De blogger en de blog: Reistipsmetkids.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 8 januari 2024 by Barbara

Karlien en haar blog reistipsmetkids.nl, een reisblog voor gezinnen. Waarom? Op mijn blog inspireer ik vaders en moeders (opa’s en oma’s) om op reis te gaan, hun dromen na te jagen. Of hun (klein)kinderen nou groot of klein zijn.

Een blog naar mijn hart! Lees je mee?

de-blogger-en-de-blog-reistipsmetkids.nl mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

 • Naam: Karlien
 • Leeftijd: 32
 • Woonplaats en/of Provincie: Monnickendam
 • Beroep: Bedrijfsjurist

 

 

Introductie Blog

 • Naam: reistipsmetkids.nl
 • Niche: Vakantie, kinderen
 • Sinds Wanneer: september 2015

Social Media:

 • Facebook: reistipsmetkids
 • Instagram: reistipsmetkids
 • Twitter: reistipsmetkids
 • Pinterest: livinglienlife

De  Vragen voor Karlien van Livinglienlife.nl

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

In de zomer van 2015 ontdekte ik de reisblogs en ik ging er steeds meer lezen. Ik vroeg mij af of ik dit ook kon, zo gestructureerd werken en een blog bijhouden. Toen op een dag, in september van dat jaar, ging de knop om en ben ik mijn blog gestart.

Mijn man heeft vroeger grote websites opgezet dus hij hielp en helpt mij met het technische gedeelte. Het schrijven vond ik direct leuk en ik ben iedere dag enthousiast over het bloggen.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Thuis, aan de eettafel. Goed licht, veel ruimte. Als de kids over ruim een jaar allebei op school zitten hoop ik af en toe met mijn laptop in een hip café te zitten. Tot die tijd is de eettafel prima!

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Dat wisselt. Onlangs moest ik bij al mijn gepubliceerde artikelen bepaalde wijzigingen doorvoeren. Dan ben ik veel bezig en dat loopt echt al snel naar meer dan twintig uur per week. Gemiddeld ben ik een uur of vijftien per week bezig met mijn website.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Op een positieve manier schrijf ik over reizen met kinderen. Als ik naar een bestemming ga, bekijk ik de informatie die er online staat en daaruit maak ik op welke informatie mist voor gezinnen. En dat is vaak heel veel! Op vakantie geniet ik uiteraard van de omgeving, maar zoek ik ook continue naar de informatie voor mijn blog. Bijvoorbeeld een artikel over speeltuinen op Curaçao, daar komt veel verkeer via Google op binnen.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Mijn verborgen hoogtepunten van Curaçao! https://reistipsmetkids.nl/top-10-verborgen-hoogtepunten-curacao/ Dit artikel is ontzettend goed ontvangen. Met dit artikel wil ik duidelijk maken dat het eiland meer is dan zon, zee en feest.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het schrijven, de foto’s maken, inspireren. Heel erg veel! Soms ontvang ik enthousiaste reacties van lezers. Een ouder echtpaar bijvoorbeeld. Zij hebben in de jaren tachtig op Curaçao gewoond en gingen voor het eerst weer naar het eiland. Op mijn blog vonden ze veel herkenning en ze konden zich goed voorbereiden. Daar doe ik het voor!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Om over alles te schrijven, voor iedereen. Het eerste jaar wilde ik kijken wat ik van bloggen vind. Als ik na een jaar door wilde gaan, zou ik het serieuzer nemen. Daarom heb ik nu, een jaar later, het reizen met kinderen losgemaakt van de andere artikelen over kinderen. Daar start ik een tweede site voor (facebook.com/gezondmetkinderen). Op mijn site Reizenmetkidstips richt ik mij specifiek op het reizen en de vakanties met kinderen. Erg leuk want de inspiratie neemt alleen maar toe.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Mark van NaarCuracao.com helpt mij als het gaat om SEO goed op weg. Hij geeft mij waardevolle tips! Simpele tips waardoor ik mijn site beter inricht op de vindbaarheid.

Daarnaast toch ook de relevantie: zorg dat al je artikelen met het onderwerp van je blog te maken hebben.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Wegvanhetnoorden.nl lees ik graag. Dit stel reist vaak naar Amerika, zij schrijven leuk en maken prachtige foto’s!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Gezinnen die besluiten te emigreren of op een lange wereldreis gaan. Er is altijd één van de twee die liever gaat en enthousiaster is. Hoe overtuig je de ander?

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Zoveel! Enthousiasme, blijdschap, een leven naast werk en de kids. Daarnaast ben ik dit jaar op twee persreizen geweest. En de contacten met andere bloggers zijn ook top.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Als ik eerlijk ben naar mijzelf dan wil ik van mijn blog(s) een bedrijf maken. Werk maken van je grootste hobby is het mooiste dat er is. En dan zou ik vaker op persreis willen.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Sinds deze zomer heb ik een grote hobby op het water: windsurfen. Naast het plezier in het windsurfen maakt het vakanties nog leuker. In het buitenland windsurfen, waardoor je een extra reisdoel hebt. Hiervoor wil ik graag terug naar Sal, Kaapverdië. Dit is een waanzinnige plek voor het windsurfen. Net als Bonaire, maar dichterbij ook Engeland en Portugal!

Een reisblog voor gezinnen met zoveel tips! Zo fijn! Heerlijk om te lezen! Het enthousiasme spat ervan af! 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Roelina, Roelina.nl.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Plaats een reactie