Grote tuin? Zo haal je alles eruit!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

inspiratie voor een grote tuin mamameteenblog.nl

Heb je de luxe van een grote tuin? Genieten maar: velen zullen jaloers op je zijn. Tegelijkertijd kan het best moeilijk zijn om een grote tuin in te richten. Wat kun je nu eigenlijk met al die ruimte? Met deze tips helpen we je op weg.

Dieren in de tuin

Heb je al eens gedacht aan dieren in de tuin? Het kan absoluut een verrijking van je leven zijn! En een grote tuin is hier een uitgelezen plek voor. Praktisch kan het trouwens ook zijn. Zo kun je iedere dag genieten van verse eitjes, als je kippen in de tuin neemt. Zorg meteen voor een goed kippenhok, waar de kippen in kunnen rusten. Maar er zijn nog meer dieren om aan te denken. Vind je bijvoorbeeld konijnen ook zo schattig en lief? In een grote tuin kunnen ze een plezierig leven leiden. Laat ze wonen in een konijnenhok met ren, zodat er voldoende bewegingsruimte is. Konijnen hebben het liefst een vriendje, want ze worden eenzaam als ze alleen zijn. Kies daarom meteen voor twee of drie konijnen!

Groen voor een grote tuin

Plaats lekker veel planten in je tuin. Je hebt er ruimte voor. Het is goed voor het milieu en voor dieren, zoals vogels en insecten. Maar ook jij hebt er baat bij: met een grote tuin als groene oase, kom je volledig tot rust zodra je naar buiten stapt. Wat een heerlijk gevoel! Met een slim tuinplan kun je van het vroege voorjaar tot het late najaar bloemen laten bloeien in je tuin. En wissel verder af tussen bijvoorbeeld hoge bomen en lage plantjes. Zo ga je voor een gevarieerd geheel, waar je niet op uitgekeken raakt.

Je kunt ook een leuk thema gebruiken in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een mediterrane tuin met bijpassende planten. Of een tuin in de stijl van een Engelse cottage.

Moestuin beginnen

Misschien heb je wel de ambitie om een moestuin te starten! Verdiep je hierin en ga ermee aan de slag. Het is een feest om zelf groenten en fruit te verbouwen, en vervolgens te kunnen eten. Bepaalde gewassen groeien gemakkelijk en snel, zoals tomaten (zet ze wel op een zonnige plek!) en slasoorten. Hier kun je mee starten, om het vervolgens steeds een stukje verder uit te bouwen. Nog een hoekje over in de tuin? Begin hier ook meteen een composthoop, waar je weer baat bij hebt voor bijvoorbeeld de mest. Een grote moestuin kost trouwens wel veel tijd om bij te houden: het is goed om je hier bewust van te zijn. Maar uiteraard kun je ook met een kleine moestuin aan de slag gaan.

Zithoek in een grote tuin

Natuurlijk wil je ook goed kunnen relaxen in je tuin. Besteed daarom de nodige aandacht en liefde aan het inrichten van een zithoek. Plaats hem naast het huis, of juist wat verder in de tuin. Als de tuin echt ruim is, kun je zelfs aan meerdere hoekjes denken. Stel vast wat je hier wilt doen: is een grote dinertafel belangrijk of ga je juist voor loungestoelen om op te hangen? De keuze is geheel aan jou – richt de tuin van je dromen in!

inspiratie voor een grote tuin nodig mamameteenblog.nl

Plaats een reactie