De blogger en de blog: Gewoon-Wij.be

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

In de blogger en de blog Kimberley aan het woord, over haar en haar blog Gewoon-Wij.be. Een blog begonnen als een dagboek van moeder met haar gezin, maar gaandeweg ligt het accent van de blog meer op thuisonderwijs. Toch blijven ook andere onderwerpen aan bod komen. Vandaar dat de blog ook ‘thuisonderwijs en meer’ heet.

Een interessante blog, die ik al een tijdje volg. En waar ik heel benieuwd ben naar de antwoorden.

De blogger en de blog gewoon wij mamameteenblog.nl 1

Introductie de Blogger

  • Naam: Kimberley Janssens
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie Stekene, Oost-Vlaanderen (België)
  • Beroep: mama

 

 

 

De blogger en de blog gewoon wij mamameteenblog.nl 2

Introductie Blog

  • Naam: Gewoon-Wij.be
  • Niche: thuisonderwijs en meer (autisme, ouderschap, het leven, …)
  • Sinds Wanneer: Ik blog al sinds 2010 maar dan op een andere blog. Gewoon Wij zelf bestaat nu sinds een goed jaar.

Social Media:

 

De  Vragen aan Kimberley over Gewoon Wij:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik ben begonnen met bloggen omwille van de problematiek bij onze zoon. Ik wilde toen mijn gedachten en gevoelens kwijt en wat feedback krijgen.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Het liefst buiten, helemaal alleen in een zonnetje. In realiteit zit ik in mijn keuken steeds omgeven door 4 kinderen.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

20 uur minimum, vaak veel meer.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Thuisonderwijs in België is niet zo heel gekend en er is ook niet zo heel veel over geweten. Dat maakt dat mijn blog op dat vlak vrij uniek is. Daarnaast is hij heel persoonlijk, ik zal zelden (tot nooit) platte blogs schrijven zonder gevoel. Alles is steeds vanuit eigen gevoel en beleving geschreven.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Als mijn masker valt. Niet omdat het de meeste bezoekers had en ook niet omwille van de positieve commentaren want er waren zelfs best veel negatieve, maar vooral omdat het buiten mijn comfortzone was. Ik gaf mezelf volledig bloot in hoe zwaar het leven kan zijn met autisme als volwassene.
https://gewoon-wij.be/2016/08/08/als-mijn-masker-valt/

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Zonder twijfel het schrijven zelf!

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

De race om het aantal bezoekers, het fixeren daarop. Het schrijven naar hoop op samenwerkingen.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Blijf jezelf!

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik vind de blog van Kijk, mama! Super leuk om te volgen. Het is een kleinere blog, maar heel persoonlijk en die doen het altijd goed bij mij. http://kijkmama.nl/

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Niet dat ik een super fan ben ofzo, ik hoor ze gewoon graag bezig maar ik zou heel graag Koen Wauters eens ontmoeten om te achterhalen of hij in het echte leven net zo joviaal en tof is als hij overkomt in media. Ik zou vooral ook willen weten hoe hij volhoudt om alles te combineren.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Nieuwe fijne contacten met andere bloggers, herkenning, begrip, …

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik heb een hele tijd gehoopt op samenwerkingen en meer bezoekers, maar ik heb geleerd dat het bloggen daar helemaal niet om draait. Ik hoop dus vooral plezier te mogen blijven hebben in het bloggen.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Niets. Ik heb autisme, ben mama van 4 en geef ze thuisonderwijs. Ik heb niet zo’n ontzettend spannend leven 😉

Nog een woord van Barbara:

Zoals ik al eerder schreef volg ik je al een tijdje. Wat mij trekt in je blog is hoe je persoonlijk schrijft over de situaties die je tegenkomt met je gezin en je kracht en kwetsbaarheid die je daarbij durft te laten zien. Dat raakt mij enorm. Maar ook het thuisonderwijs is een onderwerp wat mij enorm interesseert. Bedankt voor het meedoen.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Nicole en haar Blog Everyday-Life.nl.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.