Hoe ervaren wij Squla, de voordelen en nadelen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 december 2021 by Barbara

Mam, mag ik Squla? Dat lijkt mij zo leuk!, vraagt mijn dochter. N.a.v. de televisiereclame, die dus duidelijk goed werkt, is mijn dochter al een tijdje aan het zeuren over een abonnement op Squla. Hoe gaaf is het dat ze nu, samen met haar zusje, Squla mag proberen voor een heel jaar. Ondertussen zijn we alweer een maand verder en hebben we er wel een beetje een mening over gevormd.

Squla voordelen en nadelen mamameteenblog

Wat is Squla?

Squla is een online programma die het leren leuk wil maken voor schoolgaande kinderen. Op hun site staat:

Leuk leren werkt, daar wordt ieder kind wijzer van

Aan de hand van meer dan 70.000 vragen in de vorm van quizvragen, spelletjes en/ of filmpjes is het doel van Squla om op een leuke manier leren aantrekkelijk te maken. Dit online oefenprogramma wil graag een aanvulling zijn op het leerprogramma van school. Voor de kinderen van groep 1 en groep 2 biedt Squla de vakken taal, rekenen en Wereldorientatie. Vanaf groep 4 ondersteunt het programma ook alle andere vakken die in het basisonderwijs worden aangeboden. Een lijstje is te vinden via deze url: https://www.squla.nl/ groep-4.

Hoe bevalt Squla tot nu toe?

De meiden zijn er enthousiast over, alhoewel die nu wel een beetje afloopt. Maar dat wijd ik ook een beetje aan het feit dat het nu het einde van het schooljaar is.

Zelf ben ik erg enthousiast. Ik ervaar de mogelijkheid van een ouderaccount als een fijne manier om een inzicht te krijgen in de leercapaciteit en het leerniveau van mijn kinderen.

Ook samen enkele vragen doorlopen met een van de meiden is echt heel leuk en zelfs gezellig te noemen.

We proberen nu elke dag de meiden een kwartier bezig te laten zijn met Squla.

Of we Squla ook in de vakantie gaan doorzetten?

Misschien zijn de vakantie quizen in de vakantie een leuke toevoeging. Kinderen kunnen daarmee verschillende vreemde talen leren ontdekken, wel pas beschikbaar vanaf groep 4.

Dus. Wat vinden wij nu ruim een maand Squla hebben voor de kinderen de voordelen?

De voordelen van Squla

 • Aanvulling van de lesstof van school, dus ook aangepast op de lesstof van jouw kind.
 • Het voorkomt een terugval als het gaat om kennis tijdens de vakantie.
 • De kinderen worden nog handiger op hun tablet.
 • De kinderen kunnen muntjes sparen voor een tegoedbon bij bv Bart Smit, wat werkt als een extra motivatie
 • Samen spelen met klasgenootjes online
 • Samen spelen met mama of papa online
 • Via het ouderaccount kun je als ouder een leuk berichtje sturen naar je kinderen of je kind uitdagen voor een test. Via dit ouderaccount word e ook op de hoogte gehouden van de wekelijkse vooruitgang van je kind.
 • En nu kan er ook extra lessen gevolgd worden om een andere taal te leren, zoals Frans, Engels of Spaans. Handig voor op vakantie nietwaar?

De nadelen van Squla

 • Squla is alleen te online volledig te gebruiken. Wellicht goed om te weten dat de vervallen dataroaming in het buitenland internetten onderweg gemakkelijker maakt tegenwoordig. Daarnaast zijn er enkele offline spellen zoals een aantal kaartspellen en een bordspel.
 • Ook zitten er kosten verbonden aan Squla, ongeveer 10 euro per maand per kind en bij een jaarabonnement is het ongeveer 7 euro. Dit is best een investering, zeker wanneer je het wilt aanschaffen voor meer dan 1 kind. Aan de andere kant besef ik ook dat ik dit nadeel pas aan het einde van het volgende schooljaar kan beamen en of de investering het waard is geweest.
 • Zelf heb ik  mij al betrapt op het feit dat ik dacht dat ze ook lekker in de vakantie Squla konden blijven doen, maar gelukkig besefte ik ook dat dit wel op een iets lager tempo zal zin. Als het maar leuk is! Een te enthousiaste ouder (lees fanatiek) kan nadelig werken.

Conclusie over Squla

Mijn kinderen zijn enthousiast, het systeem is gebruiksvriendellijk en goed overzichtelijk, voor jong en oud. Maar misschien dat ik over een jaar een completere conclusie kan geven. Dus hier zal ik nog zeker op terugkomen.

 

Hoe is jouw ervaring met Squla?

De afbeelding is van Shutterstock.com

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 gedachten over “Hoe ervaren wij Squla, de voordelen en nadelen”

 1. Ik heb het een paar jaar geleden ook geprobeerd. Mijn zoon wilde het namelijk ook graag proberen. Twee weken vond hij het leuk.. daarna werd het snel minder. Hij was toen ook nog kleuter en het was toen mijn uitgebreid dan voor de hogere klassen. We zijn er toen weer mee gestopt. Wel netjes mijn geld terug gekregen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie