meiden en voetbal mamameteenblog.nl

Meiden en Voetbal

Meiden en voetbal. Ik zal eerlijk zijn. Ikzelf en voetbal, mwah.
Ik zie mezelf niet echt lekker ontspannen tegen een balletje trappen voor de fun.
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Snelheid en de kunde om de bal te laten doen wat jij wilt, staan niet echt op mijn talentenlijstje.

 

meiden en voetbal mamameteenblog.nl

 

Meiden en Voetbal

En om nu te zeggen dat ik het leuk vind om voetbal te kijken op televisie. Ook niet echt. Ik zal er niet voor thuisblijven en het ook niet opnemen.
Nu met de wereld kampioenschappen voetbal lijkt er een soort van onderlinge burgerband te ontstaan, een cultureel dingetje zal ik het maar noemen.
Iedereen is blij als een team van 11 mannetjes (die trouwens allemaal miljonair zijn) achter een bal aanrennen en hem in een net scoren. Van de tegenpartij wel te verstaan, een tegenpartij bestaande uit 11  mannetje (ook miljonairs) die er van alles aan doe om te voorkomen dat de tegenpartij de bal in hun net schopt.
En ja, het is gek, maar als dat lukt voel ik die blijheid  ook.
En het zit blijkbaar in de mens, want hoe klein de meiden ook zijn, zij voelen het ook.
Neem bijvoorbeeld de eerste WKwedstrijd. Papa had zijn eigen feestje en ging de wedstrijd op een beamer bekijken bij vrienden.
De meiden en ik hadden het rijk alleen. Ik dacht weet je wat, ik zet lekkere hapjes op tafel en we kijken voetbal, voor zolang als het duurt.Want stilzitten is niet echt hun ding.
Dus zo gezegd, zo gedaan. Hapjes op tafel, televisie aan en zitten maar.

Ik besefte dat dit de eerste keer is voor hun, een voetbalwedstrijd kijken.
Mijn oudste dochter verbaasde mij, dat zij op school al het een en ander had geleerd.
Zo wist ze mij te vertellen dat alleen als ze thuis speelden , de spelers een oranje shirt aan hadden.
Maar verder was alles nieuw voor ze en moest ik wel wat aan ze uitleggen. Ja ik, die er eigenlijk geen bal mee heeft. Maar ik heb zo gelachen.

Een voetbal wedstrijd door de ogen van mijn dochters is grappig.

De opmerkingen zijn oprecht en vaak ook nog wel logisch.
Hier volgen een paar:
– Ah , die meneer is gevallen, krijgt hij nu verband?
– Waar zijn de meisjes eigenlijk?
– Die bruine meneer, die valt steeds…
– Die meneer in het geel, tja die zit er steeds met zn handjes aan de voetbal.
– O nee, dit komt nooit meer goed…
– Ze treuzelen echt veels te veel.
– Hebben we nu al gewonnen, na 10 minuten…
– Nu hebben ze drie keer gescored! Nee schat dat zijn de herhalingen..
– Ik zie papa daar, die meneer heeft hetzelfde haar?
– Is papa`s feestje dan daar?

Maar de mooiste opmerking is van afgelopen wedstrijd. We hadden vrienden die kwamen meekijken en samen met een berg pizza`s zitten we klaar voor de wedstrijd.
Waarop mijn jongste dochter vol overtuiging verteld en wijst naar het beeldscherm dat ze deze film al een keer heeft gezien.

Gelukkig! Toch nog een klein beetje als haar moeder.

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

2 gedachten over “Meiden en Voetbal”

  1. Ach geweldig, ik zie het helemaal voor me. Dat wordt straks met zoonlief en de meiden naar het voetbalveld haha!!! Weer heerlijk geschreven. X mama 🙂

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
merelnest-zwanger-week-36-mamameteenblog
Zwanger week 36

Zomer 2014. Ik lig met mijn ogen dicht in het donker. Ik ben 36 weken zwanger. Moe, maar echt wel...

Sluiten