De blogger en de blog: MamaScrapelle.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 14 juni 2023 by Barbara

In de blogger en de blog Ellen aan het woord met haar blog MamaScrapelle.nl. Een leuke blog waar je allerlei avonturen zult vinden die Ellen als werkende thuisblijfmama en pedagoog meemaakt. Hersenspinsels, kook en restaurant tips en DIY-projecten. Een bezige bij met veel hobby’s en afwisselende bezigheden.

Ben je ook benieuwd wat haar antwoorden zijn?

De blogger en de blog Mamascrapelle Mamameteenblog.nl 1
  • Naam: Ellen Snuverink
  • Leeftijd: 35
  • Woonplaats en/of Provincie: Delft
  • Beroep: Gastouder
  •  

 

 

  • Naam: MamaScrapelle
  • Niche: Mamablog, Creatieve Blog,
  • Sinds Wanneer: juni 2015

Social Media:

De  Vragen aan Ellen en haar blog MamaScrapelle:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ooit gaf ik creatieve workshops en organiseerde ik regelmatig evenementen voor mijn werk. Als gastouder doe ik veel creatieve dingen met de kinderen en lees ik veel boeken voor en wordt er natuurlijk met het nodige speelgoed gespeeld. Ik kwam in contact met Linda van Mamaliefde.nl die ook gastouder was en zij spoorde mij aan om te beginnen!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Op de bank, zoals nu, of aan de tafel werk ik achter de laptop. Foto’s maak ik overal en creatieve dingen bedenken gaan de hele dag door overal waar ik ben!

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

De ene week meer dan de andere week. Maar ik denk toch gauw zo’n 8 à 10 uur voor 7 blogs. Nu reken ik uren die ik bezig ben met creatieve dingen uitwerken voor de kinderen niet mee overigens omdat ik dat als mijn werk van een gastouder zie. Daar is het mooi van meegenomen dat ik tussendoor foto’s maak en alleen nog maar een DIY-instructie hoef te schrijven.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Omdat ik ìk ben! Haha. Zo’n 80 % van de blogs gaat over DIY en kinderboeken. Dat is voor volgers met kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar erg interessant denk ik. Daarnaast blog ik over uitstapjes en tips en restaurants. Ik denk dat de combinatie kinderboeken en DIY-creativiteit wel redelijk uniek is.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Over de zand en water tafel.   Niet zozeer over de blog zelf eigenlijk, maar meer de combinatie. De blog wordt gevonden via Google in de zomer maanden en ik heb hem bijna helemaal zelf gemaakt met een klein beetje hulp van de opa’s die meer toekeken en soms een tip gaven.

En als ik een tweede mag noemen de complete lijst van de plus Bricks supermarktactie van vorige jaar. https://www.mamascrapelle.nl/complete-lijst-plus-bricks/ ik was eerst helemaal niet van plan deze te schrijven, maar doordat de Plus supermarkt gewoon niet kon vertellen welke Bricks er allemaal waren is deze lijst uit noodzaak geboren. Ook van dit jaar is het weer mijn best bekeken blog!

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Nieuwe producten uitproberen! Met stip op nummer 1. De monsterdozen bijvoorbeeld of de maaltijdboxen. Maar ook nieuwe voorleesboeken voor de kinderen vind ik altijd erg leuk om te doen. Toch altijd spannend hoe ze reageren.

Daarnaast vind ik het altijd leuk om mijn creaties met andere mensen te delen die daar misschien weer inspiratie van opdoen.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Oh, ik zal vast niet altijd foutloos schrijven. Tja, ik ben ook maar een mens denk ik dan! En ik had vorig jaar opeens een dip omdat ik de drang had/ voelde dat ik elke dag moest bloggen. Nu blog ik gemiddeld 4 keer per week en soms is dat wat minder dan een andere keer en soms wel opeens 7 dagen achter elkaar als ik veel heb te vertellen en meegemaakt.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Let op je stopwoorden! En lees je blog altijd even terug voor je hem online gooit. Beide tips van Linda gehad trouwens.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Mamaabc.be een leuke Belgische blogster die ik door de bloghops heb leren kennen!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Uhm geen idee!

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

… een nog meer gevulde boekenkast :p , leuke uitstapjes met manlief en dochterlief en een heerlijke uitlaatklep! Ik blog namelijk in eerste instantie gewoon voor mij zelf en dat er mensen zijn die dit willen lezen vind ik het allergrootste geschenk!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik hoopte dit jaar op de 3000 unieke volgers per maand te zitten, maar raak de 4000 al aan. Dus op naar de 5000 unieke bezoekers per maand  in 2017 zou ik zeggen!

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik ben een enorme regeltante die altijd in is voor gekke ideeën en gezellige uitstapjes. Ohw ja en ik hou van goodiebags!!!

Nawoord van Barbara:

Bedankt voor het invullen van de antwoorden op mijn vragen. Dat gevoel dat je moet bloggen ken ik ook, dan weet ik dat mijn balans zoek is en dat ik misschien even een beetje moet afremmen. Zodra het gevoel weg is stroomt ik ook weer over van creativiteit

Het is inderdaad zo dat ik ook niet veel blogs ken die de combinatie Boeken en DIY hanteert. Dat geeft je wel een unieke niche. Leuk ook om te lezen! Nogmaals bedankt, Ellen!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Silvy en haar Blog MeerdaneenMama.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats een reactie