De blogger en de blog mamaliefde mamameteenblog

De blogger en de blog: Mamaliefde.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vandaag in de rubriek de blogger en de blog Linda met haar blog Mamaliefde.nl. Op deze mamablog kan je je dagelijks verwonderen over de persoonlijke en inspirerende verhalen en ervaringen die te maken hebben met het moederschap. Of het nu gaat om opvoeding, activiteiten, knutsels, recepten of uitstapjes. Je vindt het hier allemaal.

Lees je mee wat Linda heeft beantwoord op haar vragen?

 

De blogger en de blog mamaliefde mamameteenblog

 

De blogger en de blog 1 mamaliefde mamameteenblog

Introductie de Blogger

  • Naam: Linda van Aken
  • Leeftijd: 31
  • Woonplaats en/of Provincie: Delft
  • Beroep: Blogger

 

De blogger en de blog 3 mamaliefde mamameteenblog

Introductie Blog

  • Naam: Mamaliefde.nl
  • Niche: Mama blog
  • Sinds Wanneer: moederdag 2014

Social Media:

 

De  vragen aan Linda van Mamaliefde:

 

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Heel eerlijk; uit verveling 😉 Als er niets op tv is en je een beetje met je laptop op schoot zit kan het zomaar gebeuren dat je een blog begint 😉 Daarnaast had ik wel van het eerste jaar van onze dochter een soort online dagboek bijgehouden, maar daar moest je op een gegeven moment gaan betalen en was echt heel besloten. Op deze manier wilde ik het wat breder trekken en ook tips gaan delen en antwoorden op vragen die ik kreeg.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Op dit moment is dat de keukentafel of nog steeds op de bank. Ik hoop binnen nu en niet al te lang (bewust niet gedefinieerd 😉 ) mijn eigen kantoortje te hebben.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Te veel, dat loopt al snel op naar meer dan 8 uur per dag, ook in het weekend. In principe ben ik er zelfs altijd wel mee bezig.

Wat maakt jou Blog uniek?

Dat het zich echt richt op ouders met kinderen en in principe geen fashion voor vrouwen, make-up en dergelijke.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots? 

Er is niet echt een artikel die er uit steekt. Ik vind het wel altijd bijzonder om te zien hoe een artikel niet alleen goed wordt gelezen maar ook later nog goed scoort via google.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Dat er zoveel komt kijken bij het bloggen; van persreisjes tot en met speelgoedreviews, leuke events, het schrijven, netwerken met andere bloggers, foto’s maken en toch ook wel dat het geld oplevert 😉 Als er iets is wat ik minder leuk vind stel ik dat vaak uit.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Dat je gaat schrijven over wat je denkt dat je lezers willen gaan lezen. Bijvoorbeeld een viral die je zelf interessant vindt delen in je eigen woorden. Een blog onderscheidt zichzelf van een actualiteitensite doordat het ‘eigen’ is. Dat soort onderwerpen kunnen prima gedeeld worden, maar dan via social media. Creëer je een groter bereik maar ‘vervuil’ je niet je eigen blog. Hoeveel bezoekers sommige nieuwtje wel niet kunnen opleveren. Door bij jezelf te blijven schrijf je ook sneller met passie en dat hebben lezers door.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Doorzetten; als je echt iets wilt kan dat. Ook nu nog. Maar je moet er dan wel echt voor gaan. En zodra je serieus aan de slag wilt gaan en er geld mee wilt verdienen het ook echt zien als je onderneming. En vraag maar eens een willekeurige ondernemer hoeveel tijd het heeft gekost om een goedlopend bedrijf op te zetten.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Via Bloglovin’ kan ik eenvoudig andere blogs volgen, als daar interessante titels voorbij komen klik ik door. Blogs die daar regelmatig voorbij komen zijn wel allemaal mamablogs, omdat ze met humor schrijven over herkenbare onderwerpen (zelfde leeftijd kinderen) of heel creatief en inspirerend zijn. Dit zijn onder andere Meervanmir.eualweereennieuwemoederblog.nl, allinmam.com, voormijnkleintje.nl, fulltimemama.nl, pinkit.nl, goodgirlscompany.nl,unicornsandfairytales.be, mamasmetthee.wordpress.com, volgmama.nl, janske.nl en ondeugendespruit.nl. De meesten heb ik ook allemaal ontmoet, en spreek ik ze vrij regelmatig. Dat zorgt toch wel voor meer binding, net zoals je ook bij vriendinnen zou hebben.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Dat zou toch wel Hillary Clinton mogen zijn, ik vind het super interessant hoe zij destijds achter haar man stond en nu zelf in de schijnwerpers staat.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Heel veel zelfvertrouwen; na ontslagen te worden en werkeloos te zijn is het fijn om toch ergens succesvol in te zijn. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om te doen dus is het niet erg om er zoveel mee bezig te zijn. Het brengt me ook veel vrijheid; ik kan het moederschap zo prima combineren.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik wil niet graag de kant op van een online magazine met een hele redactie, maar wil wel graag die bezoekersaantallen met 100.000 of meer bezoekers. Ik ben nu aan het onderzoeken hoe ik kan uitbreiden door meer taken uit te besteden. Zoals een stagiaire (maar moet dan eerst erkend leerbedrijf worden), en betaalde gastbloggers. Er komt namelijk zo ontzettend veel bij kijken dat je het al snel niet meer alleen kan. Toch wil ik bewaken dat het wel echt mijn blog blijft en Mamaliefde. Daarnaast hoop ik dat ik ooit het aanbod krijg voor een perstrip om naar New-York te mogen gaan 😉

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Dat je altijd via de mail een onderwerp kan aandragen om te schrijven. Ik vind het super leuk als ik dat soort verzoeken ontvang.

Wat leuk om je antwoorden te lezen op de vragen, Linda. Ik bewonder enorm je gedrevenheid en het plezier wat je hebt in je blog. Het heeft je ook duidelijk een hoop leuke dingen gebracht. Bedankt!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Esther en haar Blog Mamaisthuis.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
De blogger en de blog mamaisthuis mamameteenblog
De blogger en de blog: Mamaisthuis.nl

Esther en haar blog Mamaisthuis staat deze week in de spotlight in de rubriek De blogger en de blog. Zoals...

Sluiten