tips houd je schoenen langer mooi en die van je kinderen! mamameteenblog.nl

Met deze tips houd je je schoenen langer mooi en die van je kinderen!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het seizoen slaat weer om. De dichte schoenen komen weer uit de kast. De laarzen en de sneakers staan daarna weer ‘netjes’ bij de voordeur opgesteld. Eerst krijgen de schoenen een schoonmaak en poets beurt  voordat ze aangaan. Lukt niet altijd, maar het helpt wel om de schoenen wat langer netjes te houden. En dat is met jongen kinderen best een klus. Welke ouder heeft nog nooit de nieuwe gympen terug gezien in een afgetrapte staat na één dagje school? Of één uurtje buitenspelen? Nou, hmm? 

Met deze tips houd je je schoenen langer mooi en die van je kinderen! mamameteenblog.nl

Ok, misschien ben ik de enige, en het is ook niet handig om kinderen meteen nieuwe schoenen aan te laten trekken naar school of zelfs maar een uurtje buitenspelen. Maar soms (vaak) zijn mijn kinderen sneller dan het licht, of in elk geval dan dat ik ben. Dus. Tips zijn handig. Tips zijn fijn. En ik gebruik ze allemaal.

Bij deze een paar goede tips die ook voor het schoeisel van jouw kind een langer leven kunnen brengen. En mocht jij nog een goede tip hebben? Laat hem weten in de comments onderaan!

Tips voor mooie schoenen

Magic Erasers

Ik ben groot fan van deze sponsjes, en gebruik ze voor heel veel verschillende klusjes. Maar voor heel veel vlekken op je kleding is het echt een wondermiddel. Even er zachtjes overheen poetsen met het sponsje en voilà, de vlek is verdwenen. Alleen je moet wel snel zijn met behandelen van de vlek, hoe langer de vlek kan intrekken hoe lastiger het wordt om hem eruit te krijgen!

Maak gebruik van meubelstiften

Echt superideaal om eventuele diepe beschadigingen te verdoezelen zijn de meubelstiften. Die werken echt ideaal voor je pumps en leren schoenen! En werken zoveel beter dan gewone stiften.

Gebruik een vuilafstotende spray

Deze truc heeft me al menigmaal gered. Denk aan feestje, kinderen, dure schoenen en een grasveldje met modder. Ik had geen andere schoenen bij me, maar gelukkig wel de schoenen met een fijne spray ingespoten, die ik in huis had voor mijn bank. Ik kan wel zeggen dat dit goed helpt, ook bij witte gympen!

Verkleurde zolen? Gebruik een zacht gummetje

Zijn de lichte zolen van uw schoenen of gympen verkleurd? Probeer het er eens af te gummen met een gummetje, zo krijg je de ergste verkleuring er weer een beetje af. Als u schoenen heeft met witte zolen dan zult u na verloop van tijd merken dat de zolen gelig kleuren. Witte rubberen zolen en zonlicht zijn een horror story: het licht laat de zolen verkleuren en van wit gaan de zolen langzaam naar allerlei tinten geel.

Hak en zolen regelmatig controleren

Om te voorkomen dat je je eigen schoenen kapot loopt, is het belangrijk dat je hak en zolen niet versleten zijn. Controleer daarom regelmatig de onderkant  van je schoen op slijtageplekken en breng ze op tijd naar de schoenmaker voor reparatie.

Wissel je schoenen regelmatig af

Het is fijn als je de mogelijkheid hebt om je schoenen ook af en toe af te wisselen, zo kunnen de schoenen ook wat luchten en loop je ze minder snel uit. Af en toe een prop kranten in je leren schoenen of sneakers doen, wil helpen om eventueel vocht en zweet op te nemen. Ook schoenspanners zijn handig om de vorm van je schoenen te behouden.

Schoenen poetsen

En als laatste deze oldskool tip, het ouderwets je schoenen poetsen. Het houdt het leer in goede conditie en stoot het vuil sneller af. Zeker de moeite waard om een goed schoenpoetssetje aan te schaffen.

Tot zover de tips voor het langer mooi houden van je schoenen en gympen van jezelf en/ of je kinderen.

Ook interessant om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

2 gedachten over “Met deze tips houd je je schoenen langer mooi en die van je kinderen!”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
reis geboekt visum aanvragen mamameteenblog
Familiereizen | Hoe vraag je snel een visum aan?

Nu school weer is begonnen en we met zijn allen onze draai weer proberen te vinden, kijken we terug op...

Sluiten