De blogger en de blog Mamascrapelle Mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: MamaScrapelle.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

In de blogger en de blog Ellen aan het woord met haar blog MamaScrapelle.nl. Een leuke blog waar je allerlei avonturen zult vinden die Ellen als werkende thuisblijfmama en pedagoog meemaakt. Hersenspinsels, kook en restaurant tips en DIY projecten. Een bezige bij met veel hobby’s en afwisselende bezigheden.

Ben je ook benieuwd wat haar antwoorden zijn?

 

De blogger en de blog Mamascrapelle Mamameteenblog.nl

 

De blogger en de blog Mamascrapelle Mamameteenblog.nl 1 Introductie de Blogger

  • Naam: Ellen Snuverink
  • Leeftijd: 35
  • Woonplaats en/of Provincie: Delft
  • Beroep: Gastouder

De blogger en de blog Mamascrapelle Mamameteenblog.nl 2Introductie Blog

  • Naam: MamaScrapelle
  • Niche: Mamablog, Creatieve Blog,
  • Sinds Wanneer: juni 2015

Social Media:

 

De  Vragen aan Ellen en haar blog MamaScrapelle:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ooit gaf ik creatieve workshops en organiseerde ik regelmatig evenementen voor mijn werk. Als gastouder doe ik veel creatieve dingen met de kinderen en lees ik veel boeken voor en wordt er natuurlijk met het nodige speelgoed gespeeld. Ik kwam in contact met Linda van Mamaliefde.nl die ook gastouder was en zij spoorde mij aan om te beginnen!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Op de bank, zoals nu, of aan de tafel werk ik achter de laptop. Foto’s maak ik overal en creatieve dingen bedenken gaan de hele dag door overal waar ik ben!

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

De ene week meer dan de andere week. Maar ik denk toch gauw zo’n 8 à 10 uur voor 7 blogs. Nu reken ik uren die ik bezig ben met creatieve dingen uitwerken voor de kinderen niet mee overigens omdat ik dat als mijn werk van een gastouder zie. Daar is het mooi van meegenomen dat ik tussendoor foto’s maak en alleen nog maar een DIY instructie hoef te schrijven.

Wat maakt jou Blog uniek?

Omdat ik ìk ben! Haha. Zo’n 80 % van de blogs gaat over DIY en kinderboeken. Dat is voor volgers met kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar erg interessant denk ik. Daarnaast blog ik over uitstapjes en tips en restaurants. Ik denk dat de combinatie kinderboeken en DIY creativiteit wel redelijk uniek is.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Over de zand en water tafel. http://www.mamascrapelle.nl/water-en-zandtafel-diy/  Niet zozeer over de blog zelf eigenlijk maar meer de combinatie. Hij wordt vaak gevonden via google in de zomer maanden en ik heb hem bijna helemaal zelf gemaakt met een klein beetje hulp van de opa’s die meer toekeken en soms een tip gaven.

En als ik een tweede mag noemen de complete lijst van de plus Bricks supermarktactie van vorige jaar. http://www.mamascrapelle.nl/complete-lijst-plus-bricks/ ik was eerst helemaal niet van plan deze te schrijven maar doordat de Plus supermarkt gewoon niet kon vertellen welke Bricks er allemaal waren is deze lijst uit noodzaak geboren. Ook van dit jaar is het weer mijn best bekeken blog!

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Nieuwe producten uitproberen! Met stip op nummer 1. De monsterdozen bijvoorbeeld of de maaltijdboxen. Maar ook nieuwe voorleesboeken voor de kinderen vind ik altijd erg leuk om te doen. Toch altijd spannend hoe ze reageren.

Daarnaast vind ik het altijd leuk om mijn creaties met andere mensen te delen die daar misschien weer inspiratie van opdoen.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ohw, ik zal vast niet altijd foutloos schrijven. Sja, ik ben ook maar een mens denk ik dan! En ik had vorig jaar opeens een dip omdat ik de drang had/ voelde dat ik elke dag moest bloggen. Nu blog ik gemiddeld 4 keer per week en soms is dat wat minder dan een andere keer en soms wel opeens 7 dagen achter elkaar als ik veel heb te vertellen en meegemaakt.

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Let op je stopwoorden! En lees je blog altijd even terug voor je hem online gooit. Beide tips van Linda gehad trouwens.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Mamaabc.be een leuke Belgische blogster die ik door de bloghops heb leren kennen!

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Uhm geen idee!

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

… een nog meer gevulde boekenkast :p , leuke uitstapjes met manlief en dochterlief en een heerlijke uitlaatklep! Ik blog namelijk in eerste instantie gewoon voor mij zelf en dat er mensen zijn die dit willen lezen vind ik het allergrootste geschenk!

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Ik hoopte dit jaar op de 3000 unieke volgers per maand te zitten, maar raak de 4000 al aan. Dus op naar de 5000 unieke bezoekers per maand  in 2017 zou ik zeggen!

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Ik ben een enorme regeltante die altijd in is voor gekke ideeën en gezellige uitstapjes. Ohw ja en ik hou van goodiebags!!!

Nawoord van Barbara:

Bedankt voor het invullen van de antwoorden op mijn vragen. Dat gevoel dat je moet bloggen ken ik ook, dan weet ik dat mijn balans zoek is en dat ik misschien even een beetje moet afremmen. Zodra het gevoel weg is stroomt ik ook weer over van creativiteit

Het is inderdaad zo dat ik ook niet veel blogs ken die de combinatie Boeken en DIY hanteert. Dat geeft je wel een unieke niche. Leuk ook om te lezen! Nogmaals bedankt, Ellen!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Silvy en haar Blog MeerdaneenMama.

 

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
pit veiligheidsmuseum 4 mamameteenblog.nl
Museum Tip voor Kinderen: Pit Veiligheidsmuseum en Meet en Greet met Paw Petrol

Afgelopen zondag was het een bijzondere dag in het PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Er was namelijk een echte Meet &...

Sluiten