de-blogger-en-de-blog-reistipsmetkids.nl mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: Reistipsmetkids.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Karlien en haar blog reistipsmetkids.nl, een reisblog voor gezinnen. Waarom? Op mijn blog inspireer ik vaders en moeders (opa’s en oma’s) om op reis te gaan en dromen na te jagen. Of hun (klein)kinderen nou groot of klein zijn.

Een blog naar mijn hart! Lees je mee?

de-blogger-en-de-blog-reistipsmetkids.nl mamameteenblog.nl de-blogger-en-de-blog-reistipsmetkids.nl mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Karlien
  • Leeftijd: 32
  • Woonplaats en/of Provincie: Monnickendam
  • Beroep: Bedrijfsjurist

de-blogger-en-de-blog-reistipsmetkids.nl mamameteenblog.nl 2

Introductie Blog

Social Media:

 

De  Vragen voor Karlien van Livinglienlife.nl

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

In de zomer van 2015 ontdekte ik de reisblogs en ik ging er steeds meer lezen. Ik vroeg mij af of ik dit ook kon, zo gestructureerd werken en een blog bijhouden. Toen op een dag, in september van dat jaar, ging de knop om en ben ik mijn blog gestart.

Mijn man heeft vroeger grote websites opgezet dus hij hielp en helpt mij met het technische gedeelte. Het schrijven vond ik direct leuk en ik ben iedere dag enthousiast over het bloggen.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Thuis, aan de eettafel. Goed licht, veel ruimte. Als de kids over ruim een jaar allebei op school zitten hoop ik af en toe met mijn laptop in een hip café te zitten. Tot die tijd is de eettafel prima!

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Dat wisselt. Onlangs moest ik bij al mijn gepubliceerde artikelen bepaalde wijzigingen doorvoeren. Dan ben ik veel bezig en dat loopt echt al snel naar meer dan twintig uur per week. Gemiddeld ben ik een uur of vijftien per week bezig met mijn website.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Op een positieve manier schrijf ik over reizen met kinderen. Als ik naar een bestemming ga bekijk ik de informatie die er online staat en daaruit maak ik op welke informatie mist voor gezinnen. En dat is vaak heel veel! Op vakantie geniet ik uiteraard van de omgeving maar zoek ik ook continue naar de informatie voor mijn blog. Bijvoorbeeld een artikel over speeltuinen op Curaçao, daar komt veel verkeer via Google op binnen.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Mijn verborgen hoogtepunten van Curaçao! https://reistipsmetkids.nl/top-10-verborgen-hoogtepunten-curacao/ Dit artikel is ontzettend goed ontvangen. Met dit artikel wil ik duidelijk maken dat het eiland meer is dan zon, zee en feest.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het schrijven, de foto’s maken, inspireren. Heel erg veel! Soms ontvang ik enthousiaste reacties van lezers. Een ouder echtpaar bijvoorbeeld. Zij hebben in de jaren tachtig op Curaçao gewoond en gingen voor het eerst weer naar het eiland. Op mijn blog vonden ze veel herkenning en ze konden zich goed voorbereiden. Daar doe ik het voor!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Om over alles te schrijven, voor iedereen. Het eerste jaar wilde ik kijken wat ik van bloggen vind. Als ik na een jaar door wilde gaan, zou ik het serieuzer nemen. Daarom heb ik nu, een jaar later, het reizen met kinderen losgemaakt van de andere artikelen over kinderen. Daar start ik een tweede site voor (facebook.com/gezondmetkinderen). Op mijn site Reizenmetkidstips richt ik mij specifiek op het reizen en de vakanties met kinderen. Erg leuk want de inspiratie neemt alleen maar toe.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Mark van NaarCuracao.com helpt mij qua SEO goed op weg. Hij geeft mij waardevolle tips! Simpele tips waardoor ik mijn site beter inricht op de vindbaarheid.

Daarnaast toch ook de relevantie: zorg dat al je artikelen met het onderwerp van je blog te maken hebben.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Wegvanhetnoorden.nl lees ik graag. Dit stel reist vaak naar Amerika, zij schrijven leuk en maken prachtige foto’s!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Gezinnen die besluiten te emigreren of op een lange wereldreis gaan. Er is altijd één van de twee die liever gaat en enthousiaster is. Hoe overtuig je de ander?

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Zoveel! Enthousiasme, blijdschap, een leven naast werk en de kids. Daarnaast ben ik dit jaar op twee persreizen geweest. En de contacten met andere bloggers zijn ook top.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Als ik eerlijk ben naar mijzelf dan wil ik van mijn blog(s) een bedrijf maken. Werk maken van je grootste hobby is het mooiste dat er is. En dan zou ik vaker op persreis willen.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Sinds deze zomer heb ik een grote hobby op het water: windsurfen. Naast het plezier in het windsurfen maakt het vakanties nog leuker. In het buitenland windsurfen, waardoor je een extra reisdoel hebt. Hiervoor wil ik graag terug naar Sal, Kaapverdië. Dit is een waanzinnige plek voor het windsurfen. Net als Bonaire maar dichterbij ook Engeland en Portugal!

Een reisblog voor gezinnen met zoveel tips! Zo fijn! Heerlijk om te lezen! Het enthousiasme spat ervan af! 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Roelina, Roelina.nl.

Ps. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!
Altijd de laatste berichten in je mailbox?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
de blogger en de blog mamameteenblog
De Rubriek de Blogger en de Blog!

Kende jij ze allemaal al? De eerste 20 bloggers van de rubriek de blogger en de blog. Toen ik deze rubriek...

Sluiten