Mijn schoenen-dilemma met mooi weer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is gek weer, het is namelijk ineens heel warm, bloedje heet. En dat is best gek voor mei, want de zomer is nog niet echt begonnen. Maar ik klaag niet, nee, ik vind het heerlijk. Lekker met mijn blote voeten door het huis en door de tuin. Daar kan ik echt heel blij van worden. Mijn kindjes ook trouwens. Het liefst op blote voeten door het leven zonder schoenen. Ik heb alleen wel heel gevoelige voetzolen, zodra ik met mijn voeten over grint of schelpjes loop, al is het er maar 1, dan voelt het heel onprettig. Dus buiten mijn huis heb ik graag wat aan mijn voeten. Maar wat draag je met mooi weer aan je voeten?

schoenen espadrilles mamameteenblog

Flip-flops of Espadrilles?

Een paar lekker zittende sneakers, flip-flops, de niet altijd even charmante birckenstocks of een paar mooie espadrilles. Ik vind het altijd een beetje lastig met dit weer. In de ochtend is het nog wat frissig en in de middag is het hartstikke warm. Kijk je kleding kan je er nog op aanpassen, een paar laagjes over elkaar en het probleem is opgelost, fashionabel opgelost. Maar schoeisel kan je niet in laagjes aantrekken, dus je beslissing in de ochtend is vaak ook bepalend voor de hele dag. Dat betekent ijsklompjes in de ochtend of zweetkakkies in de middag. Lastig toch?

Het meisje uit mijn klas met de stevige schoenen.

Ik moet dan denken aan een meisje uit mijn klas. Die droeg altijd dezelfde stevige, donkerblauwe schoenen naar school. Warm weer, koud weer, regen of storm het maakte niet uit. Ik kan mijn niet herinneren dat ze ooit een paar vrolijke slippertjes droeg, of een paar hippe gympen. Misschien dachten haar ouders dat ze moeilijke voeten had, of waren haar ouders van het zeer praktische type. Ik hoor het ze zeggen: “Kijk liefje, deze schoenen kunnen altijd, bij elke broek en bij elk weertype. Zo handig! En het scheelt ook weer in de knip.”

Mijn IKEA-kast

Wonderlijk, ze werd er eigenlijk nooit mee gepest. Ze was hartstikke aardig trouwens, maar echt heel fashionable was ze ook niet. Nu moet ik niet aan haar denken omdat ik vind dat ze zulke mooie, handige schoenen had. Maar wanneer ik `s-morgens voor mijn kast sta, mijn IKEA-kast met een speciale schoenenla, vraag ik me af wat zij nu al zal trekken aan haar voeten? Nu ze een grote meid is, die zelf mag beslissen over haar schoenen, wat trekt zij nu aan? Ik hoop een paar mooie vrouwelijke schoenen, zoals pumps of espadrilles.

hummels sneakers gympenfluisteraar mamameteenblogOf toch liever een paar leuke sneakers.

 

 

 

Ik kijk in mijn kast met mijn schoenen en ik kijk in de kast van mijn kinderen naar hun schoenen. Wat een luxe, we kunnen elke dag van de week een ander paar schoenen dragen. Hoog, laag, open of dicht. Zoveel keuze en dan te bedenken dat we het liefst op blote voeten lopen….

Dit artikel bevat afbeeldingen van shutterstock.com

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

12 gedachten over “Mijn schoenen-dilemma met mooi weer”

 1. ik was ook altijd het type van zulke stevige schoenen, moest ook wel want ik had toen in mijn kindertijd ook de “geweldige” steunzolen van de schoolarts/orthopeed. Die steunzolen moesten ook wel in iets stevige schoenen want ik kreeg toen altijd van zulke metalen/stalen steunzooltjes (zijn er nu bijna niet meer), maar waren toen de standaard evennals zulke rood/oranje plastic dingen, Heb ze in mijn pubertijd wat vervloekt. Tijdens de gym had ik ze niet in de schoenen want ik schaamde mij eigenlijk wel voor die dingen. Een meisje uit mijn klas had ze ook en werd bij het omkleden er altijd mee geplaagd. Daar ik toch al niet de modernste was qua kleding en schoeisel moet je de kat ook niet op het spek binden (was mijn moeder het overigens niet mee eens), maar zij hoefde het dan ook niet mee te maken en aan te horen. Maar die goede schoenen van Piedro, Renata en Bunnies kreeg ik dus ook. Duur schoeisel met los en uitneembaar voetbed waar dan de steunzooltjes voor in de plaats werden gelegd. Een ruime schoenenkeuze had ik dus ook niet. 1 paar aan en 1 paar op reserve (het liefst een (half)maatje groter op reserve vanuit de uitverkoop). En dan in de meest gangbare kleuren als donkerblauw, donkerbruin en zwart. De toen door de meiden veel gedragen collegeschoenen of witte klompjes kreeg ik vanuit huis niet. Niet goed voor de voeten en pasten de steunzooltjes niet in.

  Beantwoorden
 2. Herkenbaar. Het arme meisje had misschien inderdaad moeilijke voeten. Of ouders die inderdaad praktisch waren. Ik ben de afgelopen week al 5x geswitcht van schoenen.

  Beantwoorden
  • Ja, moeilijke voeten zou zeker kunnen! Hoewel het in die tijd ook heel ‘hip’was om ‘goede’schoenen aan te doen bij je kinderen. Het weer is wel een goed excuus voor veel schoenen 😉

   Beantwoorden
 3. Ik ben dus zo iemand die het hele jaar met enkellaarsjes loopt en net als dat meisje uit je klas droeg ik als kind ook al altijd stevige schoenen. Niet omdat mijn ouders dat praktisch vonden, maar omdat steunzolen in slappe gympen geen nut hebben. En nu krijg ik binnenkort mijn eerste orthopedische schoenen, dus helemaal geen dilemma meer wat voor schoenen ik aan moet. Alhoewel ik ook nog wel wat paar ‘rolstoelschoenen’ heb, dus stiekem toch nog wel wat keuze.

  Beantwoorden
  • Ik vermoed nu inderdaad dat ze misschien steunzolen erin heeft gedragen. Ze droeg ze zeker met flair, want dat had ze volop. Een beetje keuze is wel fijn in schoenen, maar dat het goed voor jou zit is nog belangrijker! Bedankt voor je reactie 😉

   Beantwoorden
  • Jacqueline,
   Wat voor steunzooltjes had jij dan? Ook die metalen/stalen met z’n knikleertje of die rood/oranje plastic dingen? Zeker ook via de orthopeed en de orthopedisch-instrumentenmaker? Jij ze al lang, ook in je kindertijd?

   Beantwoorden
   • Als kind had ik inderdaad ook van die metalen dingen. Rood/oranje heb ik niet gehad. Die ik nu heb, zijn van leer en kurk of zoiets.
    Toen via orthopeed en orthopedisch instrumentmaker, nu via revalidatiearts en orthopedisch instrumentmaker.

    Beantwoorden
    • Jacqueline,
     Dan werden de (metalen) steunzolen toen zeker ook direct na het consult bij de orthopeed aangemeten door de orthopedisch-instrumentenmaker in de naastgelegen aanmeetruimte/gipskamer. Wat heb ik dat wat verwenst het steunzolen dragen tijdens mijn jeugd en het constant maar weer aanmeten van nieuwe. . En de duur werd door de orthopeed telkens opgerekt. Eerst tot mijn 10e, tot mijn 12e , tot mijn 16e en uiteindelijk werd het “levenslang”. En daar ging je dan maar weer met je goede fatsoen voor het aanmeten van nieuwe en het maken van gipsafdrukken van de voeten (jij ook altijd gipsafdrukken of anders?). Jij toen zeker ook om de haverklap nieuwe aangemeten gekregen (soms wel 2x per jaar) omdat je dan weer uit de “oudjes” was gegroeid. En dan altijd die lompe kinderschoenen van Piedro, Renata en Bunnies met een los en uitneembaar voetbed waar de zolen voor in de plaats dienden te worden gelegd. Hoe vond jij eigenlijk altijd die metalen? Ach ze hadden ook wel iets, misschien qua vorm en model wel beter dan de hedendaagse dingen. Bij het aanmeten zei mijn moeder er toen altijd bij dat het smalle moesten zijn, anders pasten ze niet in de smalle corrrectieschoenen van Piedro/Renata/Bunnies en had je deze binnen de kortste keren uit elkaar getrapt. Jij ook smalle voeten en die smalle steunzooltjes?

     Beantwoorden
     • We dwalen een beetje af van het onderwerp waar Barbara’s artikel om ging. ? Als je het niet erg vindt, laat ik het hier even bij. Zo interessant zijn mijn ervaringen met steunzolen ook weer niet.

Plaats een reactie

error: Content is protected !!

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.