Uitgaanstip: Het Pit Veiligheidsmuseum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 27 september 2023 by Barbara

Afgelopen zondag was het een bijzondere dag in het PIT-veiligheidsmuseum in Almere. Er was namelijk een echte Meet & Greet met Chase en Marshall van Paw Petrol, de kinderserie van Nickelodeon. Namens Mameteenblog.nl gingen Merel en haar gezin van  mamablog Lotus Writings, een bezoek brengen aan dit interactieve museum. 

pit veiligheidsmuseum 4 mamameteenblog.nl

Veiligheidsmuseum PIT Almere

Is je kind dol op alles wat te maken heeft met de ambulance, brandweer en politie in Nederland? Ga dan naar Veiligheidsmuseum PIT in Almere voor een uitgebreide, interactieve tentoonstelling. Van buiten zie je al verschillende museumstukken staan, zoals goed bewaard gebleven oude brandweer- en politiewagens. Binnen lijkt de zaal in eerste instantie wat klein. Als je overal kort kijkt, kun je dan ook na een uur alweer buiten staan.

pit veiligheidsmuseum 3 mamameteenblog.nl

Maar de charme zat hem voor mij in de details: de korte uitleg op bordjes bij de voertuigen lezen, het bekijken van historische auto’s (zowel van buiten als van binnen) en bovendien een heel interessant interactief deel van de tentoonstelling. Bovendien ben je historica voor het leven, mijn hart begon toch een beetje sneller te kloppen bij het zien van al dat erfgoed.

pit veiligheidsmuseum 2 mamameteenblog.nl

Bij binnenkomst kregen we vijf pasjes, waarmee je binnen bepaalde spellen kan activeren. Jassen konden we gelukkig kwijt in de garderobe (waar je voor € 1,00 borg een toepasselijk kluisje kon huren); en daarna liepen we de zaal in. Kinderen mochten zich verkleden als ambulancemedewerker, brandweerman of agent, maar die van ons gingen liever op ontdekking. Vooral Rose leefde zich uit, samen met June. Terwijl onze peuter vooral lol had in het bezichtigen van de auto’s, vond June het leuk om de spellen uit te proberen en bekeek de filmpjes aandachtig.

pit veiligheidsmuseum paw petrol mamameteenblog.nl

De tentoonstelling was echter niet het enige waar we veel plezier aan beleefden. Gistermiddag organiseerde het museum namelijk ook een heuse meet & greet met Chase en Marshall van Paw Patrol – de hitserie op Nick Jr. Rose is er helemaal weg van en vond het dus fantastisch om met ze te knuffelen en op de foto te gaan. Ze waren er niet zomaar: vanaf 5 februari kun je bij Veiligheidsmuseum PIT een speciale Paw Patrol speurtocht doen. Dit houdt in dat je op vijf plekken in het museum een activiteit kan doen die goed aansluit op de belevingswereld van kinderen van 2-6 jaar.

Aanrader?

De komst van Chase en Marshall zorgde natuurlijk voor drukte in het museum en de aanwezigheid van veel kleine kinderen. Ik vermoed dat als we met June samen waren gegaan, we nog veel langer hadden kunnen rondlopen. De tentoonstelling was namelijk zeker ook voor haar leeftijd (10 jr.) heel geschikt. Gelukkig maar, ze was vooraf een beetje bang dat het te kinderachtig zou zijn. Door de drukte konden we niet alle geluidsbanden goed horen, maar ik denk dat je hier op een rustige dag echt een flinke tijd zoet kan zijn. Wat ons betreft dus een goed bestede zondagmiddag!

Ben jij nu ook enthousiast?

Hier nog wat belangrijke informatie over het museum. Het museum is elke maandag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Maar controleer altijd even van tevoren of je in de vakantie niet voor een gesloten deur staat.

Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het museum makkelijk te bereiken. Op de site staat een heldere routebegeleiding. 

Entreeprijzen

Volwassenen (vanaf 13 jaar): €9,50
Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): €27,50
Begeleider mindervalide: gratis

Bestel nu alvast je toegangsbewijs online. Deze dienst is niet beschikbaar voor de kortingstarieven en groepstarieven. Neem u online ticket altijd geprint mee naar het museum.

Het adres:

Veiligheidsmuseum PIT
Schipperplein 4
1315 SB Almere

Het hele jaar door zijn er leuke activiteiten zoals de politie weken van 21 januari t/m 2 april 2017 en is er nu een speurtocht van Paw Petrol voor de kleintjes, die je in 30 minuten laat kennismaken met de verschillende veiligheidsdiensten.

1 gedachte over “Uitgaanstip: Het Pit Veiligheidsmuseum”

Plaats een reactie