Nee-Kan-Gewoon-Niet, toch? Zwanger?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 juni 2024 by Barbara

Het was zo tegen het einde van oktober dat ik mij anders voelde. Niet echt te omschrijven anders. Gewoon anders.
Het zal toch niet? Zwanger?
Nee, dat kan niet. Toch maar even testen dan? Ik bedoel het duurt nog Dágen voordat ik mijn menstruatie krijg. Maar echt, ik vertrouw het niet. Maar het kan niet. Kan-gewoon-niet.
Nu, ja, alles kan, maar…nee-kan-gewoon-niet.

In samenwerking met Deal.nl

zwanger kan gewoon niet mamameteenblog.nl

Wanneer testen?

Drie tot vier dagen voor de menstruatie testen is niet slim, toch? Want stel dat de test negatief is, heb ik dan een betrouwbaar antwoord op mijn vraag?
Nee. Maar… ach nee-kan-gewoon-niet, toch?
Goed, Bar, niet zeuren, toch gewoon doen!

Onzeker word ik ervan. Ik heb een compleet gezin, twee prachtige gezonde dochters. Nog completer?

Nee, nog completer?

Ja! Het wordt nog completer. De test is positief! Positiever wordt het waarschijnlijk niet, ik ben zwanger. 
Dit bericht moest even bij mij inzinken.
Oké, het verklaart hoe ik mij nu voel. Misschien, maar eerst even afwachten of ik niet echt ongesteld wordt. Ik bedoel: hoe vaak gaat het niet fout zonder dat je het weet. Dat lees je toch wel eens?

Manlief is relaxed en blij. En ik?

Niet.

Ik heb de afgelopen periode de tijd in stukjes gehakt. Eerst mijn menstruatie afwachten. Goed, deze kwam dus niet. Dan nog maar een weekje afwachten. Eh, dan maar de verloskundige bellen. Die adviseerde met klem een echo, voor zo rond de 7 weken. Gewoon even afwachten of er echt wat zit en/of er ook een hartje klopt. Lijkt me prima idee. Dan wachten we gewoon nog een weekje of twee.

Lees hier het artikel: Hoeveel weken zwanger?

Kan echt nog van alles gebeuren.

Een garnaal met een kloppend hartje

Hoe ik me voelde? Emotioneel wat instabiel. Niet blij en ook niet verdrietig. Fysiek aardig misselijk. En zo moe en niet lekker.
De echo is duidelijk, een garnaal met een kloppend hartje. Ziet er allemaal goed uit. Maar het is nog vroeg zei de verloskundige. Dat is zo waar. Het is nog vroeg, het kan nog echt alle kanten uit.

Termijn echo 10 weken

Nieuwe afspraak, voor een termijnecho, zo rond de 10 weken. Even afwachten nog.
Komt goed, Bar, blijf ik tegen mezelf zeggen, linksom of rechtsom. Ondertussen ervaar ik de zwangerschapskwaaltjes steeds meer als hinderlijk.
De dagelijkse rompslomp gaat door, de zorg thuis voor mijn meiden, mijn werk, het huishouden. Ondertussen raak ik geobsedeerd door eten. Wat kan ik verdragen en wat absoluut niet en hoe zat dat ook alweer met voedingssupplementen?
Even googelen, maar.

Een wonder

Na best een fysiek pittige periode is de termijn echo aangebroken. De echo laat mij een prachtig klein mensje zien met alles erop en eraan. Het spartelt en zwemt en heeft er duidelijk zin in.
Het enthousiasme van de verloskundige is aanstekelijk. Wat is dit toch bijzonder en een wonder.

Het wordt gewoon weer een avontuur!
Ja, ik ben zwanger en we krijgen er een derde kindje bij. Iedereen mag het nu weten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

4 gedachten over “Nee-Kan-Gewoon-Niet, toch? Zwanger?”

  1. Wat een fijn nieuws 🙂 al kan ik mij voorstellen dat het vreemd moet aanvoelen als het je zo onverwacht overkomt. Maar zo'n wondertje erbij, dat komt helemaal goed :-). Volgens mij zijn we ongeveer even lang zwanger trouwens 🙂

    Beantwoorden
  2. Yuppie! Mijn allerliefste vriendin is zwanger hoe leuk is dat! Jij heb twee prachtige dochters, ze zijn zoo lief! En nu kom een derde lievertje er bij! Gefeliciteerd lieverd ! Geniet van je zwangerschap, je mag heel erg trots op zijn! Eve ♥

    Beantwoorden

Plaats een reactie