja, ik ben zwanger en we krijgen er een derde kindje bij. Iedereen mag het nu weten.

Facebook Comments

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Het aankleedpopje - Mama met een Blog 20 januari 2017 at 15:59

  […] Toen kwam er nog een telg bij de familie. Wat een verassing dat het dit keer een knul werd! Voorzichtig begon ik te dromen over wat er allemaal leuk is aan een klein knulletje. Om mij heen hoorde ik het gemopper aan van mamaˋs die vinden dat er niet zulke leuke jongenskleertjes zijn als dat er voor meisjes zijn. Maar, dacht ik bij mijzelf, dat maakt mij allemaal niet uit, want deze kan ik zelf aan kleden. Ik zag het al helemaal voor mij. Zoˋn heerlijk dandy knulletje, of een lekker stoer mannetje met een mooi kuifje op zijn bolletje. Of wat dacht je van zoˋn vliegeniers jack gecombineerd met..? […]

 • Reply Barbara Barendse 7 februari 2014 at 17:30

  Wat leuk! Gefeliciteerd. Gaat alles goed?

 • Reply Mamarianne 4 februari 2014 at 08:30

  Gefeliciteerd. Hopelijk gaan de kwaaltjes snel weg en kan je er full time van genieten.

 • Reply Sheena 3 februari 2014 at 23:45

  Wat een fijn nieuws 🙂 al kan ik mij voorstellen dat het vreemd moet aanvoelen als het je zo onverwacht overkomt. Maar zo'n wondertje erbij, dat komt helemaal goed :-). Volgens mij zijn we ongeveer even lang zwanger trouwens 🙂

 • Reply Evelyn Mora Figueroa 3 februari 2014 at 18:36

  Yuppie! Mijn allerliefste vriendin is zwanger hoe leuk is dat! Jij heb twee prachtige dochters, ze zijn zoo lief! En nu kom een derde lievertje er bij! Gefeliciteerd lieverd ! Geniet van je zwangerschap, je mag heel erg trots op zijn! Eve ♥

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  Ooit gehoord van Night Terrors?

   Toen mijn oudste dochter ongeveer 2,5 jaar oud was kreeg ze last van nachtelijke huilbuien. Elke avond rond een uurtje...

  Sluiten