Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara
Voordat ik besloot mijn persoonlijke reisblog Diabeetopreis.nl te starten, vroeg ik Barbara of ik eens een recept op haar blog mocht delen. Gelukkig mocht dit en ik ging aan de slag met het recept voor Granola, een recept dat ik telkens weer opnieuw maak.
Note: Dit recept bevat geen geraffineerde suikers en is geschikt wanneer je wilt letten op de hoeveelheid suikers die je gebruikt of minder koolhydraten wilt eten. Daarnaast zitten er veel noten en zaden in dit recept, wat bijdraait aan een betere gezondheid.
Lees ook het artikel eens over Simpel Slank voor eten met minder koolhydraten.
Inhoud
Recept voor granola
Bereidingstijd: 5-10 minuten.
Benodigdheden:
- Weegschaal
- Grote kom
- Oven
Ingrediënten:
- 150 gram grove havermout
- 200 gram gemixte ongezouten en ongebrande noten (gemixte noten, cashewnoten en pinda’s, naar persoonlijke smaak)
- 60 gram pitten en zaden (zaden, pittenmix, zonnebloempitten en pompoenpitten)
- 80 gram rozijnen
- 50 gram cranberry’s
- 20 gram gepofte rijst
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels olie, mijn voorkeur heeft walnootolie
- kaneel, kardemom, speculaaskruiden naar wens
Bereidingswijze van Granola:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout samen met de noten, pitten en zaden, ahornsiroop, olie en specerijen in een grote kom. Meng dit goed.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel het mengsel hierover.
Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de plaat na 20 minuten uit de oven en laat de granola afkoelen.
Doe de granola in een bak of pot; voeg hierna de rozijnen, cranberry’s en gepofte rijst toe en meng dit goed.
Nu is de granola klaar om te eten! Lekker met wat yoghurt of Skyr.
Met deze hoeveelheid doe ik ongeveer 2 weken voor 1 persoon.
Welke gezonde ontbijtjes zijn jouw favoriet?
Lees ook:
- Zuurdesembrood bakken bij warm weer of in de tropen | Het recept
- Zo maak je de lekkere, gezonde gerechten voor jouw kind! [TIPS]
- Recept voor een heerlijke vegan sinaasappelbananencake
- Met deze 5 tips krijg je weer een schone barbecue
- Wanneer kies je voor rood, en wanneer voor wit?
- Een kookboek schrijven? Zó doe je dat!
Reacties zijn gesloten.