Glimlachjes en Knuffels mamameteenblog.nl

Glimlachjes en Knuffels in een Flesje

Glimlachjes en Knuffels in een Flesje mamameteenblog.nl
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is middag en ik ben het een beetje zat vandaag. Stiekem tel ik de uren af totdat mijn kinderen in bed liggen en ik op de bank mag neerploffen. En terwijl ik in de keuken wat rommeltjes sta af te wassen, die niet in de vaatwasser mogen en ik met een glazen fles in mijn handen sta, komt mij oudste dochter de keuken binnen…Met rode blossen op haar wangen en een brandende vraag in haar mond.

Mama? Hallo Mama? MAMA?

Zucht..Ja, schat?

Ik ga flessendoppen sparen, wil jij alle doppen bewaren en verzamelen voor mij?

Waarom wil je die sparen, schat?

Ik ga daar iets hééél erg moois van maken? Dus mam, kun je ze voor mij dan verzamelen?

Natuurlijk wil ik dat doen, lieverd, maar spaar ìk ze dan niet eigenlijk?

Zucht…neehee, jij verzamelt ze en ik bewaar ze boven in mijn kamer in een plastic zak. Heb je misschien al doppen voor mij? Misschien van die plastic flessen in de schuur? Kun je die voor mij pakken?

Eh, nee eigenlijk niet, die horen bij de fles, anders krijgen we er geen statiegeld voor terug!

O, wat jammer, mag ik dan misschien op straat gaan zoeken naar doppen? Dat vind de statie toch niet erg?

Lieve schat, hoeveel doppen denk je precies nodig te hebben?

Ik weet niet, heel veel, ik ga ze op een schilderij plakken en dan ga ik het verven, dat heb ik op internet gezien met het rode televisie-tje (lees: YouTube).

O, dat wordt vast heel mooi! Maar waar ga je die doppen mee vastplakken?

Pfff, dat weet ik nog niet hoor? Dat weet Papa vast wel! Wat doe je moeilijk mama, jij wil toch ook wel eens iets sparen? Spaar jij eigenlijk OOIT wel eens iets?

Eh, even denken..volgens je vader spaar ik schoenen, maar ik denk dat ik voornamelijk glimlachjes en knuffels spaar.

O, echt? En waar bewaar je die dan?

Eh, in dit flesje! En ik houd mijn flesje omhoog.

Dan heb je zeker nog wel een dop nodig? Zegt ze heel zelfvoldaan.

Er valt een stilte…we kijken elkaar aan en moeten allebei ineens heel erg glimlachen. Grote Wijsneus.

I rest my case

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

5 gedachten over “Glimlachjes en Knuffels in een Flesje”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
ben jij een jongens-of een meisjesmama mamameteenblog.nl
Ben jij een jongens-of een meisjesmama?

Ben jij een jongens-of een meisjesmama, denk ik bij mijzelf. Al spelend aan tafel met Liam en zijn auto`s denk...

Sluiten