Just another manic monday!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is maandagochtend en het is druk in Huize B. Druk met ontbijt, druk met tassen inpakken en vooral druk met praten. Manic Monday, Wat een gekwek `s-morgens aan de ontbijttafel. Mijn hoofd is nog niet helemaal wakker en de helft van wat er gezegd wordt glijdt dan ook langs mij heen. Poeh, wat een drukte, denk ik weer, en ga verder op de automatische piloot.

maandagochtend jan

Celeste heeft het vandaag wat moeilijk. Haar juffie is ziek en de invalster is niet haar favoriet. Zo af en toe kan ze haar wel hebben, maar nu is vorige week al een volle week voorbij gegaan met de invalster. Het is allemaal wat veel voor haar. Ze protesteert en jammert en zegt dat ze niet naar school wilt. Ik wil niet toegeven, in eerste instantie, maar ik kijk haar aan, zie een verdrietig koppie met twee kringetjes onder de ogen en bezwijk. Ach, het was ook een druk weekend en waarschijnlijk is haar juffie nog niet op school, ze had volgens de berichten een zware griep te pakken. Arme juffie en arme Celeste. Ik probeer een middenweg te vinden, als papa Mylène naar school heeft gebracht, kan hij even een blik in de klas werpen van Celeste en dan weet hij meteen of juffie er weer is. Is ze er, dan breng ik je wat later, is juffie er nog niet dan mag je een dagje thuis blijven, vertel ik haar.

Ach, ze is gewoon erg moe van het weekend, het was best heel erg druk, hoor. Ik hoor het mezelf goed praten. Ondertussen is Mylène het er niet mee eens. Zij heeft een goed idee, als de invalster er is, dan kan zij net zo goed ook thuis blijven. De logica ontgaat me, maar dit gaat mij iets te ver. Ik beredeneer met haar dat ze nu 8 jaar is, een grote meid, en daar gelden geen kleuter regels meer voor. Daarbij heeft ze deze week Cito-toetsen dus ze moet gewoon naar school. Een beetje mopperend en tegenstribbelend trekt ze haar schoenen aan. We hebben niet veel kunnen oefenen voor haar Cito dit weekend, en dat maakt haar wat onzeker, maar ik zeg haar dat ze er plezier in moet hebben en lekker haar best moet doen en wat er dan ook uit komt, ik ben toch wel trots op haar. Dit bericht valt in goede aarde en ze vertrekt met een glimlach op naar school.

Op dat moment hoor ik ook onze kleine man roepen uit zijn bedje. Hij is er ook wel aan toe om eruit  gehaald te worden. Hij was al een tijdje wakker, maar was nog lekker rustig aan het spelen en die tijd heeft hij dan echt nodig om even wakker te worden. Komt meestal wel lekker uit, zo in de ochtend drukte.

Wanneer ik hem uit bed til en de eerste knuffel van hem krijg, merk ik dat hij de dag wel ziet zitten. En met een glimlach op, het is nog geen man van grote en of veel woorden, neem ik hem mee voor het ontbijt. En al peuzelend en keuvelend met Celeste krijgen we bericht dat het juffie nog ziek is. Wat zielig voor het juffie , zeg ik nog, maar Celeste vindt het vooralsnog geen ramp, met een grote glimlach kijkt ze mij aan. Ik glimlach maar terug.

Maandagochtend, denk ik wat onzeker is boodschappenochtend. En met 2 kinders is dat altijd iets meer een uitdaging. Ach denk ik, als ik er maar plezier in blijf houden en mijn best doe, dan kan ik,wat er ook uit komt, best trots zijn op mijzelf. Met een glimlach op mijn gezicht begin ik met mijn lijstje. De week is weer begonnen.

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
visrecept rode mul
Visrecept: Rode Mul

Afgelopen week was ik even op de Haagse Markt. Voornamelijk sla ik hier de groenten en fruit in, maar soms...

Sluiten