Just another manic monday!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is maandagochtend en het is druk in Huize B. Druk met ontbijt, druk met tassen inpakken en vooral druk met praten. Manic Monday, Wat een gekwek `s-morgens aan de ontbijttafel. Mijn hoofd is nog niet helemaal wakker en de helft van wat er gezegd wordt glijdt dan ook langs mij heen. Poeh, wat een drukte, denk ik weer, en ga verder op de automatische piloot.

maandagochtend jan

Celeste heeft het vandaag wat moeilijk. Haar juffie is ziek en de invalster is niet haar favoriet. Zo af en toe kan ze haar wel hebben, maar nu is vorige week al een volle week voorbij gegaan met de invalster. Het is allemaal wat veel voor haar. Ze protesteert en jammert en zegt dat ze niet naar school wilt. Ik wil niet toegeven, in eerste instantie, maar ik kijk haar aan, zie een verdrietig koppie met twee kringetjes onder de ogen en bezwijk. Ach, het was ook een druk weekend en waarschijnlijk is haar juffie nog niet op school, ze had volgens de berichten een zware griep te pakken. Arme juffie en arme Celeste. Ik probeer een middenweg te vinden, als papa Mylène naar school heeft gebracht, kan hij even een blik in de klas werpen van Celeste en dan weet hij meteen of juffie er weer is. Is ze er, dan breng ik je wat later, is juffie er nog niet dan mag je een dagje thuis blijven, vertel ik haar.

Ach, ze is gewoon erg moe van het weekend, het was best heel erg druk, hoor. Ik hoor het mezelf goed praten. Ondertussen is Mylène het er niet mee eens. Zij heeft een goed idee, als de invalster er is, dan kan zij net zo goed ook thuis blijven. De logica ontgaat me, maar dit gaat mij iets te ver. Ik beredeneer met haar dat ze nu 8 jaar is, een grote meid, en daar gelden geen kleuter regels meer voor. Daarbij heeft ze deze week Cito-toetsen dus ze moet gewoon naar school. Een beetje mopperend en tegenstribbelend trekt ze haar schoenen aan. We hebben niet veel kunnen oefenen voor haar Cito dit weekend, en dat maakt haar wat onzeker, maar ik zeg haar dat ze er plezier in moet hebben en lekker haar best moet doen en wat er dan ook uit komt, ik ben toch wel trots op haar. Dit bericht valt in goede aarde en ze vertrekt met een glimlach op naar school.

Op dat moment hoor ik ook onze kleine man roepen uit zijn bedje. Hij is er ook wel aan toe om eruit  gehaald te worden. Hij was al een tijdje wakker, maar was nog lekker rustig aan het spelen en die tijd heeft hij dan echt nodig om even wakker te worden. Komt meestal wel lekker uit, zo in de ochtend drukte.

Wanneer ik hem uit bed til en de eerste knuffel van hem krijg, merk ik dat hij de dag wel ziet zitten. En met een glimlach op, het is nog geen man van grote en of veel woorden, neem ik hem mee voor het ontbijt. En al peuzelend en keuvelend met Celeste krijgen we bericht dat het juffie nog ziek is. Wat zielig voor het juffie , zeg ik nog, maar Celeste vindt het vooralsnog geen ramp, met een grote glimlach kijkt ze mij aan. Ik glimlach maar terug.

Maandagochtend, denk ik wat onzeker is boodschappenochtend. En met 2 kinders is dat altijd iets meer een uitdaging. Ach denk ik, als ik er maar plezier in blijf houden en mijn best doe, dan kan ik,wat er ook uit komt, best trots zijn op mijzelf. Met een glimlach op mijn gezicht begin ik met mijn lijstje. De week is weer begonnen.

 

 

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
visrecept rode mul
Visrecept: Rode Mul

Afgelopen week was ik even op de Haagse Markt. Voornamelijk sla ik hier de groenten en fruit in, maar soms...

Sluiten