DIY: Uiltje knutselen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze vakantie nog een leuk knutsel  aan het zoeken? Dit Uiltje knutselen met Sien en Co is makkelijk en toch heel leuk. Als moeder wordt verwacht dat je alles kunt, maar helaas moet ook ik wel eens toegeven dat ik niet alles (alleen) kan. Gelukkig ben ik in één ding wel erg goed en dat is knutselen. En daar ga ik jou vandaag bij helpen. Want hoe leuk is het om samen met je kind aan de slag te gaan en zelf een uil kussentje te maken. En echt, ook jij als niet-creatieveling kan dit maken. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je eenvoudig dit kussentje maakt.

DIY_-Uiltje-knutselen-mamameteenblog.nl_

De benodigdheden voor het knutselen van het uiltje

Om een uil kussentje te maken heb je de volgende dingen nodig:

  • Twee A4 lapjes vilt
  • Restjes rood, wit en zwart vilt
  • Een restje stof
  • Een grijs potlood
  • Katoengaren in de kleur van de A4 lapjes vilt
  • Een naald met scherpe punt
  • Een schaar
  • Vulling
  • Lijm

Zo maak je eenvoudig een uil kussentje

Stap 1

Uil kussen Uiltje Knutselen met Sien en Co knutselblog 1 Mama met een blog

 

Om te beginnen teken je met potlood een eivorm op één van de lapjes vilt. Bovenaan teken je in het midden een driehoek (op de kop) zodat je de oren krijgt. Leg de A4 lapjes op elkaar en knip de vorm van de uil uit. Knip uit het witte vilt grotere rondjes en uit het zwarte vilt kleinere rondjes voor de ogen. Knip uit het rode vilt een driehoek voor de snavel. Knip uit de stof een halve ei vorm voor het buikje.

 

 

Stap 2 

Uil kussen Uiltje Knutselen met Sien en Co knutselblog 5 Mama met een blog

 

Leg de twee uil vormen op elkaar en naai vanaf de onderkant beide lapjes met een rijgsteek rondom vast. Gebruik kleine steken zodat de lapjes straks mooi aan elkaar vastzitten. Laat aan de onderkant een stuk open om de uil te kunnen vullen. Draai de uil binnenstebuiten.

Uil kussen Uiltje Knutselen met Sien en Co knutselblog 8 Mama met een blog

 Stap 3

Uil kussen Uiltje Knutselen met Sien en Co knutselblog 6 Mama met een blog

 

Vul de uil goed op. Eventueel kun je er wat gedroogde rozenblaadjes of lavendel bij doen zodat het uiltje lekker gaat ruiken. Naai de onderkant dicht. Dit doe je door de randen iets naar binnen te vouwen en dan de naald in de vouw in te steken en een rijgsteek te maken. Ga steeds van de ene zijde naar de andere zijde. Hecht aan het eind het draad af. Plak nu het buikje, de ogen en de snavel vast met de lijm en je uil is klaar!

 

 

Uil kussen Uiltje Knutselen met Sien en Co knutselblog 4 Mama met een blog Uil kussen Knutselen met Sien en Co Mama met een blog 

 

Help, wat is een rijgsteek?

De rijgsteek maak je door je naald in het vilt te steken, een stukje verder weer terug en dit vervolgens een paar keer herhalen. Daarna trek je in één keer je naald er door. Herhaal dit zodat je een onderbroken lijn krijgt.

Heel veel knutselplezier

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

1 gedachte over “DIY: Uiltje knutselen”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
De blogger en de blog mamaliefde mamameteenblog
De blogger en de blog: Mamaliefde.nl

Vandaag in de rubriek de blogger en de blog Linda met haar blog Mamaliefde.nl. Op deze mamablog kan je je dagelijks verwonderen...

Sluiten