Tip: Fly me to the Moon in het Omniversum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

Afgelopen week waren we op een echte première: De première van de animatiefilm Fly me to the moon in het Omniversum, een heerlijke feelgood film over de eerste maanlanding in 1969. Het was een bijzondere première, want voor het eerst in de geschiedenis van het Omniversum speelt hier nu een animatiefilm.

fly me to the moon omniversum mamameteenblog

Fly me to the moon

In 1969 reisden de astronauten Armstrong, Aldrin en Collins naar een plek waar tot dan toe nog niemand was geweest: de maan. Fly me to the Moon neemt je mee terug naar dat historische moment. Maar de astronauten zijn niet alleen…
De drie jonge vliegjes, de ondernemende Nat, de slimme IQ en de grappige Scooter maken hun droom waar door stiekem mee te vliegen met die eerste reis naar de maan. Ze komen voor veel spannende uitdagingen te staan die de reis in gevaar brengen. Zouden ze de missie kunnen redden?

Fly me to the Moon is een grappige en spannende film voor het hele gezin en is Nederlands/Vlaams gesproken.

Wat vonden wij ervan

Wij vonden het een leuke film. Zoals mijn oudste dochter zei, ze houdt niet van films met geweld en bloed. Dat komt in deze film ook niet voor. Het is een film van 50 minuten en de ervaring in een bioscoop met een koepelscherm als het Omniversum is dat je toch even moet wennen aan het filmdoek. Er is zoveel te zien en er is niet een plek waar je in 1 keer overzicht hebt over de film, dus je kijkt echt van links naar rechts. Dat is ook de charme van een koepelscherm, maar is voor je ogen best vermoeiend.

De film zelf is erg mooi getekend. De maanlanding zelf is heel indrukwekkend en de vergezichten van de maan naar de aarde zijn adembenemend. Ik zag mijn kinderen met open mond ernaar kijken. De vliegen: Nat, IQ en Scooter zijn de vrolijke noot in het verhaal en geven ook meteen de les mee wat echte vriendschap inhoudt.

Daar de film 50 minuten duurt is er niet veel tijd om echt diep in te gaan op het verhaal, maar daar is deze film ook niet echt voor bedoeld. Het is voornamelijk genieten van al het moois dat voorbijkomt en boeit zelfs de jongste kijker, is mijn ervaring.

Het Omniversum

De film Fly me to the moon draait vanaf morgen, 18-02-2017 in het Omniversum. De aanvangstijden zijn om 11.00 uur en om 15.00 uur, maar controleer altijd nog even op de site voor eventuele wijzigingen. Een kaartje kost voor een volwassene € 10,75 en voor een kind € 8,75. Er is gratis parkeerplek, maar bij drukte is deze snel bezet. Er zijn uitwijkmogelijkheden in de straat erachter, maar hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Voor bezoekersinformatie kun je hier terecht.

 

Het Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm koepelscherm geprojecteerd. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem. Ronduit Spectaculair dus!

Dus als je nog nooit in het Omniversum bent geweest dan is dit een leuke gelegenheid voor een kennismaking.

Tip: En als je dan toch in Den Haag bent, het Museon bevindt zich naast het Omniversum op loopafstand.

Extra info

Voor een voorproefje kun je hier vast de Trailer bekijken:

Ben jij al eens in het Omniversum geweest? Wellicht een leuke tip voor de Voorjaarsvakantie!

1 gedachte over “Tip: Fly me to the Moon in het Omniversum”

Plaats een reactie