Knutselen met de kinderen tijdens de koude winterdagen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 17 februari 2023 by Barbara

Knutselen met de kinderen in de winter mamameteenblog.nl

Het is koud, donker en nat buiten, wat ga je doen met je kinderen om ze te vermaken? Denk eens aan een leuk knutselproject wat je binnen in huis kan uitvoeren. Leuke knutselprojecten voor binnenshuis zijn een geweldige hobby voor ouders en kinderen tijdens de koude wintermaanden.

6 knutselideeën om samen met je kind te ondernemen

Er zijn veel knutselideeën waarmee je samen aan de slag kunt. Bijvoorbeeld plakken en knutselen met papier, houten blokken of stof. Voor dit soort projecten heb je knutselspullen nodig zoals lijm, scharen, verf en versieringen. Laat je kinderen zelfstandig ideeën bedenken en ondersteun hen waar nodig. Samen knutselen is niet alleen leuk, maar ook een goede manier om tijd door te brengen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Knutselen met kinderen is een geweldige hobby die iedereen kan doen! We geven je zes ideeën om samen met je kinderen te doen als het weer buiten koud en druilerig is.

Knutselen met zand

Laat je kinderen mooie beelden van zand maken. Je hebt nodig: zand, lijm en een ondergrond zoals een stuk karton. Laat je kind het zand op de ondergrond leggen en vervolgens vormgeven door de verschillende kleuren zand te mengen of door er patronen in te maken. Plak het zand op de ondergrond met lijm. Zorg dat je dit knutselproject uitvoert in een ruimte waar je het zand eenvoudig kan opruimen, zoals aan de eettafel of in een ruimte met een tegelvloer.

Doe-het-zelf fotolijstje van ijsstokjes

Maak samen met je kind een fotolijst van ijsstokjes. Je hebt nodig: de stokjes van ijsjes, secondelijm, verf, fotopapier en versieringen. Laat je kind de stokjes verven en plak ze vervolgens aan elkaar met secondelijm. Voeg vervolgens de foto en versieringen toe en laat alles goed drogen. Tijdens het knutselen gebruik je een ondergrond die vies mag worden, bijvoorbeeld een houten plank of kleed. Mocht je toch verf of lijm knoeien, dan kun je de secondelijm verwijderen met alcohol of aceton. Ook kan je de lijmresten laten inweken met warm water en zeep, zodat de lijm zachter wordt.

Papieren bloemen maken

Met papier, stift, schaar, lijm en versieringen kun je leuke creaties maken. Gebruik hiervoor verschillende soorten en kleuren papier. Laat je kind de bloemblaadjes uitknippen en vervolgens aan elkaar plakken met lijm. Voeg eventueel versieringen toe, zoals glitters, en laat alles goed drogen.

Figuren van wol maken

Knutselen met wol is heel leuk om te doen samen met je kinderen. Wol is niet meer wollig, sterker nog het is helemaal hot om hiermee te knutselen. Maak leuke dieren of figuren van wol. Je hebt hiervoor nodig: wol, schaar, lijm en eventueel knutselspullen, zoals poppenoogjes. Laat je kind de wol om de vingers wikkelen en knopen maken tot de gewenste vorm is bereikt. Bevestig de stukken aan elkaar met lijm en creëer de meest waanzinnige en kleurrijke figuurtjes.

Lekker kleien

Kleien, kneden, verven. Maak samen met je kind beeldjes van klei. Je hebt nodig: klei, stokjes en verf. Laat je kind de klei vormen tot de gewenste vorm en vervolgens bekleden met stokjes en verf. Laat de klei drogen volgens de verpakkingsinstructies. Kies hiervoor een project om te maken, zoals boerderijdieren of meubelstukken. Voor dit project kun je ook zogenoemd slijm gebruiken. Het samen slijm maken is al een leuke bezigheid, maar ermee knutselen is nog veel leuker!

Papieren vogelhuisjes

Maak samen met je kind vogelhuisjes van papier. Je hebt nodig: papier, schaar, lijm, stiften en versieringen. Laat je kind een vorm uitknippen en vervolgens verven of beplakken met versieringen. Bevestig het vogelhuisje aan elkaar met lijm en voeg eventueel nog extra versieringen toe. Wil je een iets moeilijker project? Kies er dan voor om een houten vogelhuisje te maken.

Delen is lief:

Wanneer heb je een Knutselen met de kinderen tijdens de koude winterdagen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie