Op deze 3 manieren krijg je een natuurlijke tuin

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

trend natuurlijke tuin mamameteenblog.nl

Hoewel er een lange tijd een trend gaande was van strakke tuinen met veel tegels, maakt de natuurlijke trend momenteel een comeback. Het plaatsen van meer planten in de tuin en het gebruik van meer natuurlijke materialen komt steeds vaker terug. Hoewel het natuurlijke nooit helemaal uit de mode raakt, vergeten we soms dat dit een van de mooiste vormen kan zijn in de tuin. Daarnaast kun je met veel natuurlijke materialen om je heen een stuk beter ontspannen en genieten van je buitenruimte. We geven je graag wat tips om dit te versterken in je tuin.

De omranding

Je kunt je tuin afscheiden van andere tuinen of de weg middels een grote stenen muur, maar hier word je natuurlijk niet echt blij van. Veel mensen bedekken die stenen muur juist door grote tuindoeken te plaatsen of er planten tegenaan te zetten, maar je kunt natuurlijk ook met een andere omranding beginnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten tuinschutting of een grote haag? Op die manier start je direct goed met de basis en kun je gewoon genieten van je omranding als onderdeel van je tuin, in plaats van deze weer te bedekken.

Natuurlijke vloer in een natuurlijke tuin

Als je de omranding van de tuin een natuurlijke uitstraling hebt gegeven, is het tijd voor de vloer. Je kunt deze natuurlijk volledig betegelen, maar daar doe je een natuurlijke tuin echt tekort mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een afwisseling tussen tegels, gras en een houten vlonder? Middels terras vlonderplanken kun je heel gemakkelijk een mooie vlonder bouwen, welke je als terras kunt gebruiken naast de rest van de tegels en het gras. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig graszaad kopen waardoor je dit zeer snel een groen gazon kunt aanleggen. Hiermee zorg je voor een speelse afwisseling, waarbij je de nadruk legt op het natuurlijke. Ideaal!

De aankleding

Met de aankleding van de tuin kun je helemaal losgaan, want er zijn zoveel manieren om meer natuurlijke materialen in je tuin toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van meubilair van teakhout of grote borders met heel veel groen? Misschien kun je wel een mooie appelboom in je tuin plaatsen of een mooie klimop roos die prachtige bloemen geeft in de lente en zomer. Kortom, laat je vooral lekker gaan op dit onderdeel, want niets extra’s is te veel van het goede.

3 tips natuurlijke tuin Mamameteenblog.nl (1)
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie