fbpx
tips houd je schoenen langer mooi en die van je kinderen! mamameteenblog.nl

Met deze tips houd je je schoenen langer mooi en die van je kinderen!

Sale juli 2019

Het seizoen slaat weer om. De dichte schoenen komen weer uit de kast. De laarzen en de sneakers staan daarna weer ‘netjes’ bij de voordeur opgesteld. Eerst krijgen de schoenen een schoonmaak en poets beurt  voordat ze aangaan. Lukt niet altijd, maar het helpt wel om de schoenen wat langer netjes te houden. En dat is met jongen kinderen best een klus. Welke ouder heeft nog nooit de nieuwe gympen terug gezien in een afgetrapte staat na één dagje school? Of één uurtje buitenspelen? Nou, hmm? 

Met deze tips houd je je schoenen langer mooi en die van je kinderen! mamameteenblog.nl

Ok, misschien ben ik de enige, en het is ook niet handig om kinderen meteen nieuwe schoenen aan te laten trekken naar school of zelfs maar een uurtje buitenspelen. Maar soms (vaak) zijn mijn kinderen sneller dan het licht, of in elk geval dan dat ik ben. Dus. Tips zijn handig. Tips zijn fijn. En ik gebruik ze allemaal.

Bij deze een paar goede tips die ook voor de schoenen van jouw kind een langer leven kunnen brengen. En mocht jij nog een goede tip hebben? Laat hem weten in de comments onderaan!

Tips voor mooie schoenen

Magic Erasers

Ik ben groot fan van deze sponsjes, en gebruik ze voor heel veel verschillende klusjes. Maar voor heel veel vlekken op je kleding is het echt een wondermiddel. Even er zachtjes overheen poetsen met het sponsje en voilà, de vlek is verdwenen. Alleen je moet wel snel zijn met behandelen van de vlek, hoe langer de vlek kan intrekken hoe lastiger het wordt om hem eruit te krijgen!

Maak gebruik van meubelstiften

Echt superideaal om eventuele diepe beschadigingen aan je schoenen te verdoezelen zijn de meubelstiften. Die werken echt ideaal voor je pumps en leren schoenen! En werken zoveel beter dan gewone stiften.

Gebruik een vuilafstotende spray

Deze truc heeft me al menigmaal gered. Denk aan feestje, kinderen, dure schoenen en een grasveldje met modder. Ik had geen andere schoenen bij me, maar gelukkig wel de schoenen met een fijne spray ingespoten, die ik in huis had voor mijn bank. Ik kan wel zeggen dat dit goed helpt, ook bij witte gympen!

Verkleurde zolen? Gebruik een zacht gummetje

Zijn de lichte zolen van uw schoenen of gympen verkleurd? Probeer het er eens af te gummen met een gummetje, zo krijg je de ergste verkleuring er weer een beetje af. Als u schoenen heeft met witte zolen dan zult u na verloop van tijd merken dat de zolen gelig kleuren. Witte rubberen zolen en zonlicht zijn een horror story: het licht laat de zolen verkleuren en van wit gaan de zolen langzaam naar allerlei tinten geel.

Hak en zolen regelmatig controleren

Om te voorkomen dat je je eigen schoenen kapot loopt, is het belangrijk dat je hak en zolen niet versleten zijn. Controleer daarom regelmatig de onderkant  van je schoen op slijtageplekken en breng ze op tijd naar de schoenmaker voor reparatie.

Wissel je schoenen regelmatig af

Het is fijn als je de mogelijkheid hebt om je schoenen ook af en toe af te wisselen, zo kunnen de schoenen ook wat luchten en loop je ze minder snel uit. Af en toe een prop kranten in je leren schoenen of sneakers doen, wil helpen om eventueel vocht en zweet op te nemen. Ook schoenspanners zijn handig om de vorm van je schoenen te behouden.

Schoenen poetsen

En als laatste deze oldskool tip, het ouderwets je schoenen poetsen. Het houdt het leer in goede conditie en stoot het vuil sneller af. Zeker de moeite waard om een goed schoenpoetssetje aan te schaffen.

Tot zover de tips voor het langer mooi houden van je schoenen en gympen van jezelf en/ of je kinderen.

Ook interessant om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

2 gedachten over “Met deze tips houd je je schoenen langer mooi en die van je kinderen!”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
reis geboekt visum aanvragen mamameteenblog
Familiereizen | Hoe vraag je snel een visum aan?

Nu school weer is begonnen en we met zijn allen onze draai weer proberen te vinden, kijken we terug op...

Sluiten