Het geluk vinden in kleine dingen | 19+ tips

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

Als we iets hebben geleerd van de afgelopen weken is dat het geluk in kleine dingen kan zitten. Het is gek, maar pas wanneer je het niet meer hebt, weet je pas hoe veel waarde het voor je had. Zo ook deze weken in quarantaine. De vrijheid om te kunnen doen wat je wilde, wanneer je wilde, buiten de deur is even niet mogelijk. En ook al zijn we blij dat we gezond zijn, we ervaren het toch als een gemis, die vrijheid.

geluk in kleine dingen tips mamameteenblog.nl

Ik herken dit ook in de eerste periode na de geboorte van mijn kinderen, toen de roze wolken wegtrokken. Toen de sleur zijn intrede deed en je niet de mogelijkheid had om die te doorbreken. Het voelde toen, zeker bij mijn eerste kind heel heftig.

Mijn houvast werden de kleine momentjes van geluk. De momentjes die ik zelf kon creëren. Het geluk in kleine dingen. Ik kwam erachter dat dat hele andere dingen waren dan dat ik dacht. Dat geluk heel eenvoudig kan zijn.

Voor jullie heb ik er een paar opgeschreven, misschien kun jij ze ook goed gebruiken.

 1. Je eerste kopje koffie in de ochtend.
 2. De geur van een schone was die door je huis zweeft.
 3. Een ongestoorde warme douche van langer dan 10 minuten.
 4. De hele dag in je lievelingsjurk rondlopen.
 5. De rust van de ochtend vlak voor de madness van de maandagochtend routine.
 6. Vers boeket bloemen op tafel met mijn lievelingsbloemen.
 7. Een nieuw blad aan mijn plant die ik van mijn zus heb gekregen.
 8. Een kopje thee met mijn lievelingschocola.
 9. Een ongestoorde nacht rust van ruim 7 uur.
 10. Een Whatsappje van je beste vriendinnetje of je lief op het juiste moment.
 11. Een uurtje langer slapen in de ochtend, omdat manlief de kinderen mee naar beneden neemt.
 12. In slaap vallen in tussen frisse schoongewassen lakens.
 13. Een stukje van je lievelingschocola stiekem in je mond proppen als niemand kijkt.
 14. Koken met je favoriete muziek op en je lievelingsdrankje in je hand.
 15. De eerste zonnestralen op je gezicht op een bankje in onze tuin of balkon (ja, we hebben allebei).
 16. Mijn kinderen die een goede grap uithalen.
 17. De geur van een verse gebakken Finse Plaatkoek door mijn huis heen.
 18. Heerlijk een crea-bea moment te hebben op de bank met een leuk haakpatroon van bijvoorbeeld LoveCrafts. Hier hebben ze veel leuke gratis patronen voor onder andere breien en haken, ook voor de beginner. Een aanrader om eens een kijkje te nemen.
 19. Een half uurtje bezig in mijn tuin met mijn moestuintje. Ja, ik heb weer gezaaid!
 20. In stilte (onmogelijk tijdens quarantaine) een boek lezen. Ik vind de Geisha nog steeds geweldig om te lezen. (ik denk dat ik hem nu 3 keer heb gelezen)

Momentjes van geluk

Met een pasgeboren baby, was ik al blij met 1 van deze momentjes op een dag, maar nu heb ik iets meer regie over mijn tijd, kan ik er makkelijk een paar momentjes per dag creëren.

Zo had ik vorige week mijn nieuwe jurkje binnen van Topvintage.nl, je kent de webwinkel vast wel van de petticoats en de mooie A lijn jurken. Ik heb een jurkje van 1 van mijn favoriete merken King Louie ecovere. Ben er zo blij mee, de hele dag een fijn zittend jurkje aan is echt een geluksmoment voor mij. Dat in combinatie met een koffietje of theetje in de tuin op een bankje, met een stukje chocola is natuurlijk helemaal een geluksmomentje.

Dit alles geeft mij een glimlach. Wat zijn jouw geluksmomentjes op een dag? Misschien zet ik hem wel bij de lijst!

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Het geluk vinden in kleine dingen | 19+ tips”

 1. ’t Zijn inderdaad de kleine dingen die ’t ‘em doen! Mijn geluksmomentjes: helemaal alleen op het strand; de zonsondergang; het ruisen van de zee; de tjirpende krekels; buiten eten met een kaarsje; op het balkon dansen; naar de sterren kijken met leuke mensen online samenwerken; een vitueel wijntje met vrienden; enz. enz. Tjonge, als ik erover nadenk, kan ik niet meer stoppen! 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie