Mijn schoenen-dilemma met mooi weer

31 mei 2017

Het is gek weer, het is namelijk ineens heel warm, bloedje heet. En dat is best gek voor mei, want de zomer is nog niet echt begonnen. Maar ik klaag niet, nee, ik vind het heerlijk. Lekker met mijn blote voeten door het huis en door de tuin. Daar kan ik echt heel blij van worden. Mijn kindjes ook trouwens. Het liefst op blote voeten door het leven zonder schoenen. Ik heb alleen wel heel gevoelige voetzolen, zodra ik met mijn voeten over grint of schelpjes loop, al is het er maar 1, dan voelt het heel onprettig. Dus buiten mijn huis heb ik graag wat aan mijn voeten. Maar wat draag je met mooi weer aan je voeten?

schoenen espadrilles mamameteenblog

Flip-flops of Espadrilles?

Een paar lekker zittende sneakers, flip-flops, de niet altijd even charmante birckenstocks of een paar mooie espadrilles. Ik vind het altijd een beetje lastig met dit weer. In de ochtend is het nog wat frissig en in de middag is het hartstikke warm. Kijk je kleding kan je er nog op aanpassen, een paar laagjes over elkaar en het probleem is opgelost, fashionabel opgelost. Maar schoeisel kan je niet in laagjes aantrekken, dus je beslissing in de ochtend is vaak ook bepalend voor de hele dag. Dat betekent ijsklompjes in de ochtend of zweetkakkies in de middag. Lastig toch?

Het meisje uit mijn klas met de stevige schoenen.

Ik moet dan denken aan een meisje uit mijn klas. Die droeg altijd dezelfde stevige, donkerblauwe schoenen naar school. Warm weer, koud weer, regen of storm het maakte niet uit. Ik kan mijn niet herinneren dat ze ooit een paar vrolijke slippertjes droeg, of een paar hippe gympen. Misschien dachten haar ouders dat ze moeilijke voeten had, of waren haar ouders van het zeer praktische type. Ik hoor het ze zeggen: “Kijk liefje, deze schoenen kunnen altijd, bij elke broek en bij elk weertype. Zo handig! En het scheelt ook weer in de knip.”

Mijn Ikeakast

Wonderlijk, ze werd er eigenlijk nooit mee gepest. Ze was hartstikke aardig trouwens, maar echt heel fashionabel was ze ook niet. Nu moet ik niet aan haar denken omdat ik vind dat ze zulke mooie, handige schoenen had. Maar wanneer ik `s-morgens voor mijn kast sta, mijn ikeakast met een specialeschoenenla, vraag ik me af wat zij nu al zal trekken aan haar voeten? Nu ze een grote meid is, die zelf mag beslissen over haar schoenen, wat trekt zij nu aan? Ik hoop een paar mooie vrouwelijke schoenen, zoals pumps of espadrilles.

hummels sneakers gympenfluisteraar mamameteenblogOf toch liever een paar leuke sneakers.

 

 

 

Ik kijk in mijn kast met mijn schoenen en ik kijk in de kast van mijn kinderen naar hun schoenen. Wat een luxe, we kunnen elke dag van de week een ander paar schoenen dragen. Hoog, laag, open of dicht. Zoveel keuze en dan te bedenken dat we het liefst op blote voeten lopen….

Dit artikel bevat afbeeldingen van shutterstock.com

 

Comments

comments

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 2 juni 2017 at 12:33

  Bij mooi weer draag ik het liefst mijn Birkenstocks in Jezus model. Die geven me een gevoel van vrijheid en blote voeten.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Nieuwe hangmatMy Profile

  • Reply Barbara 2 juni 2017 at 12:43

   Birckenstocks zijn inderdaad altijd fijn! En komt heel dicht bij het blote gevoel voor mij…maar zonder blijft het fijnst.

 • Reply Jeanine 31 mei 2017 at 19:27

  Herkenbaar. Het arme meisje had misschien inderdaad moeilijke voeten. Of ouders die inderdaad praktisch waren. Ik ben de afgelopen week al 5x geswitcht van schoenen.
  Jeanine onlangs geplaatst…Komt er nog een vierde, en wanneer weet je of je gezin compleet is?My Profile

  • Reply Barbara 2 juni 2017 at 12:46

   Ja, moeilijke voeten zou zeker kunnen! Hoewel het in die tijd ook heel ‘hip’was om ‘goede’schoenen aan te doen bij je kinderen. Het weer is wel een goed excuus voor veel schoenen 😉

 • Reply Jacqueline 31 mei 2017 at 13:48

  Ik ben dus zo iemand die het hele jaar met enkellaarsjes loopt en net als dat meisje uit je klas droeg ik als kind ook al altijd stevige schoenen. Niet omdat mijn ouders dat praktisch vonden, maar omdat steunzolen in slappe gympen geen nut hebben. En nu krijg ik binnenkort mijn eerste orthopedische schoenen, dus helemaal geen dilemma meer wat voor schoenen ik aan moet. Alhoewel ik ook nog wel wat paar ‘rolstoelschoenen’ heb, dus stiekem toch nog wel wat keuze.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Hoe is het nu met… Martine?My Profile

  • Reply Barbara 2 juni 2017 at 12:50

   Ik vermoed nu inderdaad dat ze misschien steunzolen erin heeft gedragen. Ze droeg ze zeker met flair, want dat had ze volop. Een beetje keuze is wel fijn in schoenen, maar dat het goed voor jou zit is nog belangrijker! Bedankt voor je reactie 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  Tong tong fair malieveld mamameteenblog
  Back to my roots op de Tong Tong Fair in Den Haag

  Elk jaar vind ik het weer een feestje, ons bezoekje aan de Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag. Dit...

  Sluiten