Leuke cadeautjes voor een meisje kopen(4-10 jaar)?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 juni 2024 by Barbara

Naar aanleiding van het artikel wat ik alweer ruim een jaar geleden schreef over het kopen van cadeautjes voor jongens kwam er snel de vraag of ik ook niet een artikel wilde schrijven voor meisjes. En aangezien ik 2 meiden heb, die al sinds jaar en dag met verlanglijstjes werken is het voor mij niet zo moeilijk om een inspiratie-artikel te schrijven voor meisjes. Mocht je zelf nog leuke tips hebben, laat ze weten in de comments!

Inspiratie cadeautjes kopen meisje mamameteenblog.nl
Inspiratie voor het kopen van cadeaus

Een leuk boek

Een leuk boek is bij mijn meiden altijd een succes. Op het moment is mijn dochter helemaal weg van de boeken van Jozua Douglas. Ze werd fan nadat ze het boek heeft gelezen de gruwelijke generaal! Ze heeft er zelfs haar boekverslag over gehouden! Echt superleuk!

Hutten en tenten/ Stick Lets

Hutten bouwen met de kids blijft gewoon een geweldig tijdverdrijf! Ook met meiden! Met deze leuke rubberen banden van stick lets kunnen de kids met stokken zelf een tent bouwen! Zowel binnen als buiten gewoon heel handig.

Bouwen met Kapla of Lego

Niets leuker dan zelf iets bouwen met Kapla of Lego. Er is nu ook in dit ‘genre’ zoveel leuks te krijgen voor meiden. Mijn dochter is er in elk geval nog heerlijk zoet mee. Ik heb hier nog twee leuke reviews over Duplo en Lego Friends, die misschien een schot in de roos zijn.

Diamant painting

Diamond painting is echt helemaal hip op het moment, mijn dochters zijn er heel enthousiast over. Het is een soort schilderen met kleine steentjes. En door middel van kleur kun je een design helemaal inkleuren met ‘diamantjes’. Het effect is een 3D schilderij die je bijvoorbeeld kunt ophangen. Ik merk dat mijn kinderen het heerlijk vinden om even met hun handen bezig te zijn en meteen iets moois te maken. (het is trouwens ook erg leuk voor volwassenen heb ik ontdekt :))

Ze hoeven er trouwens ook geen uren mee bezig te zijn of het meteen af te maken. Je kunt het makkelijk even wegleggen om later weer verder te gaan. Voor ons werkt dat ideaal!

Mocht je het willen kopen is het wel goed om even te checken of je een design koopt die geschikt is voor kinderen.

MyOsmo

Afgelopen week kregen we in huis de mogelijkheid om een MyOsmo te testen. Iets wat me geweldig leek voor mijn zoon van 6 jaar. Ik zeg leek, want mijn dochter van 10 was er enthousiaster en handiger in dan mijn zoon. Maar een MyOsmo is wel echt een superleuk, mijn review komt binnenkort online. Het is entertainment en leerzaam tegelijkertijd. Dus mocht je een Ipad ter beschikking hebben ( het liefst niet een heel oud model), dan is dit ook echt een leuk (tevens niet heel goedkoop cadeau). Het is een beetje vergelijkbaar met sQula, maar dan veel interactiever.

Speelgoedkeukentje

Het speelgoedkeukentje heeft hier een goed leven gehad. Ik moet zeggen dat het voor mijn dochter van 10 jaar nu een beetje te ‘kinderachtig is geworden. Maar het heeft tot lang onderdeel uitgemaakt van hun spel. Van restaurantje spelen tot vadertje en moedertje. De fantasie was oneindig, zeker met al die leuke accessoires erbij. Daarom dat ik het speelgoedkeukentje toch in deze lijst opneem.

Tekenen/ Knutselen

Hier moet ik eigenlijk een apart artikel voor maken. Mijn meiden zijn onverzadigbaar als het aankomt op tekenspullen en knutselspullen. Zo staan de brushpennen al een tijdje hoog op het lijstje, maar ook mooie potloden die niet zo snel breken.

Maar ook de Lego Dots zijn superleuk om te geven aan jonge meiden.

Spelletjes

Gezelschapsspelletjes is bij ons nog steeds de grootste vermaak met elkaar. Zo spelen we graag Rummikub, Ligretto en Monopoly. Maar er zijn nog tig andere leuek spelletjes voor kinderen in deze leeftijd.

Wobbelboard

Het Wobbelboard is echt een superding voor kleine jongetjes en meisjes die niet stil kunnen zitten. Op deze gekromde plank kunnen ze ongemerkt hun energie kwijt. Ze kunnen er ook op staan, zitten en liggen. Ook heeft er menig speelgoedautootje een superloop mogen maken op dit board.

Tips voor cadeautjes

Hopelijk heb je wat aan deze lijst met tips voor cadeautjes en zo niet, dan heb je misschien nog tips voor mij ?

Voor jongens heb ik hier een artikel geschreven voor leuke cadeaus!

Tot zover! Succes met cadeautjes kopen ?

En ja, er staan affiliate links in deze pagina. Mocht je hier meer over willen lezen dan kan dat op deze pagina.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie