Op zoek naar de wildernis in je eigen achtertuin | Film Backyard Wilderness

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 mei 2024 by Barbara

Hoe goed ken jij je eigen achtertuin? De vraag waar het om draait in de film de Backyard Wilderness, vanaf deze week te zien in het Omniversum in Den Haag. Een prachtige natuurfilm met een krachtige boodschap waar afgelopen woensdag de première van was en waar ik samen met de kinderen bij mocht zijn. Een waar feestje voor ons, want behalve dat wij fan zijn van het Omniversum, houden mijn kinderen ook enorm van natuurfilms.

BACKYARD WILDERNESS OMNIVERSUM MAMAMETEENBLOG.NL

De film Backyard Wilderness

De film neemt je mee naar een gezin die woont in Amerika. Hun 11-jarige dochter is meer bezig haar telefoon dan met haar omgeving. Doordat ze een scriptie voor school moet maken wordt haar duidelijk hoe bijzonder de natuur is in haar eigen achtertuin. Door middel van de vier seizoenen zie je hoe het leven zich in de achtertuin van deze familie ontvouwt.

De boodschap is om je mobiel neer te leggen. Hoe? Door naar naar buiten te gaan en te kijken naar al het moois van de natuur in je omgeving. Behalve het camerawerk is de 50 minuten durende film op het grootdoek extra indrukwekkend.

Daar ik zelf een groot fan ben van fotografie en camerawerk bekeek ik de hele film met een grote glimlach. De film werd vijf keer bekroond bij de Giant Screen Awards. Bij de prestigieuze SMASH Awards zelfs zes maal, onder meer voor beste onderwerp, beste camerawerk en beste visuele effecten. Maar ook de kinderen waren enorm onder de indruk van al de indrukwekkende filmbeelden en schattige dieren die voorbij komen. Tijdens het Rotterdams Wildlife Filmfestival in oktober ontving de film the Kids Choice Award. Niet zomaar een film dus.

Het resultaat is trouwens dat mijn kinderen sinds gister de tuin niet meer uit te krijgen zijn en dat er met een potje arme insecten verzamelt wordt. (Alles ten behoeve van de bewustwording zullen we maar zeggen).

Missie geslaagd!

Lekker naar buiten

Ben je geïnspireerd en wil je ook naar deze film? Je kunt alle informatie op deze website vinden. Ook ontvang je een leuk informatief boekje over uitstapjes die je kunt maken in de buitenlucht in de omgeving van zuid-Holland. Een aantal uitstapjes ken ik al en zijn echt de moeite waard!

Mocht je door de regen genoodzaakt zijn om je binnen te moeten vermaken, is het Museon naast het Omniversum een leuke optie. Ook een leuke tip voor de voorjaarsvakantie om ze te combineren!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie